بالاترین ارز به تولید کنندگان خودرو رسید/ سهم دلار چقدر بود؟ – تابناک


بالاترین ارز به تولید کنندگان خودرو رسید/ سهم دلار چقدر بود؟

در کمتر از یک ماه از ابتدای سال گذشته ، بانک مرکزی از تحویل نزدیک به 2 میلیارد دلار برای ارز برای واردات خبر داد. با این حال ، روند آهسته توزیع و تحویل ارز به یکی از اصلی ترین مشکلات فعالان اقتصادی و صاحبان صنعت تبدیل شده است که علی رغم سالهای مکرر آن ، پاسخ روشنی از طرف خالق سیاست پولی دریافت نکرد.

گزارش خدمات اقتصادی Tabnak ؛ طبق اعلام رسمی بانک مرکزی ، از ابتدای سال جاری تا 1 آوریلبه طور کلی یک میلیارد دلار و 5 میلیون دلار برای واردات فراهم شده است. توسط این شکل ، 1 میلیارد دلار از طریق بازار توافق شده برای کالاهای تجاری وارداتی که شامل طیف گسترده ای از صنایع از جمله است حمل و نقل و وسایل نقلیه ، برق و الکترونیک ، ماشین آلات ، صنایع شیمیایی ، پلیمر ، مواد معدنی ، منسوجات و لباس بود در میان این گروه ها ، ماشین سهم 5 میلیون دلار (ارز بازار) ، بالاترین ارز. 5 میلیون دلار نیز برای خدمات ارائه شده است.

بالاترین ارز به تولید کنندگان خودرو رسید/ سهم دلار چقدر بود؟

کدام کالاهای وارداتی 5 دلار؟

در همان زمان ، 5 میلیون دلار ارز ترجیحی همچنین برای واردات کالاها و داروهای اساسی توزیع می شود. در این درجه ، 5 میلیون دلار سرعت 1 تومان این ماده به واردات گندم ، دانه روغن ، ورودی های گاو و سایر عناصر اساسی اختصاص یافته است 5 میلیون دلار همچنین برای تأمین نیازهای دارویی و تجهیزات پزشکی هزینه می شود.

اما سال گذشته 1.5 میلیارد دلار برای واردات کالاها و داروهای اساسی به ارز ترجیحی اختصاص داده شد ، که از این تعداد 1.5 میلیارد دلار متعلق به تجهیزات پزشکی و پزشکی بود. همچنین ، توزیع بیش از 5 میلیارد دلار برای واردات صنعتی ، از جمله 1.5 میلیارد دلار برای صنعت خودرو ، نشان می دهد که این صنعت هنوز با عرضه بیرونی همراه است.

با این حال ، شکایات فعالان اقتصادی و صاحبان صنعت تولید هنوز گسترش یافته است تا روند توزیع ارز برای تأمین مواد اولیه را گسترش دهد. به گفته کارشناسان ، این مشکل به یکی از مهمترین موانع تقویت تولید داخلی تبدیل شده است. به ویژه ، هنگامی که شعار سال بر سرمایه گذاری در تولید متمرکز است ، انتظار می رود مرکز ارز و طلای ایران و بانک مرکزی با اصلاح مکانیسم های توزیع ارز به جستجوی طولانی مدت برای بخش خصوصی پاسخ دهند.

سرانجام ، واقعیت میدانی نشان می دهد که اعلامیه اعداد برای افزایش تولید کافی نیست. سرعت ، شفافیت و پیش بینی در سیاست های ارزی هنوز یک رابطه مفقود شده است که بدون آن هیچ تولیدی وجود ندارد و سرمایه گذار نیز تشویق نمی شود.