در بحثی که اخیراً بین سیزدهمین وزیر اقتصاد سید Ehsan Khandouzi و Massoud Nili برگزار شد ، مشاور اقتصادی یازدهمین دولت ، دو طرف در سال 1 تا 5 مورد بحث و گفتگو قرار گرفتند.
گزارش خدمات اقتصادی Tabnak ؛ طرف Esan Handuzi ، وزیر اقتصاد دولت قبلی ، ادعا می کند که متوسط رشد اقتصادی در سه سال گذشته دولت روحانی منفی است ، اما در سه سال اول دولت سیزدهم ، رشد اقتصادی به طرز چشمگیری افزایش یافته است.
از طرف دیگر ، مسعود نیلی ، مشاور اقتصادی دولت ، گفت که رشد مثبت اقتصادی دولت سیزدهم تا حد زیادی به فروش نفت بستگی دارد و تعداد آن به 5 ٪ از وزیر سابق اقتصاد نخواهد رسید. او معتقد بود که رشد واقعی NO -OL بسیار بیشتر از افزایش ، تقریباً 2.5 درصد به مدت سه سال ، معادل متوسط 2 ٪ سالانه است.
مطالعه دقیق آمار از منابع معتبر مانند وب سایت بانک مرکزی و مرکز آمار ایران نشان می دهد که این ادعاها به دقت بیشتری نیاز دارند.
در این بحث ، تفاوت های اصلی در داده های ارائه شده و سالهای اصلی محاسبات ابهاماتی در تجزیه و تحلیل ایجاد می کند. به عنوان مثال ، تفاوت های قابل توجهی در نرخ رشد اقتصادی در سال اصلی آمار وجود دارد که در برخی موارد به 4.9 ٪ می رسد و این نیاز به توضیح دیگری از مرکز آمار دارد.
در حقیقت ، آمار نشان می دهد که رشد اقتصادی بدون نفت در سه سال گذشته دولت روهانی ، براساس بانک مرکزی (2 سال) ، 4.9 درصد است ، در مقایسه با 3.6 درصد در سه سال.
به همین ترتیب ، در سال 2 ، درصد رشد اقتصادی بدون نفت به ترتیب 4.9 درصد و 4.7 درصد منفی است ، در حالی که در سال 2 ، درصد رشد اقتصادی بدون نفت به مدت سه سال به ترتیب روهان و دولت ریاست جمهوری است.
ضریب رشد اقتصادی با نفت نشان دهنده تفاوتهای معنی داری در نتایج دولت است
برای سه سال دولت روهانی ، میزان رشد اقتصادی با نفت بر اساس سال پایه 2 ٪ است ، در حالی که برای دولت رئیس جمهور به 4.9 ٪ افزایش یافته است. این درصد برای سال پایه 2.9 درصد و 4.9 درصد و پایه سال به ترتیب 2 ٪ و 2.9 درصد است.
اما آنچه باید در ذهن داشته باشید این است که با وجود تفاوت در گزارش های آماری و تفاوت در سالهای اصلی ، تغییرات ملموس در روند رشد اقتصادی در سه سال دولت سیزدهم از منفی به مثبت کاملاً آشکار است. این لحظه ای بود که وزیر اقتصاد ، سان هان هانزی صریحاً به آن اشاره کرد ، اما متأسفانه توجه ماودود نیلی نبود.
سرانجام ، با دقت بیشتری مطالعه آمار اقتصادی و تغییرات عمده در روند رشد اقتصادی کشور ، به ویژه با توجه به سالهای مختلف مختلف ، برای ارائه تصویری واقع بینانه تر از نتایج اقتصادی دولت ها لازم است.