
واردات گوشت نظارتی بازار در ایران شروع به کاهش قیمت گوشت در بازار و تورم کنترل کرد. این معمولاً در مواردی است که تولید داخلی گوشت کمبود دارد یا قیمت آن به شدت افزایش یافته است.
به گزارش Tabnak ، دلایل مختلف ، از جمله خشکسالی ، افزایش هزینه های تولید و کاهش مصرف سرانه گوشت ، عوامل مؤثر در این راه حل ها محسوب می شوند. یكی از دلایل و اهدافی كه واردات گوشت باعث ایجاد رقابت بین فروشندگان و تولیدكنندگان با واردات و افزایش عرضه گوشت قرمز در بازار شد و این منجر به پایین آمدن قیمت شد. علاوه بر رقابت در بازار ، در صورت کمبود تولید گوشت داخلی ، به نیاز مصرف کنندگان پاسخ خواهد داد. در حال حاضر ، تنها حدود 2 درصد از نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز توسط واردات تحویل داده می شود و تنها 2 ٪ از عرضه ارز ترجیحی ، به این معنی است که سالانه حدود 5000 تن گوشت قرمز گرم و یخ زده سال به کشور وارد کشور می شود و این نقش مهمی در تنظیم بازار و دسترسی به لایه های آسیب پذیر گوشت قرمز دارد.
واردات گوشت قرمز و مرغ برای تنظیم بازار در ایران از دهه 1980 آغاز شد. این سیاست برای کنترل قیمت و برآورده کردن تقاضای داخلی در دوره هایی که تولید داخلی تقاضا را برآورده نمی کند ، به ویژه در ماه های بالا مانند نوروز و رمضان اجرا شد. اما اوج واردات قرمز و مرغ از دهه 1980 و 1980 میلادی ، هنگامی که دولت ارز ترجیحی را برای مقابله با نوسانات و واردات گسترده توزیع می کند. در سالهای اخیر ، با افزایش قیمت ها ، دولت در بعضی از مواقع به بازاریابی خود ادامه داده است ، اما به گفته وزیر جهاد کشاورزی ، تنها 5 ٪ از نیاز به گوشت وارداتی برآورده شده است.
واردات گوشت قرمز و مرغ به ایران از کشورهای مختلف وارد می شود. در سالهای اخیر ، روسیه ، جورجیا ، قزاقستان ، استرالیا ، اروگوئه و نیوزیلند از جمله واردات گوشت قرمز به ایران هستند. البته واردات برخی از هند و کشتارگاه های پاکستان نیز مجاز است. در سالهای اخیر ، برزیل ، اروگوئه ، استرالیا ، مغولستان ، قرقیزستان و هند در بین تأمین کنندگان گوشت قرمز و طیور به ایران بوده اند. همچنین ، واردات بره های داغ از استرالیا ، روسیه ، ارمنستان ، جورجیا ، مغولستان ، قزاقستان ، رومانی ، کنیا و آفریقای جنوبی ، کنیا و آفریقای جنوبی بالاترین پروتکل برای سلامتی را دارند و گوشت آنها از کیفیت خوبی برخوردار است. علاوه بر این ، گوشت گوساله یخ زده از برزیل و پاکستان و گوسفندان یخ زده از استرالیا و مغولستان به ایران وارد می شوند.
این آخرین روزهای سال بود که واردات گوشت قرمز از پاکستان افزایش یافت. درست است که واردات در گذشته از کشور وارد شده بود ، اما به دلیل نزدیکی و کاهش هزینه های حمل و نقل و فرهنگ اسلامی و داشتن فرهنگ مشترک با ایران ، از جمله کنترل سلامت ، دامپزشکی و غیره ، در حال افزایش است و اکنون برای واردات از پاکستان افزایش یافته است.
اگرچه این سیاست برای تنظیم بازار داخلی با قیمت مناسب برای افراد مورد استفاده قرار گرفته است ، اما برخی از کارشناسان معتقدند که واردات بیش از حد وابسته می تواند به تولید داخلی آسیب برساند. آنها بر این باورند که واردات غیر ضروری می تواند انگیزه را کاهش داده و در تولید داخلی رقابت کند و مشکلاتی از قبیل پرورش ورشکستگی و طیور را ایجاد کند. این گروه از کارشناسان تأکید می کنند که کشور باید بیشتر تقویت شود تا کشور بتواند از نظر تولید گوشت و طیور ، خودکفاتی را تولید کند و نیازی به واردات ندارد.
اما برعکس این نظرات نیز وجود دارد. مسعود رسولی ، دبیر صنعت گوشت و پروتئین این کشور می گوید: “واقعیت این است که دولت همیشه نمی تواند 100 درصد از نیازهای کشور را در زمینه گوشت قرمز برآورده کند.” از طرف دیگر ، دولت همیشه در تلاش است تا برای کنترل بازار کنترل بازار ، گوشت ارزان تری را در کشور معرفی کند. البته این اتفاق در سراسر جهان رخ می دهد و در بسیاری از کشورها ، به عنوان مثال ، برخی از کالاهای اصلی در برخی از بخش های موجود در بازار 5 ٪ تا 5 ٪ گرانتر از بازار هستند. این کار به دو دلیل نیز انجام می شود. یکی این است که برخی از لایه های جامعه می توانند کالاهای اساسی را با قیمت قابل دسترسی تر از بازار تولید کنند و دوم این که بازار تنظیم می شود ، بنابراین واردات این محصول قابل کنترل است.
وی همچنین گفت: سؤال از واردات گوشت قرمز از پاکستان در پایان سال ، و افزود: “گوشت گاو قبلاً از برزیل گرم بود ، اما مسیر حمل و نقل آن طولانی بود ، در پایان سال گذشته بیان شد که شرکت هایی وجود دارند که گوشت را از پاکستان وارد می کنند ، که کوتاه تر بودند.” کیفیت این گوشت نیز خوب است ، اما هنوز هم در تحویل و انتقال ارز مشکلات زیادی وجود دارد. در تمام این مراحل ، مقامات دولتی نیز بسیار دشوار و دشوار هستند.
به طور کلی ، بر اساس امتیاز ، واردات بیش از حد می تواند به تولید داخلی آسیب برساند و باعث شود تولید کنندگان محلی با واردات رقابت کنند. این می تواند منجر به از بین رفتن اشتغال و ظرفیت تولید داخلی در طولانی مدت شود و اگر واردات بیش از حد باشد ، ممکن است کشور به واردات بستگی داشته باشد و ممکن است در بحران های اقتصادی یا تحریم ها مشکل داشته باشد. از طرف دیگر ، واردات گوشت و مرغ ، به ویژه برای مصرف کنندگان که قدرت خرید کمتری دارند ، می توانند مفید باشند ، اما باید به گونه ای اداره شود که به امنیت داخلی و غذایی کشور آسیب نرساند.
با توجه به شرایط آب و هوایی ، منابع آب ، تحریم ها ، تورم و شرایط اقتصادی در کشور ، نمی توان گفت واردات گوشت قرمز و طیور باید کاهش یابد. اما با سیاست و اقدامات مناسب ، خسارتی که این سیاست می تواند منجر به به حداقل رساندن و مزایا شود می تواند حداکثر باشد.