
Alireza Sarhadi ، یک متخصص در بازار مسکن ، گفت که وام وام مسکن به دلیل کمک های بالای آن مورد استقبال عموم قرار نگرفته است. مردم نمی توانند این اقساط را پرداخت کنند و در نتیجه از چنین وام هایی استفاده نمی شود. این وام ها قابل توجه نیستند و فقط هزینه خرید 1 یا 2 متر از یک واحد مسکونی را پوشش می دهند. بنابراین آنها مؤثر نیستند.
به گفته تابناک ، با استناد به مهر ؛ وی گفت: “اگر این وام ها افزایش یابد ، کمک های وی بدون پرداخت هزینه خواهد شد.” چگونه شخصی که در نهایت 5 میلیون دلار برای پرداخت یک ماه 5 میلیون دلار درآمد کسب می کند؟
بانک ها تمایلی به پرداخت چنین تسهیلات ندارند. اگر آنها بخواهند سود را کاهش دهند ، سپرده گذاران آنها ضرر می کنند. از طرف دیگر ، در صورت افزایش سود ، مشارکت شدیدتر خواهد بود و بازپرداخت امکان پذیر نخواهد بود.
وی گفت: در کشورهای پیشرفته ، وام رهنی 5 تا 5 درصد از قیمت ملک را پوشش می دهد. کمک های این وام ها معمولاً برابر با اجاره ماهانه همان ملک است و مدت بازپرداخت آنها 5 سال است ، زیرا در این کشورها تورم وجود ندارد. با این حال ، در ایران با تورم 2 تا 5 درصد چنین مدل هایی امکان پذیر نیست.
کارشناس بازار مسکن گفت: این متخصص اجاره نشان می دهد که شخص نتوانسته است وارد بازار شود. این افراد عمدتاً طبقه متوسط هستند. حتی بخشی از طبقه متوسط در این گروه قرار دارد. Wajar و مستاجران دو دسته اصلی در بازار هستند. منظور من از صاحبخانه ، صاحب چندین هزار واحد است. اخیراً ، این شخصی است که یک یا دو واحد دارد و بخشی از درآمد اجاره خود را فراهم می کند. از او نمی توان خواسته شد واحد خود را کمتر از تورم استخدام کند ، زیرا این تنها منبع درآمد وی است.
سارادی افزود: هنگامی که مستاجر در حال افزایش هزینه های 5 ٪ به 5 ٪ و حقوق وی تنها 5 ٪ تا 5 ٪ است ، او مجبور است به خانه ای پایین تر یا ارزان تر حرکت کند. این منجر به مهاجرت مناطقی با مناطق کمتر یا کمتر شد.
وی گفت: “مردی که در چند سال گذشته یک خانه با 2 متر استخدام کرده است ، باید یک خانه 2 یا حتی 2 متر اجاره کند.” محدودیت ها افزایش یافته و شرایط برای میانگین و پایین تر دشوارتر شده است. پارلمان و دولت قول پرداخت می دهند ، اما دولت حتی در پرداخت روزانه آنها نیز مشکل دارد ، چه رسد به پرداخت هزینه های مسکن.
کارشناس بازار مسکن تجربه کشورهای توسعه یافته را نشان داد: در این کشورها ، شرکت های بزرگ خصوصی یا شهرداری ها فقط ساختمانهای اجاره ای را می سازند. این واحدها نیز استخدام نشده و با هدف کنترل بازار اجاره انجام می شوند. چنین الگویی در ایران وجود ندارد.
وی افزود: “اگر دولت بخواهد نرخ بهره را محدود کند ، به عنوان مثال ، فقط 5 ٪ تا 5 ٪ افزایش می یابد ، صاحبخانه می تواند یک قرارداد غیررسمی ترتیب دهد و با دریافت چک ، سفارش یا ضمانت ، اجاره بیشتری دریافت کند.” این همچنین می تواند باعث ایجاد مشکلات قانونی و قانونی شود.
وی گفت: “اجرای آماده سازی زمین یکی از راه حل های اصلی است.” جمعیت کشور نباید فقط روی چند نکته متمرکز شود. مردم باید در سراسر کشور پراکنده شوند. راه حل دیگر افزایش درآمد مردم است که با کاهش تورم و رشد اقتصادی می توان به دست آورد.
وی گفت: “اگر تولید افزایش یابد ، عرضه افزایش می یابد و قیمت ها کاهش می یابد.” اقتصاد کلان باید از اوراق قرضه محدود کننده آزاد شود تا اشتغال و درآمد مردم را افزایش دهد. در این حالت ، مردم می توانند برای خرید یا اجاره وارد بازار شوند.
کارشناس بازار مسکن تأکید کرد: تا زمانی که درآمد در حال افزایش نباشد ، پرداخت کمک های مالی امکان پذیر نیست. اگر وام زیاد باشد ، سهم سنگین خواهد بود و اگر وام کم باشد ، کار نمی کند. بنابراین ، تا زمانی که مشکل درآمد برطرف نشود ، امکانات مسکونی مفید نخواهد بود.
وی با اشاره به ماده 4 قانون اساسی اظهار داشت: دولت وظیفه دارد زندگی حداقل ، از جمله مسکن برای نیازمندان را فراهم کند. اما در شرایط فعلی ، حتی طبقه متوسط نمی تواند خدمات ارائه دهد. آینده بازار مسکونی به مسیر اقتصاد کشور بستگی دارد. اگر دولت بتواند تورم را کنترل کند و درآمد مردم را افزایش دهد ، بازار داخلی رونق را هدف قرار می دهد. در غیر این صورت ، رکود تورم ادامه دارد.
وی گفت: “امسال ما با رکود تورم در بازار مسکن روبرو خواهیم شد و اگر تغییری در سیاست های اقتصادی ایجاد نشود ، شرایط در اواخر بهار و اوایل تابستان رو به وخامت خواهد بود.” بازار قفل شده است. نه خریدار حق خرید را ندارد و نه فروشنده آماده کاهش قیمت نیست. در ضمن ، هم مضر و هم کاربر.