آیا ساخت سلاح های هسته ای ممنوع است؟


آیا سلاح های هسته ای ممنوع است؟

گزارش خدمات سیاسی Tabnak ، اظهارات بالای دکتر علی لاریجانی رهبر عالی رهبر عالی ، فضای سیاسی این کشور را به مرحله جدیدی رسانده است. لاریجانی هشدار داد که ایران در صورت حمله نظامی ایالات متحده می تواند به سلاح های هسته ای منتقل شود. نظری که بلافاصله با واکنشهای گسترده و بحث برانگیز مورد استقبال قرار گرفت.

این اظهارات سؤالات جدی را مطرح کرد و این فرصت را ایجاد کرد تا یکی از اصول ثابت سیاست دفاعی در جمهوری اسلامی ایران شود. در پاسخ به این تحولات ، ایده ها را دوباره بخوانید. مادر مورتس موتاهاری ، نظریه پرداز برجسته انقلاب اسلامی ، این می تواند در تجزیه و تحلیل و توضیح مرز بین تغییرات مشروط و اصول ثابت در فقه اسلامی مفید باشد.

اسلام همواره بر آماده سازی حداکثر دفاع در برابر دشمن تأکید کرده است. این دستور در زمان پیامبر با ابزارهای ساده این دوره اجرا می شود ، اما در دوره مدرن به دانش مانند فیزیک هسته ای و فن آوری های مدرن نیاز دارد.

آیتولا موتحاری در کتاب اسلام و الزامات زمان با تأکید بر ثبات اصول شریعت ، بیان می کند که در اسلام پس از پیامبر (صلح او) حق انجام این کار را ندارد. اما در عین حال ، اسلام بسته به اصول ثابت برای تغییر نیازهای انسان ، قوانین متغیر را پیش بینی می کند. بنابراین ، تغییر در برخی از قوانین مذهبی نه تنها ، بلکه در چارچوب فقه و در اصول اسلامی – اگر عنوان نسخه خطی اعمال شود ، امکان پذیر است.

Motahari برای توضیح پویایی قانون شریف آیه اسلامی “Veda’wa lahmi ma’atami mena mena and rabbi al -khayal.” وی نقل می کند و می گوید: اسلام همواره بر حداکثر تمایل به دفاع در برابر دشمن تأکید کرده است. این دستور در زمان پیامبر با ابزارهای ساده آن دوره اجرا می شود ، اما در دوره مدرن به دانش مانند فیزیک هسته ای و فن آوری های مدرن نیاز دارد.

او صریح می نویسد:

“قرآن می گوید ،” Waqadawa Lahmi Ma Maatami Meni Qawi Wahmani Rabbi al -خلی “در مقابل دشمن برای تأمین آخرین نیروی ممکن در هنگام چهار مورد از آنها می تواند این کار را انجام دهد ، اما آنها می توانند این کار را انجام دهند. [ مبحث]خواندن [ شاید بگویید]آیا پیامبر گفت: “اوه ، برای یادگیری یک اتم” برای یادگیری امروز؟ ما می گوییم که پیامبر این را نگفت ، لازم نیست بگوییم ، اما پیامبر چیزی گفت که اگر می خواستیم این کار را انجام دهیم ، باید این مقدمه را انجام دهیم ، زیرا روح این جمله است. “

موتاهاری معتقد است که روح حقوق اسلامی فراتر از ظاهر آنها است و تغییر در زمان می تواند شیوه تحقق جملات را بدون تغییر اصل جمله تغییر دهد.

آیا سلاح های هسته ای ممنوع است؟

وی همچنین تأکید می کند که تغییر در فتوا نتیجه تغییر شرایط و مشکلات است ، نه تغییر در محتوای حقوق اسلامی. Mojtahed موظف است قضاوت ها را به رسمیت بشناسد و با تأیید نیازهای زمان و توسعه علمی و اجتماعی ، ضمن حفظ روح شریعت ، تصدیق کند.

موتاهاری در مورد نقش اصلی ایجیه ، عقلانیت و شناخت مواد در آن زمان صحبت می کند ، با بیان اینکه دانشمندان مذهبی باید در هر سنی و چه ابزاری را تحقق بخشند ، “اجباری” را تعیین کنند.

او همچنین به قانون فقه “آرام” اشاره می کند. در جایی که این دو تصمیم مذهبی با یکدیگر مغایرت دارند و Mucthhyde باید اعتراف کند که برای قربانی کردن آن مهم است. در این شرایط ، تشخیص اشتباه می تواند روح تصمیم اسلامی را نادیده بگیرد و عواقب جدی داشته باشد.

موتاهاری همچنین به فقه “پرونده” اشاره دارد. در جایی که این دو تصمیم مذهبی با یکدیگر مغایرت دارند و Mucthhyde باید اعتراف کند که برای قربانی کردن آن مهم است. در این شرایط ، تشخیص اشتباه می تواند روح تصمیم اسلامی را نادیده بگیرد و عواقب جدی داشته باشد.

سرانجام ، شهید موتاهاری تأکید می کند که پویایی فقه اسلامی بدون اصول بستگی به عاقلانه و فکری دارد – بهانه ای که نه تنها نیازهای زمان را برآورده می کند ، بلکه در راستای حفظ اصالت و روح شریعت است.

با توجه به دیدگاه های شهید Mordese Motahari ، می توان نتیجه گرفت که بر اساس پایه های اندیشه اسلامی ، تغییر در مواضع استراتژیک جمهوری اسلامی ، از جمله در زمینه دکترین هسته ای ، فقط در صورتی که به دلیل اصول دقیق الام باشد ، قانونی و دفاعی است. این بدان معناست که اگر تهدیدات جدید کشور را ملزم به توسعه ابزارها و دانش خود در زمینه دفاع برای حفظ امنیت ملی کند.

با این حال ، لازم به ذکر است که اظهارات اخیر در مورد احتمال سلاح های هسته ای در پاسخ به تهدیدهای خارجی انجام شده است و نباید به گونه ای تفسیر شود که گویی اصول اصلی و بدون تغییر جمهوری اسلامی ، مانند عزت مذهبی سلاح های هسته ای ، شک و تردید یا مورد بررسی قرار می گیرد.

از دیدگاه موتاهاری ، انعطاف پذیری در راه اجرای و ابزارها مجاز است ، اما این به معنای فسخ در روح جملات یا تغییر اصول نیست. بنابراین ، در محیط سیاسی کشور ، هرگونه تجدید نظر یا موقعیت جدید باید با حساسیت ، صحت و رعایت پرونده -لاو Ijtihad و علایق واقعی ذهن اسلامی انجام شود تا به هر دو شرایط بین المللی پاسخ دهد و نه مشروطیت اخلاقی و مذهبی سیستم را تضعیف کند.

به عبارت دیگر ، اصول امنیت و عقاید ملی باید به صورت موازی و تصمیم گیری در مورد موضوعات استراتژیک ، به ویژه در موضوع مهم ، مانند سلاح های هسته ای ، حفظ شود ، نیاز به تکیه بر گفتمان عقلانی ، فقه و بنیادگرایی دارد که یک انگیزه شهید است.

جفرزدن