گزارش کردن خبرگزاری مهربه گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن حضور در این مراسم با فرمانده کل ارتش و تعدادی از امیران و فرماندهان کل ارتش دیدار و گفتگو کرد. ستاد کل ارتش جمهوری اسلامی ایران.
حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در این دیدار ضمن ارزیابی دستاوردهای ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: ارتش در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی نمونه بارز ارتش جمهوری اسلامی ایران بود. آیه شریفه *واعدوپوا لهم ما استاتوم من قوا* و در بازدیدهایی که از مراکز آموزشی ارتش داشتیم متوجه شدیم که سند دانشگاه اسلامی در ارتش به خوبی اجرا شده است و این مایه افتخار است.
وی با اشاره به تلاش ارتش برای ورود به عرصه علم و فناوری روز افزود: در حوزه هوش مصنوعی که سند آن تدوین و ابلاغ شده است، دانشگاه های ارتش به ویژه دانشگاه علوم دریایی نوشهر اقدام کرده اند. گام های مهم مقاله فناوری کوانتومی در حال حاضر در حال تهیه است و ما امیدواریم که ارتش به زور وارد این زمینه شود، همانطور که در هوش مصنوعی پیشرو بوده است. فناوری کوانتومی به عنوان یکی از علوم پیشرفته دنیا می تواند زمینه ساز ارتقای قدرت نظامی و علمی کشور باشد. سند راهبردی علوم و فناوری دفاعی که نیروهای مسلح از توانمندی های آن بهره مند خواهند شد نیز تصویب شد.
دستاوردهای علم و فناوری در نیروهای مسلح مستند شده است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اعزام ناوگان 86 ارتش به سراسر جهان، گفت: این اقدام در واقع حاصل یک سند علمی و فناوری است که مورد تمجید فرمانده معظم کل قوا قرار گرفت. اقتدار و قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح را نشان می دهد
خسروپنا در ادامه با اشاره به چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد گام دوم این شورا شد و اظهار داشت: این شورا با حمایت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تأسیس شد و توانست نتایج مهمی را برای کشور به ارمغان آورد. این شورا در ابتدای تأسیس، تمرکز خود را بر دانشگاه ها متمرکز کرد و بعدها علم، فناوری و فرهنگ را در دستور کار خود قرار داد. حاصل این اقدامات تدوین و تصویب اسناد مهمی چون نقشه جامع علمی کشور، سند مهندسی فرهنگی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود.
چهلمین سالگرد شورای عالی انقلاب فرهنگی و رویکرد اردویی
وی افزود: در دوره جدید تحول با رویکرد تبدیل شدن به اردو در نظر گرفته شد. در این راستا جلسات متعددی با فرماندهان نظامی برای استخراج الگوی سکونتگاه شورا برگزار شد. در نهایت ساختار شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر کرد و چهار ستاد شامل ستاد علم و فناوری، آموزش و پرورش، مراکز فرهنگی و اجتماعی و زنان و خانواده تشکیل شد.
خسروپناه ادامه داد: مطالعات اردویی منجر به طراحی و ایجاد جداول مشکلات شد و اتاق فکرهای استانی و اتاق فکرهای آموزشی فعال شدند. همچنین بخش های استانی نقشه مهندسی فرهنگی با حمایت نمایندگان مراجع تقلید در استان ها تدوین و اجرا می شود.
وی تاکید کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران با اتکا به نیروی انسانی غنی خود در بسیاری از علوم و این اقتدار علمی و فناوری در زمره کشورهای پیشرو جهان قرار دارد که این امر مرهون حمایت های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اساس احترام است و قدرت ملی شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اهمیت نظارت و نظارت در تحقق اهداف شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد و گفت: ایجاد مرکز نظارت، نظارت و ارزیابی از اقدامات مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی است. شورا در دوره جدید». این مرکز تاکنون با 95 رصدخانه در کشور ارتباط داشته و رصدخانه موقعیت در حال تشکیل است. این اقدام به کسب اطلاعات دقیق و به روز از وضعیت فرهنگی، اجتماعی، علمی و فناوری کشور و اتخاذ تصمیمات موثرتر بر اساس آن کمک می کند.
وی تاکید کرد: این مرکز در شناسایی چالش ها و فرصت ها در حوزه های مختلف نقش اساسی خواهد داشت و از همکاری سایر نهادها برای تکمیل و تقویت این ساختار استقبال می کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان بر اهمیت تعامل و همکاری شورا با نهادهای نظامی، آموزشی و فرهنگی تاکید کرد و گفت: امیدواریم با تداوم این تعاملات و استفاده از ظرفیت موجود، شاهد پیشرفت بیشتر در زمینه های علمی، فناوری، آموزشی و آموزشی و فرهنگی باشیم.