جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری کشور – تابناک


جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری دولت

علاءالدین رفیع زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در برنامه صف اول شبکه هابر برنامه کلی اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم را تشریح کرد.

به گزارش تابناک، وی با اشاره به اهمیت این برنامه گفت: سیاست های اصلی نظام اداری برای دولت وظایف مشخصی داشت که باید نظام اداری را اصلاح کنیم و اهداف تعیین شده را محقق کنیم. با مطالعه تجربیات کشورهای مختلف و بررسی عوامل تأثیرگذار، برنامه نهایی تدوین و ابلاغ شد».

تمرکز بر عملکرد صحیح نظام اداری و جلب رضایت مردم در تدوین برنامه

رفیع زاده نظام اداری را عامل اصلی پیشرفت کشور می داند و می افزاید: تا زمانی که نظام اداری پویا، پاسخگو و کارآمد نباشد، توسعه کشور امکان پذیر نخواهد بود. عملکرد صحیح نظام اداری موجب افزایش رضایت و اعتماد مردم به دولت و حاکمیت خواهد شد.

وی تاکید کرد: تدوین این برنامه بر اساس نیازهای عملیاتی مردم است. رفیع زاده گفت: مراحل دریافت خدمات در شرایط فعلی رضایت مردم را جلب نمی کند. هدف ما این است که مردم به طور ملموس تغییرات و بهبود خدمات را احساس کنند. پیش بینی ما این است که با اجرای این برنامه مردم از دریافت خدمات مناسب از سوی دولت رضایت داشته باشند و هزینه نظام اداری کشور کاهش یابد.

جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری

معاون رئیس جمهور افزود: برنامه اصلاح نظام اداری شامل 6 محور و 48 اقدام عملیاتی است که دستگاه های اجرایی موظف به اجرای آن هستند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: این مصوبه در تاریخ 5 آذر و دو ماه ابلاغ شده است. تا پایان سال به دستگاه ها فرصت داده می شود تا برنامه عملیاتی 48 اقدام این برنامه را تهیه و برای ابلاغ به سازمان ارائه کنند.» این کار به نوعی تفاهم نامه بین ما و دستگاه های اجرایی تا 4 سال آینده خواهد بود. “.

وی ادامه داد: هفته گذشته طی بخشنامه ای به همه دستگاه ها ابلاغ کردیم که تمامی این 48 اقدام در 6 محور مشخص مبنای ارزیابی عملکرد مؤسسات مجری قرار می گیرد و رتبه بندی می شوند و به موسسات برتر جایزه اهدا می کنیم. جشنواره شهید رجایی با حضور رئیس جمهور »

رفیع زاده با بیان اینکه گزارش اجرای این برنامه توسط دستگاه ها به طور مرتب در جلسات شورای عالی اداری اعلام می شود، گفت: سازمان اجرایی کار (نقش هر یک از دستگاه ها چیست) و توسعه یک برنامه عملیاتی (این سهم هر مؤسسه است) اجرای برنامه به مدت چهار سال و تقسیم بر سال چقدر است) آموزش متولیان اجرای برنامه (افراد و مدیرانی که باید برای اجرای برنامه آموزش ببینند). برنامه) “ارزیابی و نظارت”، و “کشت” پنج سوخت هایی وجود دارد که برای این برنامه مشخص شده است.

محور اول: اصلاح ساختار و معماری کلان دولت

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه این برنامه 6 محور دارد و برای هر محور تعدادی اقدام و برنامه عملیاتی تدوین شده است، جزئیات این محورها را تشریح کرد و گفت: اصلاح ساختار و معماری دولت تدبیر و امید است. محور اول هدف نهایی برنامه ما رضایت مردم از خدماتی است که دریافت می کنند. واگذاری بنگاه های غیرمتمرکز به بخش خصوصی، واگذاری امور غیرمتمرکز به شهرستان ها و استان ها و واگذاری بنگاه های غیرمتمرکز به موسسات عمومی غیردولتی در دستور کار قرار دارد. دولت، بخش خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی سه بخش اصلی هستند و باید نحوه ارتباط آنها با یکدیگر را در قالب یک چارچوب مشخص کنیم.

مجتمع های اداری در حال ایجاد است

وی تاکید کرد: در شهرهای زیر 70 هزار نفر ادارات مختلف ایجاد نمی کنیم. همه آنها در قالب مجتمع های اداری جمع می شوند و همه نهادها در این مجتمع ها دفاتر خود را خواهند داشت و زیر نظر استاندار فعالیت خواهند کرد. به این ترتیب افراد دیگر به جای رفتن به دفاتر مختلف به یک مجتمع می روند. یکی از مشاوران من به صورت ویژه به استان می رود و این کار انجام می شود. این امر در افزایش بهره وری موثر بوده و فواید مختلف دیگری نیز خواهد داشت.

محور دوم: مدیریت سرمایه انسانی

وی محور دوم را «مدیریت سرمایه انسانی» اعلام کرد و گفت: استانداردسازی نیروی انسانی دستگاه های اجرایی از اهداف اصلی این محور است. وزارتخانه های آموزش و پرورش و بهداشت از نهادهای وسیع ما هستند. ما به دنبال یک استاندارد خاص هستیم. یعنی اگر بیمارستان ایجاد شود و تخت گذاشته شود باید بدانیم که آن تخت چند نفر نیاز دارد. «اگر بخواهیم پروانه معلمی صادر کنیم باید بدانیم برای چند دانش آموز به چند معلم نیاز داریم و بر اساس آن مجوز صادر کنیم.

از طراحی چارچوب استخدام تا اصلاح نظام انتصابات و ارتقای مدیران

رفیع زاده با اشاره به اینکه طراحی و اجرای چارچوب جذب نیرو از دیگر اهداف این محور است، افزود: باید مشخص کنیم که روش های سنجش ما بر اساس چه معیارهایی است که تربیت نیروی جوان، متعهد، متخصص و اثربخش است مدیران که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است در این برنامه به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است. ما برنامه مشخصی برای اصلاح نظام انتصاب و ارتقای مدیران و بازطراحی سیستم آموزشی و ارتقای آنها داریم.»

محور سوم: تدوین دولت هوشمند/ نقشه راه ایجاد دولت هوشمند در حال تدوین است

وی با بیان اینکه محور سوم «توسعه دولت هوشمند» است، گفت: در این زمینه سه اقدام پیش بینی شده است. یکی از مشکلات ما در حوزه دولت هوشمند این بود که تکلیف متولیان و شرکت های دخیل در توسعه دولت هوشمند مشخص نبود، بنابراین تدوین نقشه راه برای ایجاد دولت هوشمند را موظف کردیم. در این بخش تعهدات شرکت ها، موسسات، اتاق های فکر و … مشخص خواهد شد. و ما چهار سال دیگر او را دنبال خواهیم کرد.

سامانه اورژانس اداری/شماره شناسایی 128 برای پاسخگویی مردم راه اندازی می شود

رفیع زاده ادامه داد: گام دیگر طراحی و راه اندازی سامانه مدیریت اضطراری است که شماره تلفن سه رقمی 128 را به این امر اختصاص می دهیم و در دهه فجر رونمایی می کنیم. تلاش ما این است که افراد به عنوان دریافت کننده خدمات وقتی به دفتری مراجعه می کنند اما کارشناس و مدیر مربوطه حضور ندارند با این شماره تماس بگیرند و بازخورد مناسب را به مشتری بدهند.

محور چهارم: ارتقای سلامت اداری

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه ساماندهی کد ملی و کدپستی در دست اقدام است، چهارمین محور برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم را «ارتقای سلامت اداری» اعلام کرد و گفت: رفع موانع فساد اداری و سنجش سلامت اداری دو مورد است. اقدامات ویژه در محور چهارم است.”

محور پنجم: بهبود سیستم مدیریت عملکرد و بهبود خدمات/هم استانداردسازی خدمات و هم پرداخت مبتنی بر عملکرد

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: محور ارتقای نظام مدیریت کار و ارتقای خدمات یکی از محورهایی است که شخص رئیس جمهور آن را برجسته کرده است. ما به خدماتی که هر دستگاه ارائه می دهد نگاه می کنیم. باید استاندارد این خدمات را مشخص کنیم و در نهایت حق الزحمه سرویس دهنده در هر دستگاه را مشخص کنیم. پرداخت مبتنی بر عملکرد را تنظیم کنید و بر اساس آن پرداخت کنید. یکی از اهداف اصلی این محور، استانداردسازی خدمات و پرداخت مبتنی بر عملکرد است.

محور ششم: بهره وری

رفیع زاده با بیان اینکه در محور ششم بهره وری کار زیادی داریم، افزود: طراحی و استقرار نظام بهره وری یکی از این موارد است. در این قالب مشخص می کنیم که تکلیف هر یک از نهادها، اتاق های فکر، بخش خصوصی و … چیست. در حال حاضر سیستم دقیق و قابل اعتمادی در زمینه سنجش بهره وری نداریم و به این نتیجه رسیدیم که سازمان ملی بهره وری زیرمجموعه سازمان اداری و سازمان استخدامی روش دقیق اندازه گیری را در سیستم اداری و در حوزه های مختلف تعیین کنند. . تعیین پاداش پایان سال مدیران دستگاه های اجرایی نیز بخشی از این امر است و ساماندهی می شود.»

وی افزود: بهره وری انرژی از دیگر اقدامات مهم در این زمینه است. در این حوزه سازوکار تحریک دستگاه های قوه مجریه مشخص خواهد شد.

قرارداد نیروهای شرکتی مشخص می شود

علاءالدین رفیع زاده در بخشی دیگر از این گفتگو به برنامه های سازمان برای تغییر وضعیت برخی از نیروهای دستگاه های اجرایی اشاره کرد و گفت: کمیسیونی در دولت تشکیل شد و در آنجا تصمیم گرفتیم سامانه ای را راه اندازی کنیم و در مرحله اول. اطلاعات مربوط به نیروهای همه بدن نیروهای شرکتی از طریق شرکت های واسطه به دستگاه عرضه می شوند و قرارداد مستقیمی با دستگاه ندارند و می خواهند آن را حذف کنند. سامانه ای راه اندازی شده است و این آخر هفته آخرین مهلت ورود اطلاعات به آن سامانه است. خوشبختانه همه دستگاه ها تا 90 درصد اطلاعات را ثبت کرده اند. اطلاعات 600 هزار نفر وارد این سامانه شده است و تا پایان هفته گزارش تفصیلی را جمع‌بندی می‌کنیم. این اطلاعات به کمیسیون ارائه خواهد شد و در آنجا در مورد گام بعدی تصمیم خواهیم گرفت.»

بالاخره رفیع زاده گفت: «قراردادهای رسمی، قراردادی و مشخص شده با سازمان قرارداد رسمی دارند. اما ما حدود 20 نوع قرارداد از این قبیل برای شرکت ها و پروژه ها داریم و می خواهیم یک ایده اساسی برای آن افراد داشته باشیم. این برای ما قابل قبول نیست که به شرکت واسطه ای پول بدهیم که چند درصد می گیرد و بخشی از قدرت شرکت را می دهد. پس از تصمیم گیری، اعلام می کنیم که هیچ دستگاهی نمی تواند این نوع قراردادها را داشته باشد.»