گزارش کردن خبرگزاری مهر به گزارش وزارت علوم، حسین سیمای صراف همزمان با هفته بسیج (8 آبان تا 14 آذر) در جمع اساتید بسیجی دانشگاه تهران، ضمن گرامیداشت هفته بسیج، اظهار داشت: برای پرداخت به این جلسه آمده ام. ادای احترام می کنم و برای جلسه دولت دیر می آیم.
وی ادامه داد: آیه ای از قرآن هست که همه ما کم و بیش با آن آشنا هستیم. گفتن: «آیا تفسیر متعارف این آیه این است که عالم و غیر عالم متفاوت است؟ اما مفهوم دیگری از این آیه به دست می آید: این که مسئولیت خردمند و جاهل متفاوت است. حال با استناد به این آیه به مسئولیت معلمان بسیجی اشاره می کنم.
وزیر علوم افزود: برای نسل من که دهه 1360 را درک کردند، واژه بسیجی ویژگی هایی مانند ایثار، مخلص، فداکار و خادم را تداعی می کند. همچنین مدل هایی مانند شهید باکری، شهید همت و شهید کاوه با این کلمه به ذهن متبادر می شوند. در اذهان نسل های آینده الگوهایی چون شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید سید حسن نصرالله را می توان به یاد آورد که مظهر فداکاری، بردباری، بردباری، عقلانیت و جذب بودند.
وی افزود: به عنوان مثال به تاثیر و عملکرد نصرالله نگاه کنیم. شیعیان لبنان اقلیت محرومی بودند که افرادی مانند شهید چمران به لبنان رفتند تا آنها را از محرومیت نجات دهند. اما با ظهور انقلاب اسلامی، این شیعیان قدرت گرفتند و سپری در برابر لبنان شدند. آنها حامی و حامی همان قبایل لبنانی شدند که قبلاً به شیعیان لبنان ظلم می کردند. نصرالله نه تنها در لبنان و در میان دروزی ها و مسیحیان محبوبیت داشت، بلکه در قلب همه آزادگان جهان نیز محبوب بود.
وی ادامه داد: هدف بسیج و بسیج بیش از این که یک سازمان باشد، یک فرهنگ است، یک نظام اخلاقی است.
وزیر علوم افزود: فکر می کنم بین بسیج امروز و دیروز ناهماهنگی وجود دارد که لزوما مشکلی نیست. در همان چارچوبی که در بحث های دیگر از نسل جدید به عنوان نسل Z یاد می کنیم، در مورد بسیجیان امروزی نیز می توان گفت که آنها نسل Z بسیجی یا بسیجی عصر دیجیتال هستند.
وی ادامه داد: چنین تغییراتی قابل درک است. اما آنچه در طول زمان و تغییر نسل ها بدون تغییر می ماند، ارزش های اخلاقی است. این چیزی است که باید برای بسیجیان جدید توضیح داده شود. بنابراین ما به عنوان استاد باید سعی کنیم در همه ابعاد چه از نظر علمی و فنی و چه از نظر ارزش های معنوی الگوی دانش آموزان بسیجی باشیم.
وی ادامه داد: نمونه ای از این ارزش ها بی تکلفی است. می گفتند بسیجی بی ادعا بود، یعنی شبانه حفاری را انجام می داد و هیچکس نمی دانست چه کسی این کار را انجام داده است. گفتند بسیجی از نظر قضاوت فردی و اخلاقی و اجتماعی عادل است. این بدان معناست که او با دشمن خود منصفانه رفتار می کند. حتی دشمن عراقی هم وقتی به اسارت نیروهای بسیجی در آمد، تشویق شد که با او برخورد تندی نشود. امیدوارم بتوانیم الگو باشیم و این ارزش ها را منتقل کنیم.
و افزود: دنیای امروز دنیای ننگینی است. در دانشکده های حقوق سال هاست که درباره حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین المللی صحبت می کنیم، اما امروز می بینیم که صهیونیسم وحشی و بی پروا همه این اصول را زیر پا می گذارد. امیدواریم از شر صهیونیسم نه به دست مسلمانان، بلکه به دست بشریت کاسته شود و بتوانیم به عنوان معلم بسیجی در رسالت خود موفق باشیم.