گزارش کردن خبرنگار مهرحسین زارع سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور با اشاره به نقش و اهمیت TMC در اشتغال دانشجویان گفت: آنها با کمبود مهارت های عملی کافی مواجه هستند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر جامعه امروزی نیازمند نیروی انسانی ماهر و خلاق است. یکی از مشکلاتی که دانشجویان و فارغ التحصیلان با آن مواجه هستند، نداشتن مهارت های لازم برای ورود به بازار کار است. گذراندن این دوره ها به فارغ التحصیلان دانشگاهی این جرات را می دهد که وارد بازار کار شده و در مشاغل مورد نظر خود قرار بگیرند و به عنوان یک فرد خوداشتغال برای خود آموزش های مهارتی کسب کنند.
سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی تصریح کرد: دانشگاه مسئولیتی در قبال جذب نیرو ندارد، اما وظیفه تربیت دانشجویان توانمند با مهارت های لازم برای ورود به دنیای کسب و کار را بر عهده دارد. دانشجویان و فارغ التحصیلان باید به مهارت های مورد نیاز بازار کار مجهز شوند و ایجاد بستر لازم برای تحقق این رسالت وظیفه دانشگاه است.
زارع در ادامه کسب مهارت های عملی را برای هر دانشجو و فارغ التحصیل ضروری دانست و بر این اساس دانشگاه پیام نور با همکاری سازمان فنی و حرفه ای کشور اقدامات لازم را برای آموزش مهارت آموزی دانشجویان انجام داده است. طرح توانمندسازی دانشجویان مهارتی با رویکرد ایجاد اشتغال، مدیریت مهارت و مراکز مشاوره شغلی (TMC) در دانشگاه پیام نور است.
سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی با اشاره به اینکه برگزاری دورههای مهارتی TMC بر اساس نیاز بخشهای صنعت و خدمات در شهرستانها است، تصریح کرد: اهداف ما ایجاد مراکز TMC در دانشگاه است. برگزاری دوره های مختلف مهارت آموزی، ایجاد بسترهای اشتغال مولد برای فارغ التحصیلان رشته های مختلف، گسترش آموزش های مهارت محور بین دانشجویان و فارغ التحصیلان، راه اندازی دوره های آموزشی تخصصی متناسب با نیاز بازار کار و رشته های دانشگاهی، ایجاد ارزش برای آموزش های مهارتی و حرکت به سمت علم همراه با تمرین، افزایش جذابیت بازار کار دانشجویان و دور کردن آنها از یادگیری صرفا نظری، توسعه مهارت های تقاضا محور با توجه به نیاز جامعه و صنعت و غیره.
وی با اشاره به اینکه تاکنون 20 استان (73 مرکز دانشگاهی) مراکز مدیریت یادگیری و مشاوره شغلی (TMC) تاسیس کرده و یا در حال تاسیس هستند، خاطرنشان کرد: در این مراکز توانمندسازی مهارتی دانشجویان و کمک به اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی بر اساس آن است. در سه فرآیند نیازسنجی مهارت های اصلی، ارائه خدمات مشاوره شغلی و تحصیلی و در نهایت ارائه خدمات مهارت آموزی مورد نیاز بازار کار دانشجو بر اساس ظرفیت بالقوه و بالفعل دانشگاه است.
وی ضمن تاکید بر معتبر بودن گواهینامه های سازمان فنی و حرفه ای که به دو زبان صادر شده و مورد تایید ۷۰ کشور جهان است، درباره مزایای گواهی TMC گفت: گواهینامه سازمان آموزشی و فنی و حرفه ای برای اکثر مهارت ها (مانند تعمیرات موبایل) ، لپ تاپ، کامپیوتر، آسانسور) ، نصب پکیج و …) پروانه کسب محسوب می شود، یک ماه از خدمت سربازی کسر می شود و همچنین می توانید از صندوق کارآفرینی امید یا صندوق توسعه و اشتغال کشور وام کار بگیرید.
سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی افزود: با وجود اینکه تعدادی از دانشجویان دانشگاه پیام نور شاغل هستند، اما با فعالیت مرکز آموزش مهارتی و مشاوره شغلی (TMC) در بلندمدت، انتقال به دانشگاهی با فارغ التحصیلان واجد شرایط و بی دغدغه باعث ایجاد اشتغال و کمک به اشتغال پایدار خواهد شد.