
امیر گفت ایوان ، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان سازمان ملل متحد ، در نامه ای به شورای امنیت گفت: ادعاهای وزیر امور خارجه فرانسه مبنی بر اینکه ایران “در آستانه توسعه هسته ای است ، کاملاً بی اساس است و از نظر سیاسی غیرمسئولانه است و ایران اسلامی هرگز به دنبال هسته ای نبوده است.
طبق گفته تابناک ؛ یک نماینده دائمی سازمان ملل متحد در سازمان ملل گفت: “اگر فرانسه و شرکای آن واقعاً به دنبال تصمیمات دیپلماتیک هستند ، باید از تهدید و رعایت حاکمیت کشورهای حقوق بین الملل جلوگیری کنند.”
نامه امیر گفت نامه ایوان ، سفیر و نماینده دائمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان سازمان ملل به شرح زیر است:
بیسملا آل -رهمن الراهیم
به دنبال دستور دولت ، به این ترتیب توجه شما به اظهارات وزیر امور خارجه سازمان ملل و وزیر امور خارجه آقای ژان سوئل بارو ، که در جلسه افتتاح شورای امنیت سازمان ملل در 7 آوریل عینی بود ، متمرکز شد.
وزیر امور خارجه فرانسه در اظهارات خود انگیزه های بی اساس و سیاسی برای برنامه مسالمت آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران ، از جمله ادعاهای بی اساس مبنی بر “ایران در آستانه توسعه هسته ای” ایجاد کرد.
این اتهامات ناشی از سوء تفاهم اساسی یا تحریف عمدی حقوق قانونی ایران طبق قوانین بین المللی است. چنین اظهاراتی همچنین نشان دهنده خواندن انتخابی حقایق است و نمونه ای از الگوی مداوم رفتار مضاعف توسط یک کشور مسئول یک عضو دائمی شورای امنیت است. در این رابطه ، نکات زیر به شما و اعضای شورای امنیت اطلاع می دهد:
او ادعا می کند که ایران “در آستانه” سلاح های هسته ای “است ، کاملاً بی اساس و سیاسی غیرمسئولانه است. جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال سلاح های هسته ای نبوده و دکترین محافظ خود را تغییر نداده است. ایران به طور محکم تمام سلاح های نابودی جمعی از جمله سلاح های هسته ای را رد می کند.
به عنوان بنیانگذار قرارداد منع سلاح های هسته ای ، ایران همچنان تحت این قرارداد تعهدات خود را انجام می دهد. آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنان به نظارت بر ماهیت مسالمت آمیز برنامه هسته ای ایران و بررسی آن ادامه می دهد. این گزارش ها همچنین دائماً تأیید می شوند که هیچ انحراف از مواد هسته ای برای اهداف غیر متعهد انجام نشده است.
2. برنامه کلی برای اقدام کلی یک دستاورد تاریخی و چند جانبه بود که توسط شورای امنیت با تصویب قطعنامه 2 (1) تصویب شد. قطع این توافق نامه به دلیل اقدامات ایران نیست ، بلکه در نتیجه عزیمت غیرقانونی و غیرقانونی ایالات متحده و ناتوانی در تثلیث اروپایی ، در عمل وظایف اقتصادی آن است.
در پاسخ ، ایران در پاسخ بیش از یک سال از صبر استراتژیک به طول انجامید و سپس به تدریج تعهدات خود را مطابق با مواد 1 و 2 اخوان المسلمین کاهش و متوقف کرد. این اقدامات کاملاً شفاف بود.
1. تهدید آشکار وزیر امور خارجه فرانسه برای هدایت تحریم ها که “اثرات ویرانگر” بر اقتصاد ایران خواهد داشت ، نمونه بارز قدرت سیاسی و اقتصادی است. باران بر تهدیدات اقتصادی و باج کاملاً غیرقابل قبول است و نقض صریح اصول سازمان ملل است.
علاوه بر این ، تهدید فرانسه برای فعال کردن مکانیسمی به نام Trigger ، با وجود عدم توانایی در انجام تعهدات خود ، خلاف اصول اساسی حقوق بین الملل است. اصولی که از اختلال در تعهدات جلوگیری می کند مربوط به حقوق ناشی از توافق است. اقدامات مشابه از دیدگاه حقوقی و رویه ای گیج ، غیرقابل قبول و نامعتبر است و وام شورای امنیت را تضعیف می کند.
1. در حالی که فرانسه ابراز نگرانی در مورد خطرات توزیع هسته ای در برنامه مسالمت آمیز هسته ای ایران ، اعتماد به نفس وی به اختلاف نظر شغلی وی بسیار تحریف شده است.
فرانسه همچنان به توسعه و به روزرسانی زرادخانه هسته ای خود ادامه می دهد ، از ارائه ضمانت های بی قید و شرط برای امنیت منفی کشورهای غیرقانونی امتناع می ورزد ، در مورد برنامه سلاح های هسته ای صهیونیستی صهیونیستی ساکت است و هنوز هم در همدستی است.
1. جمهوری اسلامی ایران تعهد خود را به دیپلماسی و تعامل سازنده تأیید می کند. با این حال ، دیپلماسی واقعی نمی تواند وارد فضای تهدید و فشار شود. اگر فرانسه و شرکای آن واقعاً به دنبال یک تصمیم دیپلماتیک هستند ، باید از این تهدید خودداری کنند و به حاکمیت کشورهای حقوق بین الملل احترام بگذارند.