تحویل اتومبیل های وارداتی دشوارتر است! – تابناک


تحویل اتومبیل های وارداتی دشوارتر است!

شاید مهمترین ابهام با توجه به افزایش تعرفه های واردات تا 5 ٪ ، عدم قطعیت قیمت باشد.

براساس گزارش Tabnak ، دنیای اقتصاد ؛ مهدی زیگامی ، مدیر پروژه واردات خودرو ، پیشتر اعلام کرده بود که آخرین دور اتومبیل های وارداتی از مارس امسال منقضی شده است.

وی همچنین در مورد برخی از مشکلات دوره دیروز گفت: “دلیل گسترش روند ثبت نام سال 6 سال است که ما باید به بسیاری از اتومبیل ها ارائه دهیم که حتی قیمت های نهایی نیز دارند به طوری که به دلیل افزایش قیمت در سال آینده مورد اعتراض قرار نگیرند.”

بنابراین ، 5 ٪ نرخ باعث شده قیمت خودروها ، کاملاً نامشخص تحویل داده شود. در حقیقت ، متقاضیان خودروهای خارجی برای خرید اتومبیل هایی که حتی نهایی نیستند ، باید 5 میلیون دلار خیریه را مسدود کنند.

اما قیمت خودروهای وارداتی در مورد سایر مواردی که برای سال آینده تصویب می شود ، به عنوان مثال گفته می شود که این بخشی از بودجه سال آینده است: “نرخ ارز مبتنی بر محاسبه ورودی و حقوق مالیاتی برابر با نرخ ارز در بازار مبادله طلا و ارز است.”

بنابراین ، تعرفه ، که تاکنون به دلار 4000 دلار محاسبه شده است ، اکنون بر اساس مرکز مبادله ، که حدود 2000 تومانی است ، دریافت می شود که باعث افزایش قیمت اتومبیل های وارداتی می شود. در چنین شرایطی ، ممکن است بهتر باشد که دولت قبل از دور جدید فروش خودرو ، قیمت نهایی خود را محاسبه کند.

اما عدم قطعیت های دیگری در مورد فروش اتومبیل هایی که سال آینده تحویل داده می شوند وجود دارد. یکی از این ابهامات ، ارائه ارز است. در حقیقت ، پیش بینی ها نشان می دهد که چالش های ارز در سال آینده فشرده تر خواهد بود. گنجاندن دونالد ترامپ در کاخ سفید و آغاز حداکثر سیاست فشار ، که متمرکز بر کاهش فروش نفت در ایران است و کاهش درآمد کشور می تواند منجر به تعمیق مشکلات ارز شود. اگر این سناریو اجرا شود ، واردات خودرو یک سوال بزرگ بزرگ است ، بنابراین حتی امکان نوشتن مجدد از ذهن نیست.

اگرچه ترامپ رئیس رئیس جمهور ایالات متحده بود ، اما این مشکلات ارزی بود که باعث شد دولت اتومبیل ها را به عنوان یک کالای لوکس ممنوع کند. اکنون می توان با این اسکریپت ارائه کرد که فشار ارزی باعث می شود سیاستمداران روی منابع ارزی روی کالاهای اصلی تمرکز کنند و واردات خودروها را تکرار کنند. اما سناریوهای دیگری نیز وجود دارد ، خواه منابع ارز و واردات کافی وجود داشته باشد ، یا سناریوی سوم این است که هیچ تغییری ملموس در وضعیت ارز در کشور وجود ندارد و واردات خودرو با همان سرعت ادامه خواهد یافت. اما در هر صورت ، اصل واردات خودرو در سال آینده مبهم است. در چنین شرایطی ، فروش خودرو می تواند مشکلات بسیاری را برای متقاضیان ایجاد کند. همانطور که در سال 2 دیدیم ، برخی از این چالش ها را دیدیم.

