گزارش کردن خبرگزاری مهر به گزارش دانشگاه تهران، دکتر سید حسین حسینی در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره علم و صنعت دانشگاه تهران که امروز دوشنبه در تالار علامه امینی این دانشگاه با یاد و خاطره شهدای گرانقدر برگزار شد. انقلاب اسلامی و معلم بزرگ شهید مفتح و همه شهدای دانشجو و دانشگاه گفت: نقش دانشگاه تهران به عنوان موتور علمی کشور در این زمینه است. امروزه نیز با مشاهده فعالیت های دانشگاه تهران در حوزه علمی پژوهشی و فناوری، مایه مباهات همه ماست.
وی ارتقای رتبه کشور و توسعه فناوری پیشرفته تجاری، توجه و حمایت مادی و معنوی محققان و ارتقای امکانات آزمایشگاهی و زیرساخت های لازم را از برنامه ها و اقدامات مهم دانشگاه تهران در این دوره برشمرد و گفت: امروزه فعالیت های دانشگاه تهران در حوزه علمی پژوهشی و فناوری موجب شده است که این مایه مباهات همگان باشد.
حسینی به مشوق ها و اقدامات حمایتی برنامه هفتم برای توسعه دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: یکی از این موارد توسعه پژوهش های کاربردی و ارتقای جایگاه بین المللی و نقش دانشگاه ها در حل مشکلات کشور است که باید به آن توجه شود. استناد شده است. برای جایگاه و رتبه جهانی ایران از نظر پایگاه های معتبر بین المللی و افزایش مقالات نمایه شده بین المللی و همچنین رتبه شاخص و نوآوری باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی خواستار رسالت دانشگاه در رفع نیازها و مشارکت در حل مشکلات جامعه شد و افزود: اگرچه شاهد اقدامات اساسی در این حوزه در کشور هستیم، اما همچنان نیاز است که موسسات آموزش عالی در این عرصه حضور موثرتری داشته باشند. امروزه در مواجهه با بحران هایی مانند آلودگی هوا که همچنان معضلات لاینحل باقی مانده است و این مشکلات از یک سو به موضوع حکمرانی و مدیریت و بهره مندی از فناوری روز از سوی دیگر بازمی گردد.
حسینی ادامه داد: دانشگاه ها می توانند در این زمینه نقش آفرینی کنند و دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه جامع به حضور و نقش آفرینی در همه عرصه های پژوهشی و فناوری توجه دارد و به نظر می رسد در حوزه های علوم انسانی و هنر فعال است. كه در دانشگاه تهران جايگاه ويژه اي دارند، نيازمند توسعه در همه زمينه ها هستند.
سرپرست دانشگاه تهران افزود: در علوم پایه نیاز به نقش آفرینی بیشتری داریم، البته نیاز به سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه ها وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
لازم به ذکر است در این آیین از چهار پژوهشگر پیشکسوت نمونه، 9 پژوهشگر ممتاز، 6 پژوهشگر جوان نمونه، 12 پژوهشگر نمونه، 10 نفر از مدیران برتر صنعت و ارتباطات مردمی، هفت پایان نامه نمونه در مقطع دکتری، هفت پایان نامه کارشناسی ارشد 14 فناوران منتخب عالی بود.