گزارش کردن خبرنگار مهرحسین سیمای صراف، وزیر علوم، تحقیقات و… تکنولوژی در پانزدهمین جشنواره بین المللی مطالعات اسلامی و بشردوستانه فارابی با حضور دکتر جامهو وی گفت: به دلیل تعطیلی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها نتوانستیم حداقل دو نفر از نظریه پردازان بشردوستان برای سخنرانی در این مراسم حضور یابند و سعی می کنیم از حضور این بستگان در جشنواره ای پیش رو استفاده کنیم.
وزیر علوم افزود: جشنواره بین المللی فارابی برای تشویق و تجلیل از پژوهشگران است، جشنواره ها نهادهایی هستند برای معرفی علم و ترویج عمومی علم به طوری که افراد در علوم انسانی بتوانند کار آنها را ببینند و قدردانی کنند تحقیق کنید و ترویج تحقیق
وزیر علوم افزود: ما اساتید زیادی را در حوزه دانشگاهی دیدهایم، واقعیت این است که نباید انتظار داشته باشیم که این وظیفه را سرجای خود بگذاریم و به محقق بگوییم که با ما کاری ندارد و راه خود را ادامه دهیم. بخش نامطلوب وضعیت عمومی کشور مشکلات معیشتی، دانش آموزان، دانش آموزان و معلمان است. میل فراوانی تحقیق کنید آنها باید روی علم تمرکز کنند. این مشکل کلی راه حل وزارتخانه است ه با این حال، جشنواره یک ایده و فضای رقابتی ایجاد می کند و سعی در حفظ آن دارد نشاط افزایش تحقیقات علوم انسانی
وی ادامه داد: جناب رئیس جمهور توسعه عمیق کلی. موزنمنصفانه و ثابت موضوع از توسعه علمی. در این میان، جهت گیری تفسیری جهان آینده مطالعاتی بر درک مسئله است مسئول این یک علم علوم انسانی است.
سیماج صراف خاطرنشان کرد: عدالت، آزادی، استقلال، حق تعیین سرنوشت جمهوری، سازگاری، اخلاق محصول علوم انسانی است. بسیاری از نظام مسائل ما نه قابل درک است و نه قابل حل و در گرو توجه به جریان آزاد علوم انسانی و البته ایمان به علم است. ما در کشور اعتقاد نداشتیم که علوم انسانی مبنای توسعه و حل مسئله باشد. به قول «دکتر اردکانی» می گویند علوم انسانی رشته است نان و آب را تامین می کند. به گفته وی توسعه بدون علوم انسانی غیرممکن است.
وی ادامه داد: اگر امروز بشریت در آرامش است جدای از جنایات خاورمیانه، آرامش چند دهه اخیر تا حد زیادی حاصل تلاش علوم انسانی است.
وزیر علوم گفت: آقای رئیس جمهور فارابی بزرگ تلاش کرد تا فلسفه را به سیاست نزدیک کند تا جامعه طعم سعادت و سعادت را بچشد. امروز علوم انسانی درباره بحران های علوم اجتماعی است، آسیب های اجتماعی مربوط به تورم است، پوشش ها، خلأهای دولتی مربوط به قوانین است. دست و پاگیر و برای بوروکراسی پیچیدگی مانع از سرعت تغییر می شود و درمان دولت فربه است، اما آیا این باور در بین مدیران ما وجود دارد؟ آیا مدیران تنها بر تجربیات خود تکیه می کنند و بدون پشتوانه علمی تصمیم می گیرند.
سیماج صراف تصریح کرد: آقای رئیس جمهور جامعه فقیر است، نمی تواند به اجماع برسد، ممکن است کشور ثروتمند باشد، اما توان حل مشکلات را از دست داده، توسعه نیافته است، این یکی از آموزه های علوم انسانی است. درک پایان به موقع سیاست همچنین که قوانین نهایی دارد، سیاست ها نیز پایانی دارند در همه جای دنیا پایان سیاست ها هر سال صورت می گیرد همکاری وقتی سیاست به او سیلی می زند، پویا به سیاست اشتباه پایان می دهد.
وی افزود: خوب است پژوهشگاه ها تعیین شوند و با تحقیق در مورد مسائل از محیط زیست تا حجاب حد نصاب را مشخص کنند و اگر نتیجه کمتر شد. سیاستمداران و سیاستمداران در سیاست های خود تجدید نظر شکست سیاست را بدانیم شرم هیچ اصراری بر یک سیاست شکست خورده وجود ندارد. شرم است همچنین در تعلیم و تربیت اسلامی بر گناه تاکید شده است ثانویه یک گناه شرم یک اصرار است سیاست بی اثر شرم است
وزیر علوم گفت: پژوهشهای علوم انسانی در حال حاضر پایان بسیاری از سیاستها را نوید میدهد. ناگفته نماند که علوم انسانی نیز از آسیب در امان نمانده است، رشته ها و تحقیقات علوم انسانی نیازمند تحلیل و سیاست گذاری مناسب است.
وی در ادامه به تشریح مدیریت علمی پرداخت و گفت: مدیریت علمی; یعنی شنیدن صدا علم. تحقیق کنید شاهد محوری امروز برای ما پایان سیاست فیلترینگ و بی کفایتی راه حل سخت افزاری برای فحاشی را اعلام کرد.
وی افزود: نظام ارزشیابی باعث شد که علوم انسانی به جای خروجی کیفی که محصول مقررات ارتقاء است، تلاش خود را صرف خروجی کمی کنند و به کیفیت پژوهش آسیب وارد کند. در رابطه با کمی قوی ما هستیم، اما برخی از اینها از رویکرد مشکل محور غیرقابل اجرا هستند دور بنابراین، آنها به اندازه کافی کارآمد نیستند.