گلایه معاون وزیر علوم از عملکرد دانشگاه ها در استفاده از ظرفیت قانون جهش دانش – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان



گزارش کردن خبرنگار مهردکتر پیمان صالحی در نشست مشترک روابط عمومی و مدیران صنایع دانشگاه ها و پژوهشگاه ها با وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی که امروز دوشنبه در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد، درباره جزئیات ماده 13 قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: : بر اساس این قانون، هر شرکت دولتی و خصوصی اگر با دانشگاه ها قرارداد پژوهشی می بندد، مالیات خود را از محل قرارداد پرداخت می کند و این مشوق مالیاتی است و ما داریم. شکایت از عملکرد دانشگاه ها در این زمینه.

وی در پاسخ به برخی ادعاها مبنی بر کاهش درآمد مالیاتی دولت با اجرای این قانون، تصریح کرد: باید بگویم در قانون بودجه امسال 1300 سجاف درآمد مالیاتی پیش بینی شده است و هدف ما در ماده 13 فقط نیم درصد و این ضرری به درآمد دولت نمی زند و باید بگویم که مجموع هزینه های اعتبارات مالیاتی ما تاکنون 1373 میلیارد تومان بوده و امیدوارم در این زمینه فعال باشیم.

صالحی یادآور شد: در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری چهار نوع تحصیلات فوق دکتری تعیین شده است که متاسفانه سال گذشته از ظرفیت آن استفاده نکردیم. مقام معظم رهبری آنها با 500 قرارداد نظامی سالانه برای فوق دکترا موافقت کرده اند و این فرصت خوبی برای پروژه های تحقیقاتی است.

معاون وزیر علوم تاکید کرد: اجرای فرصت های آموزشی در جامعه و صنعت الزامی است. اگر اساتید در این فرصت یادگیری مشارکت نکنند، وضعیت را تغییر نمی دهند. بنابراین دانشگاه ها به عنوان متولی باید از این طرح حمایت کنند.

وی با اشاره به برنامه های هفته پژوهش گفت: در هفته پژوهش امسال برای اولین بار از 10 نفر برگزیده پیوند صنعت و جامعه تجلیل شد.

وی در خصوص راه اندازی مراکز هدایت شغلی در حوزه ارتباط با مردم و صنعت دانشگاه ها گفت: 80 مرکز هدایت شغلی و کاریابی در کشور داریم که سال گذشته 300 هزار دانشجو از این مراکز بازدید کردند.

صالحی در خصوص سایر اقدامات معاونت پژوهشی وزارت علوم گفت: سال هاست که با موضوع تسویه حساب پروژه های تحقیقاتی سروکار داریم، تاکنون اعلام شده و معتقدیم که اجرای قانون 7 طرح توسعه در این حوزه.

معاون وزير علوم گفت: تبليغ گري را نيز در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در دستور كار قرار داده ايم و 44 هيأت استاني را براي رفع مشكلات موجود به دانشگاه هاي استان واگذار كرديم.

ارزیابی دانشگاه های ماموریت گرا

دکتر محمد سعید سیف; مدیرکل دفتر صنعت و روابط عمومی وزارت علوم نیز در این مراسم گفت: شاهد فعالیت های بسیار متنوعی در حوزه های فنی و مهندسی، هنری، کشاورزی و علوم انسانی و… هستیم. در دانشگاه هایی که هدفشان برقراری ارتباط با صنعت و جامعه است.”

سیف افزود: هدف از برگزاری اجلاس سالانه اجلاس صنعت و دانشگاه، هم افزایی و همسان سازی نیاز صنعت و دانشگاه است و وزارت علوم به کارایی و اثربخشی توجه دارد.

وی بیان کرد: امسال از دانشگاه هایی که دارای ماموریت مداری و فرصت یادگیری هستند تجلیل می شود و همچنین بهترین دانشگاه ها و پایان نامه ها و پایان نامه ها را به نمایش خواهیم گذاشت.

مدیرکل دفتر صنعت و روابط عمومی وزارت علوم ادامه داد: تفاهم نامه ارتباط صنعت و دانشگاه مهم است اما تعامل صنایع و رفع نیازهای کشور اولویت ماست.