گزارش کردن خبرنگار مهرحسین سیمای صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پانزدهمین جشنواره بین المللی مطالعات اسلامی و بشردوستانه فارابی که امروز با حضور دکتر مسعود مزکیان رئیس جمهور جاموه در سالن اجلاس سران اسلام برگزار شد، گفت: وی گفت: به دلیل تعطیلی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها، موفقیت آمیز بودن حضور، حداقل دو نفر از نظریه پردازان علوم انسانی را برای سخنرانی در این مراسم نداشتیم و خواهیم داشت. سعی کنید از حضور این اقوام در جشنواره ای که پیش رو دارید استفاده کنید.
وزیر علوم افزود: جشنواره بینالمللی فارابی برای تشویق و تجلیل از پژوهشگران است، جشنوارهها نهادهایی برای ارائه علم و تبلیغ علم هستند تا افراد علوم انسانی بتوانند کار آنها را ببینند و از آنها قدردانی کنند و به کاوش تشویق شوند.
وزیر علوم افزود: ما اساتید زیادی را در حوزه دانشگاهی دیدهایم، واقعیت این است که نباید انتظار داشته باشیم که این وظیفه را سرجای خود بگذاریم و به محقق بگوییم که با ما کاری ندارد و راه خود را ادامه دهیم. بخش نامطلوب وضعیت عمومی کشور مشکلات معیشتی است، دانشآموزان، دانشآموزان و معلمان رغبت زیادی به تحقیق برای تمرکز در علم دارند، این معضل عمومی راهحل سادهای ندارد، اما جشنواره باعث ایجاد حمایت، ایده و ایده میشود. فضای رقابتی است و سعی در افزایش نشاط در تحقیقات علوم انسانی دارد.
وی ادامه داد: آقای رئیس جمهور توسعه عمیق همه جانبه، متوازن، عادلانه و پایدار در گرو توسعه علمی است. در این میان، این وظیفه علوم انسانی است که تفسیر جهان آینده نگری را به سمت درک مسئله سوق دهد.
سیماج صراف خاطرنشان کرد: عدالت، آزادی، استقلال، حق تعیین سرنوشت جمهوری، سازگاری، اخلاق محصول علوم انسانی است. بسیاری از نظام مسائل ما نه قابل درک است و نه قابل حل و در گرو توجه به جریان آزاد علوم انسانی و البته ایمان به علم است. ما در کشور اعتقاد نداشتیم که علوم انسانی مبنای توسعه و حل مسئله باشد. به قول «دکتر اردکانی» که می گوید علوم انسانی نان و آب می دهد. به گفته وی توسعه بدون علوم انسانی غیرممکن است.
وی ادامه داد: اگر امروز بشریت در آرامش است جدای از جنایات خاورمیانه، آرامش چند دهه اخیر تا حد زیادی حاصل تلاش علوم انسانی است.
وزیر علوم گفت: آقای رئیس جمهور فارابی بزرگ تلاش کرد تا فلسفه را به سیاست نزدیک کند تا جامعه طعم سعادت و سعادت را بچشد. امروزه علوم انسانی برای بحران های علوم اجتماعی، آسیب های اجتماعی برای تورم، سرپوش گذاشتن، شکاف در دولت برای قوانین دست و پا گیر و برای بوروکراسی پیچیده مانعی برای سرعت تغییر است و برای دولت چاق مانعی است. درمان است، اما آیا این باور در بین مدیران ما وجود دارد؟ آیا مدیران تنها بر تجربیات خود تکیه می کنند و بدون پشتوانه علمی تصمیم می گیرند.
سیماج صراف تصریح کرد: آقای رئیس جمهور جامعه فقیرتر می شود و نمی تواند به اجماع برسد، اما توان حل مشکلات خود را از دست داده است، سیاست ها نیز پایانی دارد. پایان سیاست ها هر سال اتفاق می افتد.
وی افزود: چه خوب است که پژوهشکده ها برای تعیین حد نصاب در مورد مسائل از محیط زیست گرفته تا حجاب مأمور به تحقیق شوند و اگر نتیجه کمتر شد، سیاستمداران و سیاستمداران در سیاست های خود تجدید نظر کنند. حیف شد. همان گونه که در تعلیم و تربیت اسلامی اصرار بر گناه صغیره شرم آور است، اصرار بر سیاست بی اثر نیز شرم آور است.
وزیر علوم گفت: پژوهشهای علوم انسانی در حال حاضر پایان بسیاری از سیاستها را نوید میدهد. ناگفته نماند که علوم انسانی از آسیب در امان نیست، رشته های علوم انسانی و پژوهش باید سیاست های آسیب شناسی و مناسبی باشد.
وی در ادامه به تشریح مدیریت علمی پرداخت و گفت: مدیریت علمی; یعنی شنیدن صدای علم. امروزه تحقیقات مبتنی بر شواهد از پایان سیاست فیلترینگ و ناکارآمدی سخت افزارهایی که با فحاشی سروکار دارند، خبر داده است.
وی افزود: نظام ارزشیابی باعث شده که علوم انسانی تلاش خود را صرف نتایج کمی کند تا نتایج کیفی که محصول آیین نامه ارتقاء است و این به کیفیت پژوهش آسیب وارد کرده است. به اندازه کافی کارآمد نیست.