تعلیق آموزش هوش مصنوعی در مدارس توسط شورای عالی آموزش و پرورش – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



علی محبی، رئیس پژوهشکده مطالعات آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر وی درباره اینکه چه زمانی ممکن است شاهد تولید علم هوش مصنوعی باشیم، گفت: پژوهشکده مطالعات آموزشی تنها در زمینه هوش مصنوعی تحقیق کرده است، اما تصمیم گیرنده این است که چه زمانی و چگونه اطلاعات مرتبط با هوش مصنوعی را در کتاب های درسی گنجانده شود. با سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی.

وی با بیان اینکه این پژوهشکده 3 پیشرفت علمی در زمینه هوش مصنوعی را دنبال می کند، گفت: گفت: یک تولید مقاله ملی هوش مصنوعی در آموزش و پرورش است که به تمامی سوالات مرتبط با هوش مصنوعی در این سند ملی پاسخ داده شده است. که چشم اندازه چیست؟ کی به آنجا خواهیم رسید راهبردهای دستیابی به اهداف برنامه ریزی شده و ماموریت و وظایف هر یک از واحدها چیست.

رئیس پژوهشکده آموزش و پرورش افزود: در سطح پایین تر، پروژه بزرگی به نام طراحی سامانه هوشمند آموزشی را با همکاری دانشگاه تربیت مدرس آغاز کردیم که همان سیستم آموزشی هوشمندی است که برخی کشورها دارند. طراحی شود با این سامانه هوشمند کلیه امور سیستم آموزشی از حوزه پشتیبانی گرفته تا حوزه تخصصی آموزشی و یا حوزه تولید محتوا و ارزشیابی عموماً هوشمند خواهد بود.

وی با بیان اینکه نمی توان زمان دقیق تنظیم سند یا پروژه بزرگ سامانه هوشمند آموزش و پرورش را اعلام کرد، گفت: دبیرخانه این مطالعات به شورای عالی آموزش و پرورش رفته و متولی این مطالعات و بررسی ها در مورد معرفی هوش مصنوعی در مدارس دیگر شورا بسیار عالی است و ما فقط در این زمینه به آنها کمک می کنیم. بهتر است زمان دقیق آن را از شورای عالی آموزش و پرورش جویا شوید، اما نباید زمان زیادی از اعلام سند بگذرد.

محبی در پاسخ به این سوال که آموزش تولید هوش مصنوعی یا آموزش کار با آن برای چه مقاطع تحصیلی در نظر گرفته شده است؟ وی گفت: طی تحقیقات و بررسی هایی که در حال انجام است؛ مشخص می شود که چه محتوای آموزشی مرتبط با هوش مصنوعی برای مقاطع مختلف تحصیلی تهیه می شود. البته وقتی از سیستم آموزشی هوشمند صحبت می کنیم، طبیعتاً همه مقاطع تحصیلی را شامل می شود، اما میزان و نوع استفاده از هوش مصنوعی در نمرات متفاوت خواهد بود.