تعرفه و قیمت واردات خودرو + جزئیات – تابناک


پس از انتشار این لایحه در رسانه ها، اعتراض برخی کارشناسان و فعالان بازار به دنبال داشت. زیرا معتقد بودند این افزایش حقوق گمرکی عملاً منجر به افزایش واردات خودرو و در نتیجه کاهش قیمت خودرو در بازار داخلی نمی شود. به همین دلیل مجلس تعرفه واردات را از 100 به 80 درصد کاهش داد.

به گزارش تابناک، روزنامه قدس نوشت: صنعتگران در واکنش به این اقدام مجلس، قیمت خودروهای تولیدی در کشور را 30 درصد افزایش دادند و این اقدام خودروسازان و کارکنان وزارت صمت را بالا برد. صدای اعتراض برخی نمایندگان به حدی بود که تاجردون، رئیس کمیته تلفیق اعلام کرد: هر چه خودرو گران شود، تعرفه واردات را کاهش خواهیم داد.

در پی این مذاکرات هفته گذشته دولت و مجلس، کمیسیون تلفیق برنامه هایی داشت که یکی از آنها مربوط به واردات خودرو است. بر اساس این طرح، در صورت تصویب مجلس، بانک مرکزی باید 3.3 میلیارد یورو برای واردات خودروهای نو و کارکرده اختصاص دهد و ایرانیان خارج از کشور نیز مجاز به واردات خودرو تا سقف 100 میلیون یورو هستند. علاوه بر موارد ذکر شده، برخی از نمایندگان نیز اعلام کردند که تعرفه واردات را از 60 درصد به 45 درصد افزایش می دهند، البته به دلیل اینکه در این زمینه به اتفاق نظر نرسیدند، قالیباف این بند را به تلفیق ارجاع خواهد داد. کمیسیون برای بررسی های بیشتر باید دید با ارائه این مصوبات در مجلس شورای اسلامی آیا قدرت نمایندگان به نفع مخالفان افزایش می یابد و آیا این مصوبات به نتیجه می رسد. تصویب و ابلاغ شد. آیا تاثیری بر بازار خواهیم دید و آیا در مجموع در صورت تایید امکان بهره برداری از آنها وجود دارد؟

آمریکا صنعت خودرو را تحریم می کند نه واردات!

امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو اظهار داشت: در صورت رفع تمامی موانع واردات خودروهای فرسوده، این خودرو به راحتی از هر کشوری قابل واردات است، بنابراین اجرای این مصوبات کمیسیون با توجه به بلوکه شدن دلار سازگار است. خارج کشوری هست، اگر تمایلی وجود داشته باشد، خیلی راحت می توان بازار را با خودروهای دست دوم و نو پر کرد.

وی در پاسخ به این سوال که اگر این اتفاق بیفتد چه اتفاقی می افتد، گفت: شاید برایتان جالب باشد که بدانید در دور جدید تحریم های آمریکا، اولین صنعتی که تحریم شد، صنعت خودرو بود، برعکس واردات خودرو تحریم نبود. سوال اینجاست که چرا صنعت خودرو را تحریم کردند اما واردات خودرو را تحریم نکردند، پاسخ ساده است زیرا صنعت خودرو یکی از پربازده ترین و اشتغالزاترین صنایع کشور است و اگر آمریکا مصرف گرایی را در کشوری تشویق کند و تولید را سرکوب کند، نتیجه آن سقوط اقتصاد کشور و جالب اینکه وکلای مجلس بر اجرای این طرح آمریکایی اصرار دارند.

این کارشناس صنعت خودرو با بیان اینکه تا امروز بسیاری از مسئولان از فروپاشی کامل اقتصاد جلوگیری کرده اند، اظهار داشت: برخی از حقوقدانان مجلس اصرار دارند به خاطر رفاه مردم بازار را رها کرده و قیمت خودروهای فرسوده را تا حدودی کاهش دهند. کوتاه مدت، اما در نظر داشته باشید که قیمت خودروی دست دوم برای مدتی کاهش می یابد، نه خودروی جدید داخلی یا مونتاژی. چون خودروی جدید به قیمت بستگی دارد و به دلیل اینکه قیمت تمام شده در کشور نباید کاهش پیدا کند، به ویژه اینکه برای سال آینده حداقل تورم 30 درصدی پیش بینی می شود، بنابراین اگر خودروی جدید کاهش قیمت داشته باشد، قیمت کاهش نخواهد یافت.

کاکایی یادآور شد: بنابراین ممکن است تا یک سال شاهد افت موقت قیمت خودرو باشید و انواع خودروها در بازار وجود داشته باشد اما در آینده شاهد افت بیشتر در اقتصاد باشید که این دو معنا دارد. اولی افزایش ارزش دلار و دومی فروپاشی اقتصاد.

وی تاکید کرد: اگر این اتفاق بیفتد، بازار برای برخی افراد از نظر بیرونی بهبود پیدا می کند، اما شرایط اقتصادی که همه مردم درگیر آن هستند، آشفته تر می شود.

این کارشناس صنعت خودرو در رابطه با آزادسازی واردات از افراد حقیقی نیز گفت: در صورت ایجاد اختلال، فردی که با پول خود خودرو وارد می کند، آن پول را در داخل نگه نمی دارد، بلکه سعی می کند مقدار پول خود را چند برابر کند و از خارج به کشور بازگردند، بنابراین این اقدام منجر به افزایش درآمدهای ارزی کشور نمی شود، بلکه به معنای افزایش مصرف ارز و در نتیجه به نفع تجار خواهد بود. و افراد ثروتمند کمبود واردات حرکت خوبی تلقی می شود، تصریح کرد: متأسفانه برخی تصور می کنند خودروساز داخلی دشمن آنها و واردکننده دوست آنهاست، اما تا به امروز برخی از مسئولان کشور در مقابل ضدتولید مقاومت کرده اند. مطالبات ضد ملی وکلای مجلس

وی درباره کاهش تعرفه واردات نیز بیان کرد: نمایندگان ضمن کاهش تعرفه پاسخ دهند آیا می توانند به همین نسبت مالیات را هم کاهش دهند؟ در این صورت پاسخ دهید که دولت چگونه درآمد خواهد داشت؟

چه زمانی شاهد کاهش قیمت خواهیم بود؟

مسیح فرزانه دیگر کارشناس بازار خودرو در رابطه با نتایج مصوبات کمیسیون تلفیق در صورت تصویب در مجلس و ابلاغ به دولت اظهار کرد: روند وارداتی که از سال گذشته شکل گرفته طبیعی نیست و روند تسهیل شده است و واضح است که در روند واردات مشکلاتی وجود دارد و به طور کلی حجم کم خودروهای جدید در بازار ادعای سیاستمداران مبنی بر تعطیل نشدن ثبت سفارش و کندی توزیع ارز را رد می کند.

وی افزود: اگر واردات در بلندمدت (چهار ساله دولت پزشکی) ادامه داشته باشد و به دلایل مختلف توزیع ارز، ثبت سفارش و شماره گذاری متوقف نشود و علاوه بر این موارد، حجم واردات قابل توجه باشد. به این معنی که سالانه حداقل 50000 دستگاه از برندهای مختلف وارد کشور می شود، می توان امیدوار بود که این امر در درازمدت بر قیمت آن تأثیر بگذارد.

این کارشناس بازار خودرو خاطرنشان کرد: اگرچه در یکی از مدل های ژاپنی موجود در بازار شاهد هستیم که به دلیل واردات زیاد این نوع خودرو نسبت به سایر مدل ها، تفاوت قیمت بازار با سیستم نسبتا کمتر است، اما بر خلاف یکی از برندهای خودروسازی آلمانی به دلیل واردات کم، قیمت بین قیمت بازار و سیستم حبابی بسیار بالاست، بنابراین حجم زیاد واردات باعث شکست قیمت می شود.

وی در خصوص معافیت واردات خودروهای شخصی خاطرنشان کرد: اگرچه ایرانیان خارج از کشور دسترسی راحت تری به پول و حواله های بانکی دارند، اما به دلیل تحریم ها تنها خرید از آنها راهگشا نیست، آنها فرصت تدارکات و تدارکات را ندارند. تسهیلات حمل و نقل برای سوار شدن این خودروها و راه حل این مشکل را در مصوبه کمیسیون تلفیق پیشنهاد کرده ام. من آن را ندیدم، بنابراین واردات این خودروها به کشور دشوار خواهد بود.

فرزانه خاطرنشان کرد: یکی از دلایل گران شدن قیمت قطعات خودرو در سال های اخیر این است که قطعه ساز نمی تواند مستقیما مواد اولیه را وارد کشور کند، بلکه مجبور است این مواد را از چند مبدا وارد کند. حال اگر قرار باشد خودرو به این روش وارد شود، همه این مسیرها باعث افزایش سربار می شود، بنابراین بعید به نظر می رسد که این اتفاق بیفتد، بنابراین حتی اگر مردم بتوانند خودرو وارد کنند، باید دید تیراژ زیاد این واردات وجود دارد یا خیر. آیا آماده است یا نه؟