
قیمت برنج در حال افزایش سایر کالاهای اساسی است. در ماه های اول سال ، حداکثر قیمت برنج ایران 4000 تومانی بود ، در حالی که امروز نزدیک به دامنه 4000 تومانی است و کاهش عجیبی دارد.
با توجه به سرویس اقتصادی Tabnak ، افزایش قیمت به یکی از اصلی ترین مشکلات خانوارها در ماه های اخیر تبدیل شده است و کاهش قدرت خرید انسان و افزایش قیمت برنج منجر به از بین بردن این کالای استراتژیک در آستانه ماه رمضان شده است.


با توجه به نظارت بر قیمت بازار ، قیمت برنج خارجی با قیمت 6.5 درصد در مقایسه با سال گذشته ، با قیمت 1800 فروخته می شود. همچنین ، کیسه برنج 2 کیلوگرم Tarom ، که ماه گذشته 4000 دلار قیمت داشت ، اکنون با 4000 دلار در دسترس است. 5 کیلوگرم از Nature Anburbu برنج را می توان برای 4000 Tomani خریداری کرد ، در حالی که ماه گذشته برای 4000 Tomani فروخته شد.
افزایش قیمت ها اتفاق افتاده است ، همانطور که بانک مرکزی در ماه دسامبر امسال به 6 ٪ تورم به 5 ٪ و کمترین میزان در شش ماه گذشته گفته شد.
به نظر می رسد مانند عواملی مانند خشکسالی و تغییر بارندگی امسال تأثیر بسزایی در تولید برنج داشته است. از طرف دیگر ، افزایش هزینه های آبیاری به دلیل کمبود آب در بسیاری از مناطق برنج ، هزینه های آبیاری را افزایش داده است که یکی از مهمترین هزینه های تولید برنج است.
نوسانات دوره ارز ، به ویژه هنگامی که بخش قابل توجهی از ورودی های برنج وارداتی وارد می شود ، بر قیمت محصول تأثیر می گذارد. همچنین ، در دسترس بودن چندین واسطه و فروشندگان در زنجیره تأمین برنج ، هزینه توزیع را افزایش می دهد و قیمت کاربر را افزایش می دهد.
از طرف دیگر ، از اوت اول تا واردات برنج خارجی برای کمک به کشاورزان خانگی و افزایش تولید برنج در خانه ، احتمالاً عرضه عمومی برنج در بازار کاهش یافته و تقاضا برای برنج در بازار خواهد بود افزایش ، که فشار بیشتری دارد.
آیا برنج گرانتر از این است؟
سید علی طاهاری ، رئیس اتحادیه برنج بابل ، همچنین معتقد است که رایس برای مختل کردن توازن تقاضا و عرضه گران است و گفت: “تعادل بین تقاضا و عرضه به بازار برنج به دلیل واکنش بازار به تغییر اخبار. این ارز بر روی واردات برنج توزیع می شود و وقتی اتفاق می افتد ، قیمت برنج نسبت به ارقام فعلی گران تر است.
به گفته تابناک ، به نظر می رسد که جهاد وزارت کشاورزی در ماه های اخیر به دلیل عدم نظارت و عدم کنترل بر بازار نتایج به طور جدی مورد انتقاد قرار گرفته است و وزارتخانه یکی از شکاف های جدی برای تنظیم بازار و برخورد با نقش تنظیم کننده ها در بازار کشاورزی است. بشر به عنوان مثال ، هنگامی که یک شرکت کالای دارد اما به اندازه کافی تحویل نمی دهد ، دقیقاً کدام یک از نهادها وظیفه ردیابی آن را دارد و از کجا می توان آن را گزارش کرد. اما این مورد در بازار کشاورزی وجود ندارد و فقدان تنظیم کننده های کشاورزی هر روز برای یکی از محصولات کشاورزی التهابی است.