تحلیل سئو سایت وردپرس ـ آنالیز حرفه‌ای وبسایت شما


در دنیای دیجیتال امروز، داشتن یک سایت وردپرسی به‌تنهایی کافی نیست؛ بلکه بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) نقش کلیدی در موفقیت کسب‌و‌کار آنلاین شما دارد. تحلیل سئو سایت وردپرسی، گزینه‌ای مهم برای بهبود رتبه‌ سایت شما و جذب بازدیدکنندگان بیشتر است. امروز، به اهمیت تحلیل سئو، روش‌های انجام آن و چگونگی عملکرد آن و تاثیرش در بهبود عملکرد سایت شما خواهیم پرداخت.

ابتدا بیایید ببنیم تفاوت سئو سایت وردپرسی با تحلیل سایت وردپرسی چیست.

شما سایت خود را سئو می‌کنید تا به بهترین نتایج در SERP‌ گوگل برسد. اما گاهی با انجام تمام موارد سئویی باز هم نتیجه مطلوب حاصل نمی‌شود اینجاست که یک متخصص سئو باید سایت شما را بررسی و تحلیل کند. گاها تحلیل و پیدا کردن راه حل برای رسیدن به نتیجه مطلوب از خود پروسه سئو پیچیدگی بیشتری دارد.

تحلیل سئو سایت وردپرس و پیدا کردن مشکل و دادن راه حل برای رفع آن به مراتب از خود پروسه سئو سخت‌تر است و به تجربه یک سئو کار ماهر نیاز دارد، چرا که در تحلیل بیشتر از دانش آکادمیک، نیاز به تجربه در حوزه‌های مختلف کاری سئو است. بیایید ببینیم تیم استاد سئو در تحلیل سئو سایت چه مواردی را بررسی می‌کند.

 

مراحل تحلیل سئو سایت وردپرسی

تحلیل سئو یک فرآیند با جزئیات و ریزه‌کاری بسیار است که اتفاقا جزئیات در آن بسیار مهم هستند چراکه گاها توجه نکردن به یک یا چند مورد به ظاهر ساده و جزئی مانع آن شده که سایت شما علی رغم رعایت موارد سئویی رتبه و جایگاه بگیرد. این فرآیند جامع شامل ارزیابی جنبه‌های مختلف سایت شما برای شناسایی نقاط قوت و ضعف در بهینه‌سازی موتورهای جستجو می‌باشد. مجموعه استاد سئو و امیر عباس سعدی تا به امروز افتخار و سابقه تحلیل بیش از 200 سایت وردپرسی را داشته‌اند. با ما همراه باشید تا ببینید در یک تحلیل حرفه‌ای در مجموعه ما چه نکاتی بررسی می‌شود.

 

بررسی ساختار سایت (Site Structure Analysis)

ساختار منسجم و یکپارچه هم به فهم گوگل از کسب‌وکار و موضوع سایت شما کمک می‌کند و هم سهولت در کارکرد با سایت را برای کاربران به ارمغان می‌آورد مهم‌ترین نکات در ساختار سایت موارد زیر است که هرکدام را توضیح می‌دهیم.

 

ساختار منو و اولویت بندی (Navigation and Accessibility)

منو سایت شما جز اولین چیزهایی است که کاربر با رسیدن به صفحه‌ای از سایت شما آن را می‌بیند. با توجه به آنکه زبان سایت شما فارسی است یا انگلیسی (rtl یا ltr) قرارگیری موارد داخل منو مهم است به عنوان مثال در یک سایت خبری که هدف اصلی آن اخبار بین الملل است گزینه بین الملل باید قبل از باقی گزینه‌های منو قرار گیرد تصویر زیر را ببینید با توجه به خط فکری خبرگزاری و اهمیت موضوعات مختلف برای آن گزینه‌های منو جابجا می‌شود.

تحلیل سئو سایت وردپرس بخش ساختار منو و اولویت بندی

به علاوه موارد داخل منو با سرعت بالاتری ایندکس می‌شوند چرا که در تمامی صفحات در حال تکرار هستند و عملا از تمامی صفحات لینک داخلی می‌گیرند. پس یکی از مواردی که ما در تحلیل سئو سایت وردپرس در نظر می‌گیریم ساختار صحیح منو با توجه به خط فکری مجموعه و هدف آن است.

 

استفاده صحیح از دسته‌بندی و برچسب (Categories and Tags Usage)

چه سایت خبری داشته باشید چه فروشگاهی قطعا از دسته‌بندی ها استفاده می‌کنید ساختار صحیح چیدمان دسته‌بندی‌ها تاثیر زیادی در پیلار کلاستر و نشان دادن اهمیت هر صفحه دارد. اگر این ساختار به درستی پیاده سازی نشود امکان کنیبالیزیشن و تارگت شدن صفحات نادرست بالا می‌رود. گاهی بسیاری از دسته‌بندی‌ها نا‌کارآمد هستند و صرفا باعث تداخل و حتی هدر روفتن نرخ خزش سایت شما می‌شود. ما ابتدا صفحات مهم برای کسب‌و کار را شناسایی می‌کنیم و با انتخاب کلاستر‌های هم موضوع با آن ساختار  دسته‌بندی را از مهم به کم اهمیت مرتب می‌کنیم.

حتی گاها برای سریع‌تر جواب گرفتن دسته‌بندی های مهم‌تر به صورت موقت دسته‌بندی های کم اهمیت‌تر را نوایندکس می‌کنیم. این کار در سایت‌های نوپا که نرخ خزش کمی دارند بسیار کار‌امد در رتبه گرفتن دسته‌بندی‌های مهم است.

از برچسب ها برای راحتی کاربر استفاده کنید نه گول زدن گوگل

در اکثر سایت هایی که در حال ریزش رتبه بخاطر کنیبال هستند، علت تداخل برچسب‌ها با باقی صفحات است:

  • عدم انتخاب صحیح برچسب
  • برچسب هایی که تنها یکبار استفاده شده‌اند
  • برچسب هایی که کلمه کلیدی صفحه‌ای دیگر را پوشش می‌دهند
  • برچسب هایی که هدف ندارند و بیهوده ساخته شده‌اند.

همه این موارد هم باعث کنیالیزیشن و هم باعث هدر رفتن سهم کراول و در نهایت باعث افت رتبه سایت شما می‌شوند. گاها تشخیص و نحوه صحیح برطرف کردن این موضوع کار پیچیده‌ای است بخاطر همین تاکید داریم که برون سپاری سئو به یک متخصص در این مرحله انجام شود.

 

فایل robots.txt و sitemap

نحوه نوشتن فایل robots.txt بسیار مهم است نمونه تحلیل هایی داشتیم که صفحات کاربر ایندکس نمی‌شدند و علت بسته شدن صفحات در فایل ربات بوده است به مثال زیر توجه کنید.

مثال: در سایتی مالک قصد داشته است صفحه دسته‌بندی لباس سرهمی نوزاد دخترانه را ببندد در حالی که این دسته بندی در دل دسته بندی لباس سرهمی نوزاد قرار دارد که دسته پسرانه هم در آن قرار دارد و با بستن صفحه لباس سرهمی نوزاد از نمایش صفحه لباس سرهمی نوزاد پسرانه هم جلوگیری کرده است در تصویر زیر این مثال واضح‌تر است.

تحلیل سئو سایت وردپرس بخش فایل robots.txt و sitemap

در نتیجه دقت به نوشتن فایل ربات بسیار مهم است چراکه ممکن است سایت شما را با تغییر و تحولات بسیاری در رتبه‌گیری مواجه کند.

سایت مپ سایت برای سریعتر شدن ایندکس صفحات مهم است و به گوگل اطلاعات لازم برای ایندکس کردن صفحات را می‌دهد. مشتری داشتیم که صفحه ای را از ایندکس حذف کرده بود اما همچنان گوگل آن صفحه را در ایندکس و در نتایج نشان می‌داد بعد از بررسی متوجه شدیم که محتوا از سایت‌مپ برداشته نشده است و این سیگنال را به گوگل می‌دهد که صفحه هنوز برای ما مهم است.

چنین ریزه‌کاری هایی گاها به چشم نمی‌آید اما می‌تواند تاثیر زیادی در رتبه شما داشته باشد.

 

URL های تمیز و بهینه (Clean and Optimized URLs)

John Mueller از گوگل توصیه می‌کند که URL‌ها باید ساده و ساختاریافته باشند تا به خزنده‌ها کمک کنند.

شما می‌توانید صحبت های جان مولر درباره اهمیت url را در این مقاله بخوانید.

 

تحلیل و تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Analysis)

سایت هایی که برای تحلیل به سراغ ما می‌آیند معمولا در دو دسته قرار می‌گیرند

  • سایت‌هایی که تحقیق کلمات کلیدی انجام داده اند
  • سایت‌هایی که انجام نداده‌اند

سایت‌هایی که تحقیق کلمه کلیدی انجام نداده‌اند که تکلیفشان مشخص است و ابتدا باید هدف کسب‌وکار مشخص شود و بعد از آن تحقیق کلمات کلیدی انجام شود.

اما سایت‌هایی که تحقیق کلمات‌کلیدی کرده‌اند گاها در هدف گذاری و انتخاب کلمات اشتباه کرده‌اند و ما با بررسی و تصحیح این ساختار به آنها کمک می‌کنیم.

 

تحقیق کلمات کلیدی (Keyword Research)

تحقیق کلمات کلیدی باید با توجه به نوع کسب‌وکار و intent کاربر اتفاق بیفتد. در غیر این صورت یا شما رتبه قابل قبول نمی‌گیرید یا ورودی بسیاری از کلمات اشتباه می‌گیرید که صرفا ترافیک ناکارآمد برای شما خلق می‌کنند. ترافیکی که منجر به کسب درآمد سایت نمی‌شود. به عنوان مثال یک سایت فروشگاهی باید صفحات دسته‌بندی محصول آن رتبه بگیرند که منجر به فروش شود اگر بیشترین سهم ترافیک مربوط به کلمات informational  بلاگ باشد یعنی کار اشتباه است.

 

تحلیل و آنالیز رقبا (Competitor Analysis)

تحلیل رقبا از آن دسته کارهایی است که در تمام پروژه های سئو از آن یاد می‌شود اما در بسیاری از پروژه هیچ فعالیت جدی روی آن نمی‌شود. مثلا وقتی اسم تحلیل رقبا می‌آید نگرش این است که با کمک ابزار هایی مثل ahref و semrush تعداد بک‌لینک های رقبا را استخراج کنیم. اما تجربه ثابت کرده سایت هایی با حداقل بک‌لینک هم می‌توانند رتبه هایی عالی داشته باشند. در تحلیل رقبا باید به موارد زیر توجه کرد:

  • کلمات کلیدی رقیب ما چیست و چه کلماتی را تارگت کرده است تا به کمک آن بتوانیم بهترین کلمات را شناسایی و کیوورد کپ ها را شناسایی کنیم.
  • با چه اینتنتی محتوا تولید کرده است که خروجی آن شده است رتبه بهتر در اکثر مواقع رقبای با رتبه‌ی بالا بهترین گرینه برای شناسایی اینتنت کاربر هستند.
  • از چه محتوای بصری در صفحه خود استفاده کرده‌اند (لیست، جدول، عکس، اینفوگرافی و…)
  • به کمک ابزار های فارسی یا خارجی کلمات و صفحات پر ترافیک آنها را استخراج و روی آن کلمات هدف گذاری می‌کنیم.

 

بررسی وضعیت کلمات براساس سرچ و ترند

صرفا تحقیق کلمات کلیدی با ابزاری مثل kwfinder و keywordtool و… کمک چندانی به ما نمی‌کند بلکه میزان سرچ و بروز بودن آن موضوع محتوایی مهم است به خصوص که به شخصه دیده‌ام که افراد وقتی می‌بینند عبارتی پر سرچ است بدون در نظر گرفتن ارتباط آن با حوزه کاری خودشان و میزان رقابتی بودن روی آن کار می‌کنند.

صرفا سرچ زیاد یک کلمه دلیل بر این نیست که اگر شما هم روی آن کار کنید رتبه خوبی می‌گیرید. ارتباط آن با کسب‌وکار شما به صورت نیچ و بروز بودن آن نیز مهم است سعی کنید نیاز هایی که گپ است و کمتر کسی روی آن کار کرده است را پیدا کنید حتی اگر سرچ کمی دارند.

به تصویر زیر نگاه کنید بازاریابی اینترنتی و دیجیتال مارکتینگ هردو یک معنی دارند اما ببینید طبق ترند گوگل اختلاف سرچ آنها چقدر است.

بررسی وضعیت کلمات براساس سرچ و ترند

 

آنالیز و بررسی محتوا (Content Audit)

در تحلیل سئو سایت وردپرس و هر سایت دیگر مخوصا با آپدیت helpful content‌ گوگل، محتوا بیشتر از قبل اهمیت پیدا کرده است. ما هم در مجموعه استاد سئو یکی از مواردی که در تحلیل بسیار با وسواس بررسی می‌کنیم موضوع محتوا است که از دید ما 5 فاکتور مهم باید بررسی شود.

 

کیفیت محتوا (Content Quality)

ما در بررسی کیفیت محتوا با ابزار‌هایی مثل rank math یا یواست سئو کاری نداریم چرا که این ابزار‌ها دقیق عمل نمی‌کنند. امروز تعداد و چگالی کلمه کلیدی، طول محتوا و تکرار کلمه کلیدی برای گرفتن رتبه بسیار ناکارآمد است که متاسفانه هنوز این ابزار روی آن پافشاری دارند و همین باعث می‌شود نتیجه عکس حاصل شود.

تحلیل سئو سایت وردپرس درباره اهمیت طول محتوا

ما در آنالیز کیفیت محتوا به موارد زیر توجه می‌کنیم:

  • میزان استفاده از المان های بصری کمک کننده (اینفوگرافیک، صوت، ویدیو، لیست‌ها، نقل قول‌ها).
  • رعایت اصول helpful content و YMYL برای سایت‌های این حوزه.
  • بررسی خروجی SERP در کلمات کلیدی صفحات برای انتخاب صحیح intent
  • خوانایی محتوا و صحیح‌نویسی علائم نگارشی
  • صحت و درستی محتوای نوشته شده با منابع معتبر
  • استفاده از نویسنده و معرفی شخصی که در آن حوزه رنک قابل قبولی دارد.

 

ساختار محتوا و ترتیب هدینگ ها (Content Structure and Organization)

سینتکس محتوای شما و ساختار هدینگ‌ها به گوگل و کاربران کمک می‌کند که سلسله مراتب محتوا را درک کنند. از طرفی خوانایی محتوا به شدت بالا رفته و وقت کاربران برای پیدا کردن نیاز خودشان در محتوای شما هدر نمی‌رود. لازم نیست همه آنچه شما می‌نویسید را کاربر بخواند گاها ممکن است بخشی از محتوای شما نیاز کاربر را رفع کند پس با هدینگ نویسی صحیح این امکان را برای کاربر فراهم می‌کنیم.

 

به‌روزرسانی و تازگی محتوا (Content Freshness)

با توجه به تغییر رفتار کاربر در طول زمان ممکن است نگرش و رفتار و اینتنت او نسبت به سرچ درباره موضوعی تغییر کند. پس اگر محتوای قدیمی خود را بروز نکنید ممکن است دیگر با نیاز کاربر همخوانی نداشته باشد و این باعث افت رتبه شما می‌شود.

Neil Patel درباره آپدیت محتوا می‌گوید: به‌روزرسانی متا تگ‌ها، عناوین و توصیفات، و همچنین بهبود لینک‌های داخلی و خارجی می‌تواند به بهبود سئو کمک کند. همچنین اضافه کرد محتوای چندرسانه‌ای (تصاویر، ویدیوها) و به‌روزرسانی آن‌ها نیز تأثیر مثبتی دارد.

لینک منبع توضیحات جامع نیل پتل درباره آپدیت محتوا را در این صفحه بیابید.

 

تنوع در نوع محتوا (Content Variety)

تحلیل سئو سایت وردپرس درباره اهمیت استفاده از محتوای مالتی مدیا

امروزه با توجه به باب شدن تعامل در شبکه‌های اجتماعی کاربران علاقه به ری‌اکشن نشان دادن و تعامل در صفحه هستند. از محتوای تعاملی استفاده کنید. ایجاد محتوای تعاملی مانند نظرسنجی‌ها، آزمون‌ها و فرم‌های مشارکتی برای افزایش تعامل کاربران بسیار کمک کننده به بیزینس شما است.

محتواهایی که منابع قوی ارائه می‌دهند،‌ از نمودار و فهرست و… برای تایید سخن خود استفاده می‌کنند هم در دید کاربران و هم در دید گوگل قابل اعتماد‌تر هستند.

 

بهینه‌سازی محتوای موجود (Existing Content Optimization)

در تحلیل سئو سایت وردپرس بسیار درباره آپدیت محتوا صحبت کردیم اما آن را با بهینه سازی محتوا اشتباه نگیرید. مجموعه ما پس از آنالیز سایت شما  ممکن است بگوید صفحه‌ای را به کل از سایت خود حذف کنید حتی اگر ورودی و رتبه خوب داشته باشد!!! شاید این کار به نظر عجیب و اشتباه بیاید اما رتبه گرفتن در کلماتی که صرفا برای شما ورودی می‌آورند نه مشتری و سهم ترافیک شما را تلف می‌کنند جز سربار بودن خاصیت دیگری ندارند.

گاهی لازم است به کل ساختار یک محتوا را تغییر داد به عنوان مثال شما محتوایی نوشته‌اید به صورت متنی است اما intent کاربر در این محتوا بصری است پس باید ساختار این صفحه به ویدیو تغییر کند. این موارد را ما بهینه سازی محتوا می‌نامیم و در آنالیز آن را مکملی برای آپدیت محتوا می‌دانیم.

 

بهینه‌سازی فنی (Technical SEO)

مسائل فنی و تکنیال سئو جز آن دسته از سئو است که بسیار در حق آن کم لطفی شده است، در صورتی که گاها با برطرف کردن مشکلات تکنیکال به تنهایی بهبود رتبه کاملا محسوس است. از آنجایی که بخشی از سئو تکنیکال نیاز به دانش برنامه نویسی دارد بسیاری از سئوکاران از زیر آن شانه خالی می‌کنند اما مجموعه استاد سئو در خدمات سئو وردپرس خود این خدمت را به عنوان بخشی از خدمات سئو قید و اجرا می‌کند. که مهترین آنها موارد زیر هستند.

 

سرعت بارگذاری سایت و صفحات (Page Load Speed)

اگر شما بهترین محتوا و بهترین سئو را در سایت خود پیاده‌سازی کنید از لینک 5 صفحه اول بالاتر نخواهید آمد چرا که گوگل سایت‌هایی را در 3 لینک اول خود قرار می‌دهد که بهترین سرعت ممکن را داشته باشند و در زمان لود، کاربر را اذیت نکنند.

در مقوله سرعت سایت 2 موضوع بسیار مهم است:

  1. کیفیت و آپتایم سرور و هاست شما که ما با تضمین بهترین سرویس را خودمان به شما ارائه می‌دهیم و این سرویس چه در ایران و چه در خارج از ایران با بهترین سرعت لود می‌شود.
  2. بهینه بودن سایت شما که شامل بهینه بودن کد‌ها، تصاویر، ویدیوها و… که صرفا با استفاده از یک پلاگین مثل راکت یا لایت اسپید کش نمیتوان به آن رسید.

 

واکنش‌گرا بودن و موبایل فرندلی(Responsive Design)

گوگل رسما اعلام کرده است که اولویت ایندکس و رتبه صفحات با موبایل است یعنی اگر شما بهترین سایت را برای نسخه دسکتاپ آماده کرده باشید اما سایت شما رسپانسیو نباشد و ظاهر مناسبی در موبایل نداشته باشد رتبه قابل قبولی نخواهید گرفت البته که این موضوع حوزه به حوزه کمی تفاوت است.

در تصویر زیر می‌بینید که سایت استاد سئو چه برای موبایل و چه برای دستکاپ در بهترین وضعیت ممکن قرار دارد.

تحلیل سئو سایت وردپرس بخش سرعت سایت

 

داده‌های ساختاریافته (Structured Data)

داده های ساختار یافته یا همان اسکیما به گوگل کمک می‌کند تا در شناخت صفحه شما و ماهیت آن موفق‌تر عمل کند. عده‌ای داده‌های ساختار یافته را صرفا برای نمایش در serp استفاده می‌کنند اما ماهیت اصلی آن کمک به فهم صفحه و بدست آوردن اطلاعات بیشتر از آن توسط گوگل است. یکی از کارهایی که ما در تحلیل انجام می‌دهیم بررسی 2 موضوع راجب استراکچر دیتا‌ها است:

  1. آیا استراکچر دیتا به درستی تعریف شده است و برای صفحه مد نظر مناسب است
  2. آیا گوگل استراکچر دیتا را بدون مشکل شناسایی می‌کند؟

تصویر زیر استراکچر دیتای سایت استاد سئو را نشان می‌دهد که تمام استراکچر دیتا‌ها بدون مشکل توسط گوگل شناخته شده‌اند.

تحلیل سئو سایت وردپرس بخش داده‌های ساختاریافته

 

بررسی و بهینه‌سازی متا تگ‌ها (Meta Tags Optimization)

دو تگ مهم در سئو که اگر به درستی استفاده نشوند حتی با وجود محتوای خوب ممکن است رتبه خوب نگیرید، تگ tilte و Description است. ما در تحلیل خود ابتدا اینتنت صحیح آن صفحه را می‌یابیم سپس یک عنوان دقیق با کلمه کلیدی و یک کال تو اکشن برای جذب کلیک در نظر می‌گیریم. گاهی صرفا تگ تایتل کارآمد باعث می‌شود کاربر روی لینک‌های بالاتر از شما هم کلیک نکرده و سراغ سایت شما بیاید.

مثال: کاربری در اینترنت دنبال پیدا کردن تم تولد است و برایش مهم است که تم تولد بروز باشد و صفحه‌ای که می‌بیند تصویر نمونه تم های تولد مختلف را داشته باشد اگر شما این دو مورد را در تایتل خود قید کرده باشید چقدر شانس کلیک خود را افزایش داده‌اید؟

 

ما سعی کردیم در این مقاله روش تحلیل سئو سایت وردپرس در مجموعه استاد سئو را برای شما شرح دهیم درصورتی که نیاز به خدمات تحلیل سئو سایت دارید می‌توانید از راه‌های ارتباطی کنار صفحه استفاده کنید یا با شماره 09999616018 تماس بگیرید.

5 از 5 – (1 امتیاز)