گزارش کردن خبرنگار مهرعلیرضا کریمیان مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران در نشست خبری یاریگان زنجی گفت: سازمان دانش آموزی شهر تهران سال گذشته نمایشگاه «یاریگان زنجی» را با هدف پیشگیری از اعتیاد در مدارس برگزار کرد. این نمایشگاه شامل برنامه های متنوعی از جمله اجرای سرود، تئاتر، بازی های گروهی و انفرادی با موضوع پیشگیری از اعتیاد و همچنین فعالیت هایی از جمله اتاق های فرار آموزشی بود. این اقدامات به منظور افزایش آگاهی و ارتقای مهارت های زندگی دانش آموزان انجام شد.
وی افزود: در این برنامه ها از ظرفیت مجریان و ورزشکاران به عنوان سفیران زندگی برای ارتقای نفوذ استفاده شد. همچنین سازمان ها و نهادهای مختلفی از جمله وزارت ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و فرهنگ، شهرداری تهران، بسیج و سازمان های مردم نهاد در این طرح مشارکت داشتند. با توجه به موفقیت های نمایشگاه در سال گذشته، امسال نمایشگاه «یاوران در زندگی» برای دومین بار همزمان با هفته پیشگیری از آسیب های اجتماعی (23 تا 9 آبان) برگزار می شود. این نمایشگاه دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه و جوانان دانشگاهی را به عنوان جامعه هدف اصلی می داند و با هدف آگاهی بخشی و ایجاد نشاط و امید در بین دانش آموزان برگزار می شود.
کریمیان تصریح کرد: سازمان دانش آموزی تاکید دارد که روش های سنتی مانند سخنرانی های ساده جایگزین تولید محتوای فرهنگی و اجتماعی در فضاهای واقعی و مجازی شود تا با افزایش سطح دانش و آگاهی عمومی، آسیب های اجتماعی کاهش یابد. سازمان دانش آموزی شهر تهران در ادامه فعالیت های خود در راستای پیشگیری از اعتیاد و مصرف مواد مخدر بر اهمیت آگاهی و تقویت والدین و تقویت مهارت های آنان برای مقابله با چالش های این حوزه تاکید کرد. در عصر دیجیتال، بالا بردن سطح آگاهی و مهارت والدین و جوانان یکی از راه های کلیدی برای جلوگیری از گسترش مصرف مواد مخدر و روانگردان است.
مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت: یکی از اهداف این سازمان ایجاد تنفر عمومی نسبت به مصرف مواد مخدر و اجتماعی شدن مبارزه با این معضل است تا همه اقشار جامعه احساس مسئولیت بیشتری کنند. همچنین تاکید شد که تقویت ارزش های دینی و اخلاقی عامل مهمی برای اثربخشی این اقدامات تلقی می شود. در حوزه محتوای آموزشی نیز مسئولان سازمان تاکید کردند که تولید محتوای خلاقانه و اثربخش با مشارکت نهادهای مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از هنرمندان و ورزشکاران سرشناس به عنوان “سفیران زندگی” در سال گذشته موفقیت آمیز بود و امسال نیز برای ایجاد پیوند بین نوآوری اجتماعی و اقدامات پیشگیرانه ادامه خواهد یافت.
وی با بیان اینکه مجتمع آموزشی به عنوان بزرگ ترین پل ارتباطی دولت و مردم با جامعه ای حدود 45 میلیون نفری اعم از معلمان، دانش آموزان و خانواده های آنان، بستر مناسبی را برای ارتقای پیام های فرهنگی و پیشگیرانه فراهم کرد، تصریح کرد: با این ظرفیت بزرگ، آموزش و پرورش قادر است پیام های هشدار دهنده را به طور مستقیم و گسترده منتقل کند. برای موفقیت در پیشگیری از آسیب های اجتماعی، تغییر نگرش جامعه و کارکنان نسبت به این معضل ضروری است.