راه اندازی مرکز تدوین الگوی زیست اجتماعی زنان در دانشگاه آزاد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرگزاری مهر به گزارش دانشگاه آزاد اسلامی، به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، هفتمین نشست از سلسله رویدادهای طراحی الگوی تمدنی حکمرانی در حوزه زنان و خانواده برگزار شد. با موضوع « امکان سنجی و آسیب شناسی سیاست گذاری جنسیتی در حوزه مراکز علمی و آموزشی و فعالیت ها و پژوهشی » توسط ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی و با مشارکت امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی با حضور محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و فهیمه فرهمندپور رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و بانوان. این نشست توسط عاصمه قاسمی، مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده برگزار شد.

طهرانچی در این نشست مطالبی را در خصوص تفاوت دیدگاه فضای دانشگاهی دانشگاه و نوع تعریف سازمان یا نهاد از این محیط ارائه کرد.

وی با بیان اینکه ساختاردهی برای هر سازمانی ضروری است و نهاد دانشگاهی به سمت عدالت و وفاداری است، گفت: از نظر سازمانی جنسیت مهم نیست و زن یا مرد بودن مهم نیست. افراد در مسئولیت‌های خود برابر هستند، اما اگر دانشگاه را یک نهاد بدانیم و وفاداری بر آن نهاد برتری یابد، توجه به جنسیت و در نتیجه به نقش‌های متفاوت زنان اعم از مادر و همسر نیز معنا پیدا می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه عدالت حاصل نظم رفتاری و عدالت اجتماعی حاصل نظم ساختاری است، خاطرنشان کرد:

طهرانچی خاطرنشان کرد: در یک سازمان، نگاه از بالا به پایین و نگاه اداری بین اجزا وجود دارد. اما در سازمان یک رابطه هم افزایی بین اجزا وجود دارد.

فهیما فرهمندپور دبیر ستاد بانوان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه با اشاره به برنامه های آن ستاد به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: در ستاد خانواده و بانوان تحت عنوان الگوی «مدیریت تمدنی» تصمیم گرفتیم که تصویب شد. دبیرخانه قرار بود مجموعه‌ای از رویدادها را با هدف توسعه مدلی از حکمرانی متمدن در حوزه زنان و خانواده طراحی کند. این برنامه شامل مجموعه‌ای از جلسات است که به موضوعات و چالش‌های کلیدی در این زمینه می‌پردازد و تلاش می‌کند با طرح پرسش‌ها و مسائل کلیدی، به پاسخ‌های ساختارمند و نوآورانه دست یابد. این نشست ها جنبه های مختلف حکمرانی را برای رسیدگی به مسائل مختلف در حوزه زنان و خانواده پوشش خواهد داد.

وی بیان کرد: در جلسه اول بحث حاکمیت مردم را مطرح کردیم. در تعامل با قوه قضائیه به مسائل حاکمیتی و قضایی در حوزه زنان و خانواده توجه داشتیم و همچنین موضوعات مربوط به حوزه حاکمیت شهری و شهر خانواده محور را با شهرداری تهران رصد می کنیم. همچنین با حوزه علمیه برای پژوهش در مبانی علوم دینی و نظریه جنسیت، با شورای اسلامی در زمینه امکان تدوین قانون جامع خانواده و در این جلسه در مورد آسیب شناسی سیاست علمی و فعالیت های علمی در زمینه تبعیض جنسیتی همکاری را آغاز کرده ایم. با دانشگاه آزاد اسلامی

دبیر ستاد خانواده و بانوان شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: این جلسات تلاشی برای حل مسائل کلیدی و مهم در حوزه زنان و خانواده در چارچوب الگوی حکمرانی متمدن است و امیدواریم بتوانیم دستیابی به یک مدل جامع و موثر در این زمینه از ادغام این پاسخ ها.

در این نشست عاصمه قاسمی مشاور رئیس دانشگاه در امور زنان و خانواده با تقدیر از نگاه جدید و حمایتی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نقش زنان در جامعه نقشی بی بدیل و انکارناپذیر است. و پیشرفت کشور مرهون تلاش همه زنان و مردان این مرز و بوم است. در دانشگاه آزاد اسلامی زنان دوشادوش مردان در توسعه این دانشگاه در دهه های گذشته و در حرکت جدید دانشگاه به عنوان گام دوم تلاش خواهند کرد.

و ادامه داد: البته نقش زنان به دلیل نقش دوگانه ای که در خانواده دارند پررنگ تر است و این باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. این توجه به مادران شاغل در مؤسسات علمی محدود نمی شود، بلکه باید برنامه ای برای همه زنانی که از خود مراقبت می کنند یا از والدین خود مراقبت می کنند وجود داشته باشد.

قاسمی دانشگاه آزاد اسلامی را به عنوان نهادی پیشرو در توجه و برنامه ریزی برای تسهیل حضور موثر زنان در فضای دانشگاهی و در عین حال ایفای نقش آنان در خانواده و همچنین برخی قوانین ابلاغی در این زمینه از جمله ابلاغ معرفی کرد. در قانون جوانان جمعیت و حمایت از خانواده با حمایت زنان هیئت علمی و همکاران به طور ویژه ذکر شد.

وی بیان کرد: مرکز تدوین الگوی زیست اجتماعی زنان در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شد.