انجمن صنفی قطعه سازان و مجموعه سازان خودرو در نامه ای خطاب به رئیس جمهور از وضعیت سیاست های نادرست خودروسازی و واردات بی رویه قطعات چینی که می تواند منجر به نابودی خودروسازان شود، گلایه کرد و خواستار اصلاح سیاست های خودروسازی شد. صنعت
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، پس از آنکه خودروسازان میلیاردها دلار سرمایه ملی را برای رونق تولید ملی و بهبود تولیدات خود هزینه کردند، اما عملاً نتیجه ای جز زیان انباشته و افت خودروهای داخلی حاصل نشد، این بار با سنگ اندازی به شرکت های قطعه ساز و برای تامین منافع مالی خود اقدام به واردات قطعات خودرو چینی کردند که شرکت های بومی قطعه سازی را به مرز ورشکستگی کشاند.
به گفته این انجمن، خودروسازان با پرتاب سنگ به قطعه سازان راه خود را در رسیدن به اهدافشان بسته اند. به عنوان مثال عدم پرداخت مطالبات قطعه سازان، قراردادهای یک طرفه خودروسازان، ارتکاب جرایم مختلف در حساب قطعه سازان، تامین نکردن ارز مورد نیاز این صنعت و عدم به روز رسانی قیمت قطعات خودرو بخشی از ممانعت خودروسازان به شرکت های تولید کننده قطعات
در این نامه که به امضای جمع کثیری از مدیران شرکتهای مختلف قطعهسازی رسیده است، همگی بر اصلاح سیاستهای کلان خودروسازان تاکید کردهاند که این امضاها چنین نیست. درخشان ذخیره شده است.
ممانعت خودروسازان بزرگ کشور برای قطعه سازان و اخلال در کار فعالان این حلقه از صنعت خودرو کشور دقت در سوابق استخدامی خودروسازان بزرگ مانند ایران خودرو و سایپا نظارت
پرداخت فاکتور ضرر از جیب مردم؟
مثلا مدیران ایران خودرو به جای رفع ضعف های مدیریتی و کاهش سربار و سربار خودروها، با فشار بر وزارت حراست، گزینه افزایش قیمت را فعال کرده اند. این در حالی است که ایران خودرو با وجود انتقادات گسترده مردمی نسبت به کیفیت پایین محصولات خود و تاخیر چند ماهه در تحویل بسیاری از خودروهای ثبت نامی، بالاخره مجوز افزایش قیمت بیش از 15 محصول تولیدی را از سوی وزارت صمت گرفت تا شاهد اعتراض مجدد مردم در مقابل خود باشد، با توجه به کاهش قدرت خرید و تورم بالا، اکنون مردم مجبور به خرید خودروی ارزان قیمت ایران هستند. ماشین های با کیفیت گران تر از قبل
نگاهی به زندگی مدیریتی علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو نشان می دهد که روند افزایش زیان ها صعودی است. به گونه ای که بیش از 122 هزار میلیارد تومان به عنوان زیان انباشته ایران خودرو تا پایان نیمه اول سال جاری ثبت شد، بنابراین این میزان زیان با وجود حمایت های مختلف دولت از ایران خودرو نشان از ضعف های مدیریتی در این زمینه دارد. شرکت
فرار از سایه ماده 141 قانون تجارت
سایپا، دومین خودروساز بزرگ دولتی، در مسیر زیان دهی است. این روند این شرکت را مشمول ماده 141 قانون تجارت کرده است و ممکن است در سال آینده شاهد خروج سایپا از بازار دوم بورس باشیم. همچنین زیان انباشته سایپا سه برابر سرمایه ثبتی 19.551 میلیارد تومانی است. و آینده این میزان زیان تا پایان ماه چهارم سال آینده در هاله ای از عدم قطعیت است.
وضعیت پارس خودرو به عنوان زیرمجموعه سایپا بهتر از سایپا و ایران خودرو نیست. بنابراین این شرکت در پایان سال گذشته، 8.638 میلیارد تومان زیان خالص را به ثبت رساند. رقمی که نسبت به سال قبل 12 درصد افزایش داشته است.
پارس خودرو چطور؟
از سوی دیگر، مقدار زیان انباشته پارس خودرو تا پایان مارس 1402 بیشتر از 24 هزار و 741 میلیارد تومان نسبت به سال قبل به آن رسیده است رشد 54 درصدی و وضعیت پارس خودرو بحرانی تر شد.
این در حالی است که سرمایه ثبتی پارس خودرو 11 میلیارد و 356 میلیون تومان و کمتر از زیان انباشته این خودروساز دولتی است. همچنین مجموع بدهی های پارس خودرو تا پایان اسفندماه سال گذشته با 49 درصد افزایش نسبت به سال قبل به بیش از 27 هزار و 400 میلیارد تومان رسید.
آیا دور باطل اشتباهات ادامه دارد؟
به نظر میرسد شرکتهای قطعهسازی داخلی با وجود پتانسیلهای خوبی که در بخشهای تولیدی، فناوری و نیروی انسانی دارند، به دلیل سیاستهای غلط خودروسازان اشباع شده و توانایی فعالیت و کارآمدی از این شرکتها سلب شده است. به نظر می رسد تغییر مدیران عامل این شرکت ها معجزه ای در ساختار و عملکرد این شرکت های نیمه ورشکسته ایجاد نخواهد کرد.
با توجه به تغییرات مدیریتی سایپا، انتظار می رود شاهد گام بعدی تغییرات در ایران خودرو باشیم و این شرکت با حاشیه بالا و عملکرد ضعیف مدیرعامل خود در صف تغییرات مدیریتی قرار گیرد. البته باید توجه داشت که سلسله اشتباهات خودروسازان کشور به مرحله ای رسیده است که اقتصاد نیمه شکسته ایران تاب تحمل این دور باطل را ندارد و اصلاحات باید از نگاه مدیران به این صنعت آغاز شود. به گفته کارشناسان، در صورت حفظ رهبری فعلی، حتی با تغییر صدها مدیر عامل، تغییر محسوسی در عملکرد این دو خودروساز ایجاد نخواهد شد.