
به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا ˈفتح الله توسلیˈ امروز چهارشنبه در سی و یکمین نمایشگاه فرش دستباف ایران اظهار داشت: ما در کمیسیون اقتصادی این آمادگی را داریم که برای احیای تولید فرش از هر اقدامی استفاده کنیم تا فرش ایرانی به جایگاه اصلی و واقعی خود بازگردد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: مرکز ملی فرش باید زیر نظر وزیر صنعت، معدن و تجارت احیا شود و تصمیمات کلان در حوزه فرش با همکاری بخش خصوصی اتخاذ شود. کسانی باشند که شناخت کاملی از فرش و مسائل آن داشته باشند تا سیاست ها دقیق باشد.
توسلی افزود: در این مورد اختلاف نظر وجود دارد که آیا تولید فرش باید زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد یا وزارت میراث، گردشگری و صنایع دستی متولی دائمی داشته باشد و از این طریق ایفای نقش کند و مشکلات را حل کند. این صنعت
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه موضوع فرش فقط یک موضوع اقتصادی نیست، گفت: فرش هویت و فرهنگ ماست. اکنون ما ایرانی ها به ساخت فرش در حدود هفت هزار سال پیش به صادرات به کشورهای دیگر افتخار می کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه در چند سال گذشته ظلم بزرگی در حق صنعت فرش شده است. در همین راستا مرکز ملی فرش و شرکت سهامی فرش ایران منحل شدند. اینها مشکلاتی بود که پیش آمد. ما اکنون در تلاش هستیم تا این موضوع را احیا کنیم.»
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: حدود دو و نیم میلیون قالیباف در کشور داریم که بیمه برخی از این افراد سالهاست که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یا تدوین قوانین پرداخت نشده است. در زمینه فرش ما آمادگی انجام این کار را داریم زیرا صنعت فرش به عنوان یک ارزش ملی را مدیون کشور خود هستیم.
وی خاطرنشان کرد: برخی از مردم کشورهای همسایه فرش دستبافت را به نام فرش ایرانی به کشورهای دیگر صادر می کنند.
تاکید بر سیاست های گمرکی و ارزی در تولید فرش
صدیف بیک زاده رئیس نمایشگاه بین المللی ایران با تاکید بر اینکه باید تولید فرش را توسعه دهیم، گفت: گمرک و سیاست های ارزی ابزار بسیار مهمی در حوزه فرش است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: علاوه بر این موضوع بازاریابی فرش دستباف ایرانی از دیگر موضوعات حوزه صنعت فرش دستباف در کشور است که باید از ظرفیت نمایشگاه های داخلی و خارجی برای نمایش فرش دستباف استفاده کرد. پیگیر حمایت تعرفه و کاهش هزینه واحدهای تولیدی برای حضور در نمایشگاه هستیم.
رئیس نمایشگاه بین المللی ایران تاکید کرد: قالیبافان باید بر تولید فرش مطابق با سلیقه متقاضیان و طرح های جدید تمرکز کنند تا صنعت فرش رونق بگیرد.