جزئیات جدید در مورد ادامه تحصیل دانش آموزان غایب



به گزارش خبرآنلاین، ثبت نام نوبت اول کنکور سراسری آزمون های دوره روزانه نوبت دوم (عصر)، مکاتبه ای، مجازی، پردیس های خودگردان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور، غیرانتفاعی و غیرانتفاعی – موسسات آموزش عالی دولتی، رشته های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی و همچنین آزمون ویژه پذیرش دانشجو معلم در دانشگاه های فرهنگیان و شهید آموزش و پرورش. رجایی از دیروز شروع و در روز شنبه 10 دی ماه 1404 به پایان رسید. داوطلبان پذیرش می توانند تا پایان مهلت ثبت نام، اطلاعات وارد شده را ویرایش کنند.

به گزارش ایسنا، دانشجویان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در آن، از تحصیل معاف و دانشگاه ها مجاز به ثبت نام نیستند.

دانشجویانی که در سن 17 سالگی و قبل از سن مشمولیت موفق به اخذ دیپلم می شوند، در صورتی که حداکثر یک سال پس از رسیدن به سن مشمولیت (18 سال) وارد دانشگاه شوند، حق ادامه تحصیل در غیر این صورت را دارند. ورود به غیبت مجاز به ادامه آموزش نخواهد بود. مگر اینکه ظرف مدت یکسال معرفی شوند و بدون غیبت به خدمت اعزام شوند یا نامه اعزام بدون غیبت داشته باشند.

همچنین مشمولان اخراجی تا پایان دوره اجباری خدمت و یا تا اخذ معافیت دائم (به استثنای مشمولانی که قبل از رسیدن به سن مشمولیت اخراج شده اند) امکان ادامه تحصیل را ندارند.

دانشجویان فقط یک بار در طول دوره دکتری مجاز به انصراف از تحصیل هستند. در صورت ثبت انصراف مجدد واجد شرایط ادامه تحصیل در دانشگاه نبوده و معافیت دانشجویی به آنها تعلق نمی گیرد.

معافیت تحصیلی برای هر مقطع فقط یک بار صادر می شود، بنابراین افرادی که هر مقطع را به پایان برسانند، مشمول تحصیل مجدد در همان مقطع نیستند. ادامه تحصیل فارغ التحصیلان واجد شرایط در مقطع پایین تر و معادل و تکرار مدرک ممنوع است.

دانشجويان انصرافي در صورت انصراف در سالهاي اول تحصيل موضوع تبصره 1 ماده 33 قانون و از تاريخ انصراف آنان از دانشگاه و رشته قبلي تا زمان پذيرش در دانشگاه بيش از يك سال نگذشته باشد. دانشگاه و رشته جدید. مشروط بر اینکه قبلاً از ویژگی لغو یک بار استفاده نکرده باشند.

ترخیص ضمن خدمت سربازان فقط برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر مجاز است و ترخیص برای تحصیل در مقطع کاردانی مجاز نمی باشد.

دانشجویان کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد که پس از دریافت مدرک پایه پایین تر از ادامه تحصیل انصراف داده و یا از ادامه تحصیل محروم می شوند، تا پایان خدمت اجباری یا دریافت معافیت دائم، واجد شرایط ادامه تحصیل نیستند. مشروط به اینکه طبق تبصره 1 ماده 7 آیین نامه معافیت تحصیلی، مشروط به رعایت حداکثر سنوات تحصیلی ابتدایی، مشمولانی که گذرانده اند، مستحق ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر خواهند بود.

کارگران وظیفه (سربازان وظیفه) در حین انجام وظیفه مجاز به تحصیل نیستند. این افراد در صورت قبولی در دانشگاه و واجد شرایط ادامه تحصیل از خدمت خارج می شوند.

کلیه پذیرفته شدگان آزمون سراسری 1404 موظفند با ثبت نام در سایت سخا یا دفاتر خدمات الکترونیک پلیس (پلیس 10+) شهر محل پذیرش دانشگاه نسبت به دریافت معافیت تحصیلی جهت اخذ مجوز ثبت نام دانشگاه اقدام نمایند. در غیر این صورت از ادامه تحصیل ممانعت به عمل خواهد آمد.

سنوات مجاز تحصیل برای پذیرفته شدگان در مقاطع زیر عبارتند از: کاردانی 2.5 سال، کارشناسی 5 سال، کارشناسی ارشد 6 سال و دکتری 8 سال.

بر اساس مصوبات هیأت سنجش و پذیرش آزمون سراسری 1404، در سه گروه آزمایشی علوم تجربی، ریاضی و فنی و علوم انسانی 60 درصد سوابق تحصیلی و 40 درصد نمره آزمون اختصاصی اعمال می شود و در دو گروه آزمایشی هنر و زبان های خارجی 30 درصد درصد موفقیت و 70 درصد آزمون اختصاصی را اعمال خواهند کرد.

آزمون سراسری نوبت اول در روزهای پنجشنبه و جمعه 21 و 22 اردیبهشت ماه 1404 برگزار می شود. انتخاب دانشگاه های شهید رجایی در حوزه تعلیم و تربیت از نیمه دوم اردیبهشت ماه سال آینده آغاز می شود.

کارت ورود به جلسه برای داوطلبان فوق از روز دوشنبه 8 اردیبهشت آغاز و تا دهم همین ماه ادامه خواهد داشت. نمرات خام داوطلبان دهه دوم جندر 1404 در سایت سازمان سنجش منتشر شده است. گزارش نهایی و انتخاب نامزدها در نیمه دوم مرداد ماه 1404 انجام می شود. در نهایت نتیجه نهایی نامزدها در نیمه دوم شهریور ماه سال آینده اعلام خواهد شد.

233236