بدون شک مواقعی پیش آمده که موضوعی را جستجو و مطالعه کرده اید و پس از تحقیق در منابع مختلف دچار سردرگمی شده اید. احتمالا افرادی که در رشته گرافیک تحصیل می کنند…
بدون شک مواقعی پیش آمده که موضوعی را جستجو و مطالعه کرده اید و پس از تحقیق در منابع مختلف دچار سردرگمی شده اید. احتمالا افرادی که در رشته گرافیک تحصیل کرده اند نیز با این مشکل مواجه شده اند. یکی از موضوعاتی که مبتدیان را گیج می کند و حتی می تواند آنها را دچار اشتباه کند. تفاوت بین گرافیک کارتونی و اینفوگرافیک است با رشدانا برای آشنایی کامل با این دو مبحث گرافیکی با ما همراه باشید.
گرافیک کارتونی چیست؟
یک عبارت موشن گرافیک در دو قسمت حرکت یعنی حرکت و گرافیک ساخته شده است در واقع هدف گرافیک کارتونی حرکت دادن طرح های گرافیکی است. هنرمندان و متخصصان این حوزه با ابزاری که در اختیار دارند آیکون ها، رنگ ها، تصاویر گرافیکی و حجم های هندسی را جابجا می کنند و در این زمینه به منظور تبلیغات، اطلاع رسانی و … فعالیت می کنند.
پیشنهاد ویژه: آموزش گرافیک انیمیشن
اینفوگرافیک چیست؟
یکی از موضوعات مهم گرافیک طراحی اینفوگرافیک است طراحی اینفوگرافیک f در دنیای پرشتاب امروزی، روزانه آمار و اطلاعات زیادی در مورد موضوعات مختلف تولید می شود. از طرفی خوانندگان و کاربران آنقدر مشغله دارند که فرصت مطالعه دقیق این آمار را ندارند. به همین دلیل طراحان گرافیک با استفاده از تجربه و خلاقیت خود توانسته اند با طراحی اینفوگرافیک این اطلاعات و آمار را به زیبایی و جذابیت به نمایش بگذارند. بسیاری از افراد و سخنرانان از اینفوگرافیک در کنفرانس ها، ارائه های علمی، تبلیغات شرکت ها و غیره استفاده می کنند.
چه زمانی از اینفوگرافیک استفاده می شود؟
برای درک اطلاعات پیچیده و دشوار بهتر است از اینفوگرافیک استفاده کنید. مواردی که بهتر است از اینفوگرافیک استفاده شود عبارتند از:
- وقتی سعی می کنید یک موضوع را به طور کلی توصیف کنید.
- برای خلاصه کردن یک پست یا گزارش طولانی
- چندین گزینه را با یکدیگر مقایسه کنید
- توضیح یک فرآیند پیچیده و دشوار
- صحبت در مورد یک مشکل و علل آن
- نمایش نتایج تحقیق یا داده های به دست آمده
- گاهی اوقات توضیح یک موضوع طولانی و خسته کننده است.
این موارد نشان می دهد که استفاده از اینفوگرافیک تقریبا در همه جا مفید است.
آیا تفاوت بین گرافیک کارتونی و اینفوگرافیک را می دانید؟
رشته گرافیک بسیار گسترده است و هرکسی می تواند کار خود را در زمینه گرافیک داشته باشد. مثلاً یک نفر فقط در زمینه طراحی رابط کاربری کار می کند، دیگری در زمینه تبلیغات یا ساخت تیزر فعالیت می کند. کارفرمایان با اهداف متفاوت به سراغ طراحان گرافیک می روند اما دقیقا نمی دانند از کدام روش گرافیکی برای رسیدن به هدف خود استفاده کنند. در زیر به مقایسه دو زیر شاخه گرافیک می پردازیم و تفاوت گرافیک کارتونی و اینفوگرافیک را توضیح می دهیم.
حتما بخوانید: 6 تا از محبوب ترین انواع گرافیک کارتونی
تفاوت در هدف
معمولا گرافیک کارتونی برای آموزشی، تبلیغاتی، خبری و … ساخته می شود. اهداف معمولا زمانی که کارفرما قصد دارد پیام خود را به بهترین شکل ممکن و جذاب به مخاطب منتقل کند، گرافیک کارتونی را انتخاب می کند.
از طرفی هدف از تولید اینفوگرافیک انتقال سریع و رساترین اطلاعات است. اینفوگرافیک به طراحان کمک می کند تا محتوای مورد نیاز خود را پیدا کنند 1500 کلمه توضیح داده شده را در صفحه ای با طرح گرافیکی زیبا ارائه دهید.
تفاوت در ابزار ساختمانی
برای ساخت گرافیک کارتونی باید از نرم افزارهایی مانند سینما 4 بعدی افترافکت و… مورد استفاده قرار گیرد. این نرم افزارها دارند کرونولوژی و این فرصت را در اختیار هنرمندان این حوزه قرار دهد تا به راحتی حرکت و زمان بندی پروژه های خود را تعریف کنند. برای ایجاد اینفوگرافیک کافی است به هر یک از نرم افزارهای طراحی گرافیک یا وب سایت هایی مانند Photoshop، Illustrator، کانوا و… مسلط شوند.
تفاوت در ساختار
به طور کلی ساختار گرافیک کارتونی از مفاهیم انتزاعی، تصاویر گرافیکی، رنگ و حجم تشکیل شده است. موشن گرافیک با تلفیق گرافیک و حرکت پیام خود را به شکلی جذاب به مخاطب منتقل می کند. از طرفی اینفوگرافیک ها از تصاویر گرافیکی و درصد کمی از متن تشکیل شده است که به نمایش سریعتر محتوا به مخاطب کمک می کند.
اینفوگرافیک ترافیک چیست؟
برای درک بهتر مطالب، طراحان به دنبال راه حلی بوده اند و در نهایت با طراحی اینفوگرافیک تا حدودی موفق شده اند، اما در برخی موضوعات هنوز اینفوگرافیک ها به اندازه کافی موثر نیستند. به همین دلیل تصمیم گرفتند اینفوگرافیک و گرافیک انیمیشن را با یکدیگر ترکیب کنند و اینگونه بود که استفاده از اینفوگرافیک های انیمیشنی وارد عمل شد. اینفوگرافیک های حرکتی در واقع آن دسته از اینفوگرافیک هایی هستند که با استفاده از روش ها و نرم افزارهای مناسب انیمیشن و صداگذاری می شوند و پیام را با سرعت و جذابیت بیشتری منتقل می کنند.
ویژگی های یک اینفوگرافی ترافیک خوب چیست؟
همانطور که استانداردهایی برای تعریف یک موشن گرافیک یا اینفوگرافی خوب وجود دارد، موشن اینفوگرافیک نیز برای بهتر دیده شدن نیاز به طراحی استاندارد دارد. این دسته بندی محتوا باید ساده، کوتاه و قابل فهم باشد. اگر مهارت ایجاد چنین اینفوگرافیک متحرک را داشته باشیم، می توانیم اطلاعات را به درستی و سریعتر به مخاطب منتقل کنیم.
مزایای گرافیک کارتونی
اولین چیزی که می توان به آن اشاره کرد این است که از نظر هزینه و زمان به صرفه تر از ساخت انیمیشن است. موشن گرافیک یک روش برندسازی مناسب است. اگر بینندگان تصاویر، ایده ها و آمارهایی را ببینند که درک آنها از طریق یک ابزار ساده و جذاب پیچیده است، به راحتی مفاهیم را درک خواهند کرد.
طبق تحقیقات، مردم 95 درصد پیام آن را هنگام تماشای فیلم و 10 درصد در هنگام خواندن یک متن درک می کنند. به عنوان مثال، ویدیوهایی که در شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک می بینید، روزانه حدود 8 میلیارد بازدید دارند. این موضوع افراد را به اظهار نظر در مورد محتوا دعوت می کند و از طریق این نظرات شما ایده هایی برای بهبود محتوا دریافت می کنید و کشف می کنید.
حتما بخوانید: مراحل ایجاد یک گرافیک متحرک و اجزای آن
از طریق گرافیک کارتونی دیده می شود
استفاده از ترافیک در صفحه یک سایت به رتبه بالای آن در گوگل کمک می کند و اگر سایتی دارای نمودار ترافیک باشد، احتمال قرار گرفتن آن در صفحه اول گوگل 53 برابر می شود. این ویژگی به شما کمک می کند تا از رقبا متمایز شوید زیرا مردم بیشتر وقت خود را در صفحات دارای محتوای ویدیویی می گذرانند.
ابزارهای کاربردی برای اینفوگرافیک و گرافیک انیمیشن
اینفوگرافیک های بیشتری در فرمت های JPG، PNG و PDF در دسترس هستند، اما در فرمت های AI، PSD و ESP برای ویرایش در نرم افزار Adobe نیز موجود هستند. اگر برای پیاده سازی گرافیک انیمیشن از فرمت های MP4، MOV، GIF، CSS استفاده می شود، در نتیجه اینفوگرافیک وسیله ای برای ارتباط با تصاویر و گرافیک انیمیشن وسیله ارتباطی از طریق فیلم است.
حرف آخر
تخصص گرافیک بسیار گسترده است و برای کار در این زمینه بهتر است موضوع خاصی را دنبال کنید و در آن زمینه حرفه ای شوید. در این مقاله سعی کرده ایم در اختیار شما قرار دهیم تفاوت بین گرافیک کارتونی و اینفوگرافیک let’s meet همچنین بیان کردیم که برای اثربخشی بهتر اینفوگرافیک، کارشناسان آن را با گرافیک کارتونی ترکیب کردند و به تاثیر چندگانه آن پی بردند. اینگونه است که امروزه شاهد پخش اینفوگرافیک های متحرک با موضوعات مختلف از تمامی رسانه ها هستیم. شما ترجیح می دهید از طریق کدام یک از آنها اطلاعات دریافت کنید؟ موشن گرافیک یا اینفوگرافیک؟ نظرات خوب خود را با ما در میان بگذارید.