
به گفته خبرنگار Tabnak از استان بزرگاگرچه سیصد و سی و پنجمین جلسه از هیئت مدیره عالی کار ، که در آخرین روزهای سال گذشته با حضور وزیر کار ، همکاری و رفاه اجتماعی برگزار شد ، حداقل دستمزد سال بیش از 5 ٪ تصویب شد ، اما نتوانست لبخند به لب کار کند. همانطور که بسیاری از کارفرمایان اظهار داشتند که با وجود شرایط سخت اقتصادی ، بازار فروش ضعیف ، تأمین اجتماعی ، مالیات ، افزایش قیمت انرژی و سیاست های انقباضی بانک ها به واحدهای تولیدی پرداخت می کنند ، آنها نه تنها توانسته اند این افزایش را بپردازند ، بلکه ممکن است مجبور شوند وضعیت فعلی را اصلاح کنند.
در سال گذشته ، بی ثباتی بازار بسیاری از تولید کنندگان بزرگ را تحت تأثیر قرار داده است ، و در زمستان ، حتی با مشکلات مالی بسیاری ، آنها با ضربات شدیدتری روبرو شده اند که به گفته مدیران واحدهای تولیدی ، جبران آن امکان پذیر نخواهد بود.
زنجیره های تولید طیور ، که بزرگترین زنجیره تولید در حومه شهر هستند و بیشترین تعداد کارگران را برای کارگران دارند ، 6 روز مرغ داغ را برای شهرهای بزرگ از جمله تهران تهیه می کنند. به دلیل کمبود ورودی ، اجبار ورودی های نقدی و همچنین قیمت های دستوری مرغ ، آنها اعلام کرده اند که در صورت عدم تنظیم روند ، می توانند ورشکسته شوند.
در همین زمان ، برخی از واحدهای تولیدی ، از جمله زنجیرهای مرغ ، به ویژه واحدهای تولید کوچکتر ، از جمله SME ، مجبور به سازگاری هستند یا مجبور به فروش شرکت های خود شده اند.
یکی از مدیران واحدهای تولید گلستان با استناد به انتقادات موجود از سیاست های دستوری در اقتصاد ، گفت که خود مقامات بر حقوق تأکید می کنند و بدون تجزیه و تحلیل تخصصی تصمیم می گیرند.
وی افزود: “از آنجا که ما معتقدیم که کاهش قدرت خرید کارگران و انقباض توده های آنها تهدیدی جدی برای مرکز خانواده خواهد بود و سپس کارفرما ، وضعیت اقتصادی بهتر از یارانه های دولتی مانند نرخ تأمین اجتماعی ، مالیات و کارآزمایی ارائه می شود.”
وی همچنین خاطرنشان کرد: در صورت عدم حمایت از واحدهای تولید ، افزایش دستمزد از جمله تصحیح برق ، عدم اشتغال ، میزان بیکاری ، افزایش قیمت ، تورم ، بی حوصلگی کارگران و کاهش قدرت خرید کاهش می یابد.
از طرف دیگر ، روی آوردن به سرمایه گذاری در تولید فن آوری و ماشین ، تهدید مضاعف برای استخدام نیروها بدون دانش و همچنین بیمه (تأمین اجتماعی) و تحول بیشتر (بدون تولید) خواهد بود.
شرکت ها باید از روش های جدید تأمین مالی استفاده کنند
رئیس کمیسیون تجارت گوردگان همچنین اذعان کرد که واحدهای تولید کوچک و بزرگ باید از روشهای جدید تأمین مالی برای زنده ماندن استفاده کنند.
رضا مباحری گفت: “علیرغم مشکلات مالی که به واحدهای تولید و سمینارها ضربه زده است ، مدیران بخش خصوصی نمی توانند دستمزد کارگران را به همراه افزایش مالیات ، بیمه و هزینه انرژی افزایش دهند و باید یک خط اعتباری ویژه برای آنها در نظر گرفته شود.”
به گفته وی ، همه مدیران می خواهند خوب تر برای کارگران خود باشند ، زیرا این امر تمایل آنها را افزایش می دهد ، اما روند فعلی می تواند منجر به بسته شدن واحدهای تولید شود.
بخش خصوصی قادر به تأمین تمام هزینه های کارگران نیست
نماینده کارفرمایان شورای عالی کار همچنین اظهار داشت که معیشت کارفرمایان نباید تمام هزینه های زندگی به تنهایی را به کارفرما بپردازد و گفت که پارامترهای معیشت خانواده شامل عناصر غذایی یک خانواده معمولاً کار می شود ، اما سبد معیشت با اندازه کارگر متفاوت است.
اصگار ارسیس گفت: مبلغی که کارفرما به عنوان حقوق و دستمزد می پردازد باید زندگی مناسبی را برای کارگر تضمین کند ، اما در شرایط تورمی که تحت آن قدرت خرید افراد از جمله کارگران کاهش می یابد ، هزینه های مسکن کارفرمایان نه تنها مسئول کارفرمایان است. دولت قول داده است تأمین اجتماعی عمومی و مسکونی را برای جامعه فراهم کند.
وی به محدودیت تورم اشاره کرد و گفت: “وقتی دولت ، به جای جمع آوری نقدینگی و تزریق به تولید ، سکه از قبل استفاده می شود ، یعنی قدرت خرید افراد و کارگر هر روز کاهش می یابد و نمی توان انتظار داشت که کارفرمایان از این همه افت قدرت خرید جبران کند.”
تعیین حقوق در تورم و قیمت معیشت
رئیس اتاق دره بارزانی همچنین گفت: “مسئله حقوق کارگران ، که توسط شورای عالی کار و در نتیجه مذاکره شرکای اجتماعی تعیین شده است ، باید تورم و هزینه هایی برای زندگی کارگران به گونه ای داده شود که زندگی کارگر به عنوان یکی از اصول تولید فراهم شود”. اما عوامل زیادی وجود دارد که یا ناکارآمد هستند یا مشکلات جدی بازپرداخت ایجاد می کنند.
امیر یوسفی افزود: “اگر حقوق خارج از تورم و هزینه معیشت باشد ، شماره نهایی یا کارگر قادر به تأمین معیشت نخواهد بود و به کار خود ادامه می دهد یا شرکت های تولیدی را در یک بن بست قرار می دهد.” بنابراین ، با در نظر گرفتن شرایط هر دو طرف ، حقوق باید در یک فرآیند متعادل تعیین شود.
شایعاتی وجود دارد که با آغاز سال نو ، برخی از واحدهای اصلی تولید در استان گلستان به دلیل مشکلات مالی اصلاح شده اند و نمی توانند حقوق همه کارمندان و کارگران خود را افزایش دهند.
این خبر که جامعه کارگران استان را شوکه کرده است و هنوز به مقامات استان پاسخ نمی دهد تا موضوع فعالان بخش خصوصی را برای حمایت از حمایت دولت دنبال کنند.
فرماندار گلستان همچنین در اولین جلسه شورای اداری امسال گفت که سرمایه گذاری در تولید کلید اصلی توسعه یک تحریم است و می گوید که برای رشد اقتصادی باید فراتر از کشاورزی سنتی برویم و به سمت تولید صنعتی ، گردشگری و انرژی پاک حرکت کنیم.
Tahmasebi با اشاره به تمرکز سفیران سرمایه گذاری ، افزود: “علاوه بر سرمایه گذاران داخلی ، ما باید ایرانی هایی را که در کشورهای همسایه و جهان سرمایه گذاری می کنند ، شناسایی و جذب کنیم.”
به گفته وی ، کشاورزی نه تنها می تواند نقش اساسی اقتصادی داشته باشد و ما باید روی اشتغال و تولید صنعتی تمرکز کنیم.
سخنرانی ، که اگرچه دلگرم کننده بود ، در این مدت نتوانست گره ای از مشکلات بخش خصوصی را باز کند و این سیم پیچ گیج شده توسط دیگری محدود می شود.