امسال نه تنها تابستان پرچالشی از نظر قطعی مکرر برق در سراسر کشور داشتیم، بلکه این روند در پاییز و زمستان نیز ادامه داشت. هر چند به گفته مخاطب درخشان این خاموشی ها در تهران کاهش یافته است اما در برخی استان های دیگر مانند اصفهان، یزد، خراسان و… همچنان شاهد خاموشی های پراکنده هستیم. به نظر می رسد ایجاد آسایش برای پایتخت نشینان مهم است و سایر استان ها مشکل قطعی برق ندارند!
به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، بیشتر نیروگاه های ایران از سوخت گاز استفاده می کنند. البته سبد سوخت مصرفی نیروگاه ها شامل سوخت گاز و مایع است که در فصول مختلف با توجه به سیاست ها باید به درستی مصرف شود و سوخت دیگر برای روزهای سرد سال ذخیره شود.
بر اساس گزارش های رسمی، راندمان نیروگاه ها در کشور می تواند در طبقه بندی قابل قبولی باشد، اما در هر صورت عدم تعادل برق تا حدی ریشه در مصرف و بخشی در تولید دارد. اگرچه به گفته مسئولان در سال های اخیر شاهد افزایش ظرفیت تولید برق بوده ایم، اما شرایط فعلی و قطعی های مکرر واقعیتی را برخلاف ادعاهای موجود نشان می دهد!
رونق تولید و افزایش جمعیت بدون برق؟!
البته مشکلات کنونی صنعت برق یک شبه به وجود نیامده و یک شبه هم اصلاح نخواهد شد، بنابراین ریشه وضعیت فعلی را باید در گذشته جستجو کرد. چرا که اجرای برنامه های مختلف برای توسعه کشور و مهمتر از آن توصیه های اکید رهبری انقلاب در خصوص رشد تولید و همچنین افزایش جمعیت قطعا با توسعه زیرساخت هایی مانند برق و گام اول امکان پذیر است. هر گونه توسعه در هر بخش از اقتصاد بدون شک تسریع زیرساخت ها است. برق است.
وزارت منابع انسانی دولت مردی را منصوب کرده که در گذشته سکاندار یکی از بازیگران مطرح صنعت برق ایران بوده است! شرکتی عظیم به نام «مپنا»!
عباس علی آبادی با ورود به ساختمان شیشه ای وزارت نیرو دولت چهاردهم که لابی های دوره های مختلف را نشان می دهد، خواب دفتر این وزارتخانه را در سر می پروراند.
البته علی آبادی سابقه کار در صنعت برق کشور را ندارد و با توجه به تحصیلاتش متخصص و دارای مدرک فوق لیسانس مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران و دکتری تخصصی می باشد. مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل و همچنین تدریس دروس مختلف مهندسی مکانیک و موضوعات مرتبط با موتورهای احتراق داخلی (توربین های گازی) در دانشگاه های مختلف کشور. انتظار می رود دانش بهتر و البته نتایج بهتری در زمینه صنعت برق داشته باشد. در ژوئن 1402 م انتقادات زیادی درباره مدارک تحصیلی علی آبادی و تاریخ های عجیب اخذ آن مدارک و همچنین عضویت وی در هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) مطرح شده است که بی پاسخ مانده است.
افسوس که بهشت مدیریت/آموزش و پرورش یاری نکرد!
وی علاوه بر معاونت برق وزارت نیرو در دولت احمدی نژاد در سال های 86 تا 1387، حدود 14 سال مدیریت شرکتی را بر عهده داشت که عملاً از بسیاری از چالش های بخش دولتی و البته بخش خصوصی فارغ بود. .
علی آبادی در دوره یک ساله معاونت خود اظهار نظر معروفی کرد که چون بخش خصوصی کشور نمی خواهد نیروگاه بسازد دولت فقط نیروگاه می سازد!
این نظر او در وهله اول است تحصیلات و تجربه تدریس او به اقتصاد برق ایران اطلاعی نداد و مسکن را به جای اصلاح و درمان این صنعت تقریبا ورشکسته ترجