ما به فیلترینگ اعتقادی نداریم – رادناک


به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز ؛ به نقل از روابط عمومی شورای عالی فضای مجازی، محمدحسن انتظیری در خصوص جزییات مطرح شده در دومین جلسه شورای عالی فضای مجازی که با حضور تمامی اعضای عملی و قانونی به ریاست شورای عالی فضای مجازی برگزار شد، گفت: رئیس جمهور: در این جلسه در وهله اول بحث های کلان در حوزه فضای مجازی از جمله قانونی شدن فضای مجازی، اصول و سیاست های آن در حوزه فضای مجازی مطرح شد.

به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ اعتزیری در خصوص برنامه های ذکر شده در این جلسه گفت: همان طور که گفتم بحث اصلی قانونی شدن فضای مجازی بود، نیازهای مردم چگونه باید تامین شود، همچنین بحث رضایتمندی مطرح شد و شاخص های آن چیست؟ از آنجایی که این موضوعات از موضوعات تخصصی است که در بسیاری از کشورهای دیگر مانند انگلستان، فرانسه و آمریکا کاربرد دارد، طرحی ارائه و به جلسه شورا ارائه می شود.

اتسیری ادامه داد: رئیس جمهور در خصوص اینترنت و وب نیز بر رضایت مردم تاکید کرد و گفت: این رضایت باید تامین شود اما اینکه چگونه این رضایت ایجاد شود بستگی به طرحی دارد که به شورا ارائه می شود، گفت: اغلب قبل از طرحی به جلسه شورا ارائه می شود، توسط دبیر شورا به جلسات دیگر ارائه می شود، سپس اعضا آن را در کمیته ها بررسی می کنند، پس از تهیه و تکمیل طرح به جلسه شورا ارائه می شود و در نهایت پس از جمع بندی، در صورت وجود ضروری است، رای داده یا پذیرفته می شود.

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: در دومین جلسه شورای عالی فضای مجازی طرحی از سوی وزارت ارتباطات ارائه شد که از قبل اطلاع رسانی نشده بود، بنابراین اعضا از آن اطلاعی نداشتند.

اتسیری ادامه داد: در جلسه دیروز طرحی در خصوص فیلترینگ از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد که اعضا از جزئیات آن مطلع نبودند و امکان بحث در مورد آن وجود نداشت، اما اعضای شورا تا حد امکان در مورد این طرح صحبت کردند. عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: بسیاری از ابعاد مختلف در طرح معاونت ارتباطات به چشم نمی خورد و از این رو رئیس جمهور متقاعد شده است که کارگروهی تشکیل شود. برای وی ایجاد شد، اظهار داشت: اعضای شورا در مورد طرح ارائه شده نظراتی داشتند، بخش هایی از این طرح بحث برانگیز بود و باید روی آن کار تخصصی جدی صورت می گرفت و ایراداتی از سوی اعضای شورا مطرح شد. و در نهایت ترجیح رئیس جمهور تشکیل کارگروهی در این زمینه بود.

تشکیل کارگروه فیلترینگ به ریاست دبیر شورای عالی فضای مجازی

وی در خصوص اعضای این کارگروه افزود: اعضای این کارگروه توسط دبیر شورای عالی فضای مجازی منصوب می شوند و احتمالاً ترکیبی از اعضا و نمایندگان واقعی وزارت ارتباطات خواهند بود و موارد زیر را در نظر خواهند گرفت. قانونمندی به گونه ای باشد که فرصت های موجود در کشور به خوبی توسعه یابد، یعنی این طرح آسیبی به بسترهای داخلی وارد نکند و فرصت های ایجاد شده برای توسعه در کشور از دست برود. این موضوع که بخشی از مشکل ماست فیلترینگ است و بخشی دیگر مربوط به مدیران پلتفرم های خارجی است که قوانین سرزمینی ما را قبول ندارند، تاکید کرد: در واقع جایگاه ما در ایران همین است، لزوما نمی خواهیم. فیلتر کنیم چون معتقدیم باید در فضای مجازی باشیم همه یکسان دسترسی دارند، اما آیا آن را قبول دارند؟

انتزیری گفت: مدیران این پلتفرم ها باید قوانین سرزمینی کشورها را بپذیرند که نمونه عملی آن اختلاف فرانسه با مالک تلگرام بود، دولت فرانسه به طور جدی اعلام کرد که اگر صاحب تلگرام شرایط آنها را نپذیرد. او از زندان آزاد نمی شود و این اتفاق افتاد: اینها قوانین عجیبی نیست، همان قوانینی که فرانسه مثلاً در تلگرام وضع کرده است، اصلاً عجیب نیست، مثلاً می گوید توزیع کننده اسلحه باید. از طریق پلتفرم خود معامله نکنید یا اینکه این پلتفرم نباید بستری برای توزیع داروها و مشکلاتی از این قبیل باشد که کاملا طبیعی است و منطقی است و باید آن را بپذیرید، اما باید بررسی شود که چرا قوانین ایران را قبول ندارند، چرا آیا آنها نمی خواهند این اتفاق بیفتد

استقلالی بیان کرد: بحث این است که بسترهایی که می خواهند در ایران خدمات ارائه دهند قوانین کشور را بپذیرند، البته این موضوع باید باز و شفاف باشد زیرا اگر امروز اجازه می دهیم بدون محدودیت و ضابطه در کشور خدمات ارائه کنند. ، بعداً نمی توانند قانونی شوند و ثانیاً فرصت های کشور از دست می رود.