«جمعه سیاه» مدیران چند شرکت سهامی را به دوبی آورد/ چه کسانی هزینه های میلیاردی این سفر را پرداخت کردند؟ – درخشان


سفر پرهزینه مدیران سهام به دبی; نمایشگاه یا خرید جمعه سیاه؟

در شرایطی که صنعت معدن و فولاد در بورس با بحران هایی مانند کمبود برق، گاز و تعطیلی های پی در پی دست و پنجه نرم می کند، جمعی از مدیران ارشد یک شرکت معدنی و فولادی سفر پرهزینه به دبی را در برنامه کاری خود قرار داده اند. بر اساس گزارش های خبری

گزارش کردن خدمات اقتصادی تابشیبر اساس اطلاعاتی که اخیرا در دسترس است، تعدادی از مدیران ارشد چند شرکت بورسی چمدان های خود را برای حضور در نمایشگاهی در دبی بسته اند تا سفری پرهزینه به امارات متحده عربی را در بهترین فصل سال تجربه کنند.

این سفر پنج روزه که به بهانه شرکت در نمایشگاه صنعت ساختمان دبی (بیگ 5) انجام شد، مدیرانی از جمله AFS، KM، AFS، AM و RH حضور داشتند.

این سفر به گونه ای بود که برآوردها نشان می دهد هزینه چنین سفری برای هر یک از این افراد با احتساب هزینه ویزا، بلیط هواپیما، هتل و سایر هزینه ها حداقل 400 میلیون تومان است. مبلغ قابل توجهی که به نظر می رسد از محل منابع مالی سهامداران این شرکت های بورسی تامین و پرداخت شده و مورد انتقاد سهامداران این شرکت ها قرار گرفته است.

هدف از سفر کامل به دبی چه بود؟

این تصمیم در حالی اتخاذ شد که فعالیت شرکت های زیرمجموعه این شرکت از صنعت معدن و فولاد ارتباط مستقیمی با صنعت ساختمان ندارد. به عنوان مثال این شرکت در زمینه تولید کنسانتره و گندله فعالیت دارد و زیر مجموعه دیگر آن نیز در زمینه تولید بلوک فولادی فعالیت دارد. تنها فعالیت عمرانی این شرکت محدود به پروژه ای معلق در شمال کشور است. این در حالی است که همزمان دو نمایشگاه مهم مرتبط با حوزه فعالیت این شرکت ها در کشور برگزار شد. نمایشگاه های متافو و کانمین و مدیران فوق توانستند در این رویدادها حضور یابند. پس هدف از این سفر پربار چه بود؟ بهره بردن از یک نمایشگاه غیرمرتبط با حوزه فعالیت یا سفر چند روزه گشت و گذار؟

سفر پرهزینه مدیران سهام به دبی; نمایشگاه یا خرید جمعه سیاه؟

خرید گران؟

برخی از ناظران بر این باورند که این سفر پرهزینه برای بازدید از نمایشگاه نیست، بلکه برای خرید جمعه سیاه است تا سوغاتی های تخفیفی جذابی را به خانه برگرداند. چرا که ایام بهره مندی از تخفیفات گسترده حراج معروف «جمعه سیاه» مصادف با سفر این مدیران بود; بنابراین، مراکز خرید دبی که در چنین روزهایی به یکی از مقاصد جذاب خرید تبدیل می شوند و تخفیف های قابل توجهی ارائه می دهند، احتمالاً اولین اولویت مدیران بورس برای پرواز به دبی با تأمین مالی پرابهام بود.

دستگاه های نظارتی چه خواهند کرد؟

ابهامات پیرامون استفاده از منابع سهامداران برای تامین مالی چنین سفرهایی سوالات جدی را در مورد اولویت‌های مدیریتی و شفافیت مالی این شرکت‌های بورسی ایجاد می‌کند و انتظار می‌رود سازمان‌های نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور، وزارت حریم خصوصی و امنیت، ایمیدرو به این موضوع بپردازند. اهمیت دارد و در مورد لزوم این سفر و ارتباط آن با ماموریت شرکت توضیحاتی ارائه خواهد کرد.

در عین حال بازار سرمایه در کشور ما نیازمند اعتمادسازی و شفافیت است. اما چنین اقداماتی می تواند به اعتماد سهامداران آسیب جدی وارد کند و نیاز به اقدام قاطع و شفاف سازی مقامات مسئول دارد.