ابهامات تعرفه برقی – هیبریدها

اما یکی از مهمترین عدم قطعیت های این خودرو در سال آینده برای اتومبیل های برقی و ترکیبی است. در حقیقت ، لایحه بودجه دولت برای سال آینده عدم اطمینان جدی در مورد تعرفه واردات اتومبیل های برقی هیبریدی داشت ، در حالی که دولت فقط می گوید واردات خودروها با تعرفه 2 درصدی انجام می شود. این زمانی است که تعرفه واردات خودرو در اصل با حجم موتور تقسیم می شد و اتومبیل های برقی و هیبریدی تعرفه های بسیار کوچکتر بودند.

اگرچه پارلمان با پیشنهاد دولت مخالفت كرد و 5 ٪ تعرفه را جایگزین كرد ، اما در تغییر پارلمان در تعرفه برق پارلمان ، هیچ ترمیم جداگانه ای از میزان برق وجود نداشت. اما در پایان ، شورای مناسب بودن به این اختلافات رسید و با نظر دولت در مورد واردات خودرو در سال آینده با تعرفه 5 ٪ موافقت کرد. اما دوباره هیچ خبری در مورد تعرفه اتومبیل های برقی و ترکیبی وجود ندارد.

زیکامی به تعرفه این خودرو گفت: “به نظر می رسد که به نظر می رسد که این تعرفه 5 ٪ یکسان است تا آنجا که پارلمان هنوز پاسخ نداده است.” بنابراین ، چالش های تعیین تعرفه برای واردات خودروهای برقی و هیبریدی ادامه دارد و تنها با کمتر از دو هفته تا پایان سال.

پیش بینی می شود این حساب با 2 درصد تعرفه وارد کشور شود و تعرفه های واردات 2 درصدی و هیبریدهای امسال نیز به معنای افزایش 5000 درصد است. اگر این واقعاً در عمل اتفاق بیفتد ، به معنای پایان نهایی پروژه الکتریکی اتومبیل ایرانی خواهد بود. از آنجا که حتی در کشورهای توسعه یافته که سابقه استفاده از اتومبیل های برقی را دارند ، دولت ها از انگیزه های مختلفی برای ترویج این اتومبیل ها استفاده می کنند ، اما به نظر می رسد که سیاستمداران در ایران مانع بزرگی علیه اتومبیل های سبز شده اند.

اما چنین راه حلی نیز یک مشکل قانونی دارد. ماده 2 قانون مطبوع خالص بر وزارت کشور ، وزارت کشور و وزارت اقتصاد تأکید می کند ، موظف است نوسازی ناوگان حمل و نقل را ایجاد کند و “این حق از طریق کمک های مالی ، یارانه ها ، امکانات یا سود صفر از تجارت وسایل نقلیه برقی و وسایل نقلیه برقی و وسایل نقلیه برقی و وسایل نقلیه برقی اعمال می شود.

در این قانون همچنین آمده است: “موتور سیکلت و اتومبیل های برقی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند.” بنابراین ، قوانین اتومبیل های برقی در بالادست به رسمیت شناخته و موظف به اجرای سیاست های تحریک برای توسعه آنها بوده اند. اما بی نظمی موجود نه تنها واردات خودروهای برقی را تشویق می کند ، بلکه یک مانع بزرگ نیز به وجود می آورد. بنابراین این یکی از بزرگترین ابهامات اتومبیل های برقی در سال آینده است. تجربه کشورهای موفق نشان می دهد که توسعه صنعت خودرو نیاز به سیاست های طولانی مدت ، ثبات در قوانین و مقررات و پشتیبانی هدفمند برای فن آوری های جدید دارد. متأسفانه ، رویکرد فعلی ، با تغییرات مداوم در زمینه های متقاطع و راه حل ها ، فعالان صنعت و حتی خریداران خودرو را محروم کرده است.

سرانجام ، با توجه به چالش های فوق الذکر ارز و امکان سفت شدن تحریم ها ، سیاستمداران باید واقعاً مسئله واردات خودرو را در نظر بگیرند. به عبارت دیگر ، صنعت خودرو در کشور با چالش های جدی تری روبرو خواهد شد و کیفیت و فناوری اتومبیل های داخلی با استانداردهای جهانی افزایش می یابد.