
یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران با استناد به تأثیر راه حل های تعرفه جدید ایالات متحده ، تأکید کرد: این سیاست ها باعث کاهش تجارت جهانی ، افزایش تورم ، تقویت دلار و سرانجام اقتصاد ایران می شود ، اگرچه ممکن است تنش بین ایالات متحده و چین داشته باشد فرصتی برای ایالات متحده و چین.
رئیس جمهور آمریكا دونالد ترامپ اخیراً اعلام كرده است كه قصد دارد تعرفه های جدید واردات را از مکزیک ، کانادا و چین اعمال کند. براساس این طرح ، 5 ٪ تعرفه به کالاهای وارداتی از مکزیک و کانادا و 2 ٪ برای واردات از چین تحمیل می شود. ترامپ تأکید کرد که هیچ اقدامی از این کشورها نمی تواند از اعمال این تعرفه ها جلوگیری کند.
وی همچنین اظهار داشت که احتمال استثناء نفت کانادا است و گفت که درصد نرخ نفت 2 ٪ خواهد بود ، در مقایسه با 5 ٪ برای سایر کالاهای کانادایی. ترامپ همچنین گفته است که تعرفه های گسترده تر نفت و گاز طبیعی در اواسط ماه فوریه اعمال شده و قیمت نفت را افزایش داده است.
این راه حل ها واکنش های شدیدی از کشورهای هدف دریافت کرده اند. نخست وزیر کانادا جاستین ترودو اعلام کرده است که این کشور بلافاصله با تعامل اجباری به این تعرفه ها پاسخ خواهد داد و افزود که کانادایی ها ممکن است در روزها و هفته های آینده با روزهای دشوار برخورد کنند. کلودیا شینباوم ، رئیس جمهور مکزیک همچنین گفت که او منتظر تصمیم ترامپ برای خنک و آماده برای ادامه بحث های مرزی خواهد بود. پیش از این ، وی گفت که مکزیک با این استدلال که تعرفه های ترامپ 6000 شغل در ایالات متحده هزینه خواهد کرد و باعث افزایش قیمت برای مصرف کنندگان آمریکایی می شود ، انتقام خواهد گرفت.
سخنگوی سفارت چین در واشنگتن نیز از نرخ های جدیدی که هیچ برنده ای در جنگ تجاری یا جنگ تعرفه ای که به نفع هیچ حزب و جهان نیست ، انتقاد می کند.
تحلیلگران اقتصادی هشدار داده اند که این تعرفه ها می تواند منجر به افزایش قیمت کالاهای مصرفی در ایالات متحده شود و مصرف کنندگان آمریکایی می توانند با افزایش قیمت مواد غذایی از جمله گوشت و لبنیات میوه و سبزیجات تازه روبرو شوند. همچنین انتظار می رود که تصمیم ترامپ برای تحمیل تعرفه های جدید منجر به اقدامات انتقام جویی شود و به طور بالقوه ایالات متحده ، مکزیک و چین را با کانادا ، مکزیک و چین نقض کند.
به طور کلی ، این اقدامات می تواند تنش های تجاری بین ایالات متحده و شرکای تجاری آن را تشدید کند و تأثیر گسترده ای بر اقتصاد جهانی داشته باشد. این به دنبال تأثیر این راه حل ها بر تجارت و اقتصاد ایران است.
سید حمید حسینی – عضو اتاق بازرگانی ایران – درباره تأثیر این راه حل ها بر تجارت ایران گفت: در دو دهه گذشته رشد بخش تجاری بیشتر از رشد تولید ناخالص داخلی بوده است ، و گاهی اوقات تجارت جهانی دو تا سه افزایش می یابد بار بیشتر از تولید ناخالص داخلی ، جنگ تعرفه افزایش یافته است.
وی گفت: “جنگ تجاری باعث کاهش حجم معاملات می شود و در نهایت رشد اقتصادی جهانی و رشد مصرف انرژی متوقف می شود.” با توجه به اینکه دلار براساس دلار استوار است ، تقاضا را کاهش می دهد.
حسینی گفت: با توجه به اینکه حجم تجارت خارجی ایران حدود 2 میلیارد دلار و یک سوم تولید ناخالص داخلی است ، تحولات بین المللی بر ایران تأثیر می گذارد.
در پایان ، وی گفت: “از طرف دیگر ، روابط تنش آمریكا می تواند فضای تنفسی به ما بدهد و ایالات متحده نمی تواند تحریم های نفتی خود را به ایران تحمیل كند.”