آزمایشگاه میکروفیلوئید دانشگاه علوم پزشکی ایران افتتاح شد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرگزاری مهر به گزارش معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، روز چهارشنبه 16 آذر 1403 آزمایشگاه میکروفیلوئید واقع در دانشکده پزشکی دانشگاه ایران با حضور توکلی رئیس این دانشکده افتتاح شد. دانشگاه

توکلی در بازدید از آزمایشگاه گسترده دانشگاه به استفاده مهم از تجهیزات میکروسیال اشاره کرد و گفت: امیدواریم به زودی تیمی از کارکنان و محققین آزمایشگاه در کنار تیمی از جراحان در بخش های تشخیص و درمان سرطان مستقر شوند. از تراشه های طراحی شده برای یافتن راه حل استفاده کنید.” برای تشخیص زودهنگام تومورهای سرطانی برای جلوگیری از انجام عملیات های مکرر در بیماران مشکوک.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران معتقد است استفاده از این ابزارها در صرفه جویی در زمان و هزینه برای درمان بیماران بسیار موثر است.

در ادامه رضا فلک، معاون پژوهشی دانشگاه نیز در مراسم افتتاحیه امکانات این آزمایشگاه گفت: پروژه راه اندازی این آزمایشگاه با خرید تعدادی از دستگاه های آن در سال 1398 آغاز شد. با تلاش کارکنان آزمایشگاه جامع و معاونت تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری و از سال 1400 اتاق با ملزومات مربوطه و لازم تجهیز شد و این آزمایشگاه از خرداد ماه سال جاری به بهره برداری آزمایشی رسید و آماده خدمت رسانی به پژوهشگران، معلمان و دانشجویان علاقه مند به رشته های علمی می باشد.

وی ابراز امیدواری کرد که این دستگاه ها برای تحقیقات علمی در اقدامات تشخیصی و درمانی در بیمارستان ها مورد استفاده محققان قرار گیرد.

لیلا موسوی زاده رئیس آزمایشگاه جامع دانشگاه در خصوص تجهیزات این آزمایشگاه افزود: در حال حاضر این تجهیزات تنها در تعداد محدودی از دانشگاه ها و شرکت های کشور وجود دارد و یکی از بهترین فناوری های روز دنیا محسوب می شود که با تشکر با حمایت کارکنان، منتظر حضور محققان بود و بر این اساس کارگاه های آموزشی را برای علاقه مندان به استفاده از دستگاه ها برگزار خواهیم کرد.

همچنین در بازدید سرپرست دانشگاه ندا سریگردافشاری مسئول آزمایشگاه میکروفلوئیدیک به توجه ویژه جامعه علمی محققین اشاره کرد و درباره عملکرد استثنایی این دستگاه گفت: با کمک این فناوری، تجهیزات آزمایشگاه در داخل یک تراشه یا قسمتی از آن موجود است تا عملکرد اندام/بافت موجود زنده را تحت آزمایش های متعدد به شکل یک تراشه قرار دهد. امید است در آینده ابزارهای میکروسیال جایگزین دستگاه های حجیم تشخیصی و درمانی شوند، زیرا این ابزارها با حداقل نمونه و بدون نیاز به فضای فیزیکی قابل توجه، با سرعت و دقت بالاتری نسبت به دستگاه های تخصصی فعلی، نتایج را به دست آورده و آنالیز خواهند کرد. که حتی نیاز یک کاربر قدرتمند را به استفاده از این ابزار کاهش خواهد داد. به عنوان مثال، با استفاده از “ارگانوتراشه” در تحقیقات بیولوژیکی، نتایج به دست آمده بسیار نزدیک به نتایج واقعی به دست آمده از موجود زنده است و بر این اساس پیش بینی می شود که در آینده نزدیک، به موازات بلوغ این سیستم ها در آزمایشگاه‌ها، از آزمایش‌های مکرر Ne از حیوانات آزمایشگاهی استفاده می‌کنند.

در نهایت مقرر شد از زحمات جناب آقای دکتر صالحی مقدم که همکاری موثری در راه اندازی این آزمایشگاه داشتند تقدیر و تشکر شود. لازم به ذکر است که میکروسیالات یکی از بخش های بین رشته ای سیستم های میکروالکترومکانیکی است که حاصل پیوند مهندسی الکترونیک، زیست شناسی، فیزیک، شیمی و مکانیک است. تراشه های میکروسیال اغلب با استفاده از فرآیندهای صنعتی یکپارچه ساخته می شوند. این فرآیندها باعث ایجاد ساختارهای دقیق و پیچیده بر روی تراشه ها می شود.