سازماندهی ارزهای دیجیتال در یک مرحله – درخشان


به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، ورود به دنیای ارزهای رمزنگاری شده برای سرمایه گذاری و حفظ ارزش پول موضوعی است که سال هاست مورد توجه مردم قرار گرفته است، اما بیم آن می رود که با توجه به ظاهر جدید آن، چالش هایی برای فعالان آن ایجاد شود؛ اما این نگرانی وجود دارد. به همین دلیل، برای افرادی که با این فناوری و بازار آن آشنایی ندارند، مهم است که خطرات احتمالی ارزهای دیجیتال را بدانند.

از آنجایی که این ارزهای دیجیتال اغلب فاقد پشتوانه واضح هستند، اغلب خارج از فرآیندهای نظارتی هستند و بنابراین بستر مناسبی را برای فعالیت های مجرمانه از جمله پولشویی و کلاهبرداری فراهم می کنند. از این رو با توجه به اینکه چند سالی است که استفاده از این فناوری جدید در کشور ما رواج یافته است، در صدد تدوین قوانینی در این زمینه هستیم. در تابستان 1402 م اعلام شد آیین نامه جامع ارزهای دیجیتال به تصویب دولت رسیده و لایحه ای تدوین شده که برای تبدیل شدن به قانون به مجلس ارسال می شود.

در همین راستا اخیرا پیش نویس سند ساماندهی ارزهای رمزپایه که توسط وزارت اقتصاد و دارایی به عنوان متولی تنظیم آن در سند راهبردی فضای مجازی کشور تهیه و به مرکز ملی فضای مجازی کشور تحویل داده شده بود، در جلسه ای مورد بحث و بررسی قرار گرفت. کمیسیون عالی تنظیم فضای مجازی کشور.

پیش نویس این سند در صورت تایید نهایی در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی و پس از طی مراحل قانونی به اطلاع خواهد رسید. این سند، ساختار کلان و چارچوب قانونی برای سازماندهی ارزهای دیجیتال و فعالیت‌های فعال در این حوزه خواهد بود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در این زمینه معتقد است که سند ارزهای دیجیتال یک ضرورت برای ایجاد بستری برای فعالیت‌های ارزهای دیجیتال و بلاک چین در کشور است که پیش از این با چالش‌هایی در روند تدوین و این مشکل مواجه بود. مشکلات زیادی را در مسیر کسب و کار شرکت ها و استارت آپ های شاغل در این حوزه جدید اقتصاد دیجیتال ایجاد کرده است. در این مدت با تشکیل جلسات متعدد و پیگیری مستمر با معاونت علمی، راهکارهایی برای رفع این موانع اندیشیده شد و با محوریت بانک مرکزی، سند بانک مرکزی تنظیم و به تصویب شورای عالی رسید. ارز دیجیتال.

به گفته مسئولان، ارزهای رمزپایه و سازماندهی آنها یکی از مطالبات جدی دستگاه قضایی است. از سال 1401 معاونت پیشگیری از وقوع جرم کار جدی اطلاع رسانی به مردم و شناسایی خلاءهای قانون و غیره را برای تغییر قانون آغاز کرده است تا مردم پول خود را از دست ندهند و برای آنها مشکل ایجاد نکنند. باید خلأهای قانونی مربوط به ارزهای دیجیتال شناسایی و در قوانین مربوطه اصلاحاتی صورت گیرد.

اما رایج‌ترین جرم ارزهای دیجیتال این است که افراد ناآگاهانه به برخی افراد اعتماد می‌کنند و به آنها پول می‌دهند تا برای آنها ارزهای دیجیتال بخرند. برخی از این کلاهبرداران و کارشناسان جعلی پس از دریافت پول و ناپدید شدن، اصلاً ارز دیجیتال نمی‌خرند. برخی دیگر ارزهای دیجیتال می خرند و رمزهای کیف پول افراد را نزد خود نگه می دارند و پس از مدتی کیف پول را خالی می کنند.

بررسی ها نشان می دهد که شاید طمع باعث می شود مردم جذب این بازارها شوند و عده ای به دلیل خوش بینی برای کسب سود بیشتر اعتماد کرده و سرمایه خود را از دست بدهند. اما کارشناسان می گویند ورود به بازار ارزهای دیجیتال نیازمند دانش زیادی در زمینه امنیت، تحلیل بازار اقتصادی و فناوری اطلاعات است و اگر مردم این دانش را ندارند باید از ورود به آن پرهیز کنند. همچنین مسائل ارزهای رمزنگاری شده به متاورس نیز کشیده شده است و کلاهبرداری های زیادی تحت عنوان خرید زمین و غیره در متاورس انجام می شود که مردم مراقب باشند و بدانند که هیچ فایده ای برای آنها ندارد.

همچنین شهروندان می توانند برای گزارش تخلف به سایت پلیس آگاهی مراجعه کنند که اپراتورها به صورت شبانه روزی با کاربران چت می کنند و همچنین شماره 096380 برای مشاوره در این زمینه وجود دارد.