
به گزارش «تابناک» به نقل از اختزنیوز، بازار طلا و ارز اولین هفته از آخرین ماه پاییز را طوفانی آغاز کرد و سپری کرد که از اخبار مثبت مذاکرات گرفته تا تغییرات بازارهای داخلی و جهانی، همگی بر بازدهی دارایی ها تاثیر گذاشت.
پس از انتشار قطعنامه شورای حکام علیه ایران در اواخر هفته گذشته، دلار با پچ پچ های مثبت حرکت خود را آغاز کرد و وارد کانال جدیدی شد. اما این روند پایدار نبود و تنها یک روز بعد اخبار رسانه های ژاپنی مبنی بر مذاکره ایران با نمایندگان بریتانیا، فرانسه و آلمان باعث تعجب دلار و عقب نشینی آن به دو کانال پایین شد.
در اواسط نوامبر 1403 م دلار آمریکا چندین بار کریدور هفتم را آزمایش کرد، اما نتوانست در این سطح باقی بماند تا همچنان مانعی جدی بر سر راه دلار باشد. تحلیلگران بر این باورند که اگر اخبار مثبت در مورد مذاکرات از قدرت کافی برخوردار باشد، جناح کاهش قدرت بیشتری خواهد یافت. با این حال، میانگین بالای حباب دهرام و تتر در حال حاضر نشان دهنده چشم انداز صعودی در بازار ارز است.
از سوی دیگر، بازار سهام با بازدهی 7.5 درصدی بیشترین بازده هفته را به خود اختصاص داد و توانست در صدر بازدهی بازارهای مالی قرار بگیرد. کاهش ریسک های سیستماتیک، رشد نرخ دلار نیما و اخبار مثبت از صنعت خودرو و بانک، سهامداران این بازار را به خود جلب کرد و زمینه ساز سبز شدن بورس تهران شد.
رشد قابل توجه ارزش معاملات کوچک و ورود پول واقعی به بورس نشان دهنده افزایش اعتماد سرمایه گذاران است. برخی تحلیلگران معتقدند در صورت عدم شوک منفی بودجه و احتمال کاهش بدون ریسک نرخ سود، روند صعودی بورس ادامه خواهد داشت.
با این حال، بازار طلا و سکه برخلاف بورس هفته نزولی را پشت سر گذاشت و نتوانست رتبه قابل توجهی در بازدهی هفت روزه کسب کند. سکه امامی در این هفته با افت 2.3 درصدی بیشترین زیان را داشت و قیمت آن از 53.5 میلیون تومان در ابتدای هفته به 51.3 میلیون تومان کاهش یافت.
قیمت جهانی طلا نیز با تاثیر آتش بس میان لبنان و اسرائیل کاهش یافت و انگیزه نزولی را به بازار طلا و سکه وارد کرد، بنابراین حرکت قیمت طلای مذاب و سکه امامی به سمت نزولی تقویت شد.
حباب سکه نیز در این هفته به کانال 18 درصدی رسید و فشار مضاعفی بر قیمت این فلز گرانبهای داخلی وارد کرد. روندی که باعث شد صاحبان سکه امامی این هفته را با زیان به پایان برسانند.
با این حال معامله گران بر این باورند که اگر اخبار مثبتی از مذاکرات امروز ژنو به گوش برسد، ممکن است دلار به منطقه حمایتی بازگردد و قدرت جناح خرس افزایش یابد. با این حال، تا زمانی که میانگین حباب DRAM بالا باشد، مسیر دلار همچنان چالش برانگیز خواهد بود.