تا دیروز سیب زمینی صادر کردیم ، امروز آن را وارد می کنیم! این جمله ای است که شاید اگر چند ماه پیش شنیده شود ، هیچ کس آن را باور نمی کند. اما اکنون ، به لطف مدیریت باورنکردنی وزیر جهاد کشاورزی ، واردات سیب زمینی نیز به لیست تمایزات دولت اضافه شده است.
گزارش خدمات اقتصادی Tabnak ؛ چند روز پیش ، هنگامی که قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی از 6000 تومانی فراتر رفت ، Gholamreza Nouri Ghezelche ، وزیر جهاد کشاورزیاو به خبرنگاران گفت و با اطمینان گفت: نگران نباشید! ما سیب زمینی را وارد می کنیم و قیمت ها متعادل هستند.
فقط چند ماه پیش ، کشور ما یکی از صادرکنندگان اصلی این محصول در کشورهای مختلف بود. به روشی که آمار رسمی گمرک ما این را نشان می دهد در پاییز پاییز به تنهایی ، 1.5 میلیون دلار و 6000 دلار از صادرکنندگان صادرات صادرات.؛؛؛؛؛ یعنی بیش از نیمی از ارزش کل این محصول در مدت مشابه ثبت شده است.
وزیر امور خارجه جهاد زراعت در زمستان!
اما به نظر می رسد که جهاد وزارت کشاورزی در خواب عمیقی قرار گرفته است و وقتی از خواب بیدار می شود ، این محصول دیگر در بازار داخلی نیست. اکنون برای حل این بحران انفرادی ، ما همان ارز را که دارای طلا در شرایط اقتصادی سخت کشور است ، خرج می کنیم تا همان محصولی را که دیروز به آن افتخار می کردیم خریداری کنیم.
این تصمیم ناگهانی یک عضو دولت ، خاطره مدیریت گندم را در ابتدای دولت چهاردهم ، هنگامی که رئیس جمهور مجبور شد از صندوق توسعه ملی برای پرداخت درخواست های گندم مجبور به عقب نشینی شود ، احیا کرد.
اکنون تاریخ تکرار شده است. فقط این بار که در مورد آن صحبت می کنیم “جهاد سیب زمینی” همین است! مشاور وزیر و رئیس وزارت روابط عمومی و اطلاعات وزارت کشاورزی جهاد نام اقدام جدید این وزارتخانه را داد و گفت که آنها بازار را برای نظارت لحظه ای قیمت سیب زمینی ها کنترل می کنند.
جشن گرفتن کاهش قیمت سیب زمینی به عنوان یک موفقیت بزرگ در وزارت کشاورزی جهاد!
شماره و دوباره وارد شوید؟!/ببخشید!
سوال اصلی این است که چگونه فرد می تواند در مدت سه ماه از صادر کننده سیب زمینی وارد کننده شود؟ چگونه می توانیم ابتدا مجوزهای صادراتی را به بحران ارزی صادر کنیم و سپس تلاش کنیم تا به بانک مرکزی تحویل دهیم تا همان محصول را وارد کنیم؟ پاسخ این وزیر عجیب دولت چیست؟
این سیاست ها همین را یادآوری می کنند “اردوگاه مرغ” در دولت دوازدهم این برای کنترل بازار تشکیل شد ، اما در پایان چیزی جز افزایش قیمت وجود نداشت. سیب زمینی های گران قیمت و سایر زفیا ها در عین حال در همان زمان به مردم ضربه زده اند سخنگوی دولت در پاسخ به این بحران گفت: “قیمت ها کنترل می شوند ، و گاهی اوقات مردم بیش از نیاز خریداری می کنند ، اما این است که مردم فکر می کنند در آینده نمی توانند خریداری کنند.”
آیا این بدان معنی است که مشکل دولت فقیر دولت نیست ، بلکه در رفتار مردم است؟! گویی شهروندان نمی خرند ، قیمت ها کاهش می یابد!
سرانجام ، این فقط یک نمونه از دولت اقتصادی دولت چهاردهم است. در آینده نزدیک می توانیم “جهاد گوجه فرنگی” ، “جهاد پیاز” و حتی “جهاد نان” را مشاهده کنیم. در کشوری که زمانی محصولات کشاورزی را صادر می کند ، اکنون باید از واردات برای تحویل سیب زمینی استفاده کند. به نظر می رسد که به نظر می رسد مصرف ارز صرف شده برای توسعه و رونق اقتصاد کشور اکنون به نیرویی برای دولت تبدیل شده است تا هزینه های فعلی خود را تحمل کند.
آقای وزیر فقط یک سوال مهم وجود دارد! آیا از وضعیت ارز در کشوری که سفارش واردات می کنید آگاه هستید؟