گزارش کردن خبرنگار مهرخیرین مدرسه قطعاً آن دسته از خیرینی هستند که تلاش و احسانشان برای دههها کار خیر به جا میگذارد.
اگرچه کمک های خیرین با همکاری دولت و سازمان نوسازی مدارس در حوزه ها و پروژه هایی که بیشتر مورد نیاز است استفاده می شود. با این حال، خیرین آنها همچنین تأکید می کنند که کمک های آنها باید صرف پروژه هایی شود که بیشترین کمک را به دانش آموزان محروم یا کم برخوردار می کند.
خیرین مدرسه ساز که دغدغه ساخت مدارس ویژه کودکان استثنایی را دارند
دانش آموزان با نیازهای ویژه یا دانش آموزان استثنایی در دو گروه شناسایی می شوند. گروهی از آن دسته از دانش آموزانی که قادر به یادگیری عادی هستند و تنها دارای چند ناتوانی یادگیری هستند. آنها در مدارس عادی و با دانش آموزان دیگر درس می خوانند. دانش 16749 زبان آموز آنها از این دسته هستند که در مدارس عادی تحصیل می کنند.
گروهی دیگر نیازهای ویژه بیشتری دارند. به عنوان مثال، دانش آموزان نابینا یا ناشنوا یا دانش آموزان مبتلا به سندرم سپیده دم دانش آموزانی در این دسته هستند که نمی توانند در مدارس عادی تحصیل کنند و قطعا به مدارس استثنایی نیاز دارند و 81714 دانش آموز زبان آموز افراد با نیازهای ویژه در کشور هستند که در مدارس استثنایی تحصیل می کنند.
با وجود تعداد بیشتری از دانش آموزان با نیازهای ویژه که نمی توانند در مدارس عادی تحصیل کنند. اما وضعیت مدارس استثنایی نه از نظر کمیت و تعداد مدارس و نه از نظر کیفیت و فراهم بودن امکانات آموزشی مورد نیاز برای این دانش آموزان مساعد نیست.
در این میان جمعی از خیرین مدرسه ساز در کشور فعالیت و توجه خود را به ساخت مدارس ویژه دانش آموزان ممتاز معطوف کردند.
حمید کشور حسینی معاون وزیر و رئیس سابق سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان آمار کمک های خیرین برای ساخت مدارس استثنایی تا پایان سال 1401 گفت: خیرین بیش از 70 درصد مدارس مورد نیاز دانش آموزان استثنایی را می سازند.
وی بیان کرد: خیرین بین 30 تا 50 درصد در ساخت مدارس عادی موثر هستند. وی گفت: در آموزش و پرورش استثنایی خراسان رضوی حتی بیش از 80 درصد مدارس توسط خیرین ساخته شده است. دوره نوسازی نیز شاهد ساخت برخی از مدارس به صورت مشارکتی و مختلط بود که بخشی از هزینه ها توسط خیرین پروژه های در حال ساخت در شیراز خیران و برخی مشارکتی بود.
سید جواد حسینی، رئیس سابق سازمان آموزش و پرورش استثنایی که در حال حاضر رئیس سازمان بهزیستی است؛ وی پیش از این گفته بود که 80 درصد مدارس برجسته کشور توسط خیرین ساخته شده است.
مدرسه دوازده کلاسه امام عطار و دوازده کلاسه الغدیر در شهرستان پاکدشت، هنرستان حضرت محمد آباد ساوی بلاغ و مدرسه حضرت علی مهدی آباد ساوی بلاغ، مدرسه امام سجاد تهران، هنرستان و مدرسه امام باکر مشیریهمدرسه استثنایی سقز، مدرسه امام رضا قاسم آباد مشهد، مدرسه امام هادی زاهدان و مدرسه امام حسن عسکری زابل، مدرسه کریم اهل بیت رودان و مدرسه امام موسی کاظم فیروزآباد ایلام از جمله مراکز آموزشی ویژه دانش آموزان استثنایی هستند که توسط خیرین مدرسه ساز ساخته شده است.
یکی از برجسته ترین خیرین مدرسه ساز که نقش اساسی در هماهنگی و جذب خیرین عمومی و سایر خیرین برای ساخت مدرسه داشت. درگذشت هاشم سلیمی آشتیانی وی در شهریور ماه سال جاری بر اثر سرطان درگذشت. وی در ساخت و تکمیل 200 پروژه ساخت مدارس و مراکز آموزشی (از جمله مدارس فوق الذکر) نقش مستقیم داشت.
هرچند خیرین زیادی هستند که به عنوان دوستان و بازوان سازمان نوسازی مدارس در امر مدرسه سازی فعالیت می کنند. اما برخی از خیرین نه تنها به عنوان همراه و یاور سازمان نوسازی، بلکه به عنوان پیشتازان اصلی در اموری مانند نیازسنجی مناطق نیازمند، بیاور کمک های دیگری نیز از سوی خیرین و رهبری در ساخت و تامین مدارس صورت گرفته است که مرحوم سلیمی آشتیانی یکی از این خیرین است.
توجه مرحوم سلیمی آشتیانی به کودکان استثنایی محدود نمی شد. در مجموع به نیازهای افراد آسیب پذیر یا تحت پوشش سازمان اجتماعی توجه زیادی داشت. این مرحوم در حوزه رفاه اجتماعی فعالیت می کرد و علاوه بر ساخت چندین مهدکودک و مرکز توانبخشی از اعضای هیئت امنای مجتمع امین آباد (بیماران روانی تهران) بود.
به همین دلیل است که مسعود بیزیکیان رئیس جمهور در پیامی یاد سلیمی آشتیانی را تسلیت گفت.
در بخشی از این ارتباط پزشکان بدون شک خدمات ارزنده این مرد متعهد و نیکوکار را در زمینه های مختلف به ویژه در امر مدرسه سازی برای برقراری عدالت آموزشی ثبت کردند. آدمخوارها جاویدان برای ایران عزیز و پیکرش برای آن مرحوم گرانقدر خواهد بود.
رئیس شورای اسلامی شهر همچنین درگذشت سلیمی آشتیانی از خیرین نام آشنای بهداشت و آموزش کشور را تسلیت گفت و نوشت: در دوران خدمت در شهرداری تهران از نزدیک شاهد و ناظر خیرین ایشان بودم. کار و تلاش آنان کارکنانی پرتلاش و صادق در کارهای خیریه و مفید اجتماعی بودند که اقداماتشان در سازماندهی امور خیر و تقوا و احداث مجتمع های آموزشی و درمانی بود. به عنوان ذخیره معتبر باقی خواهد ماند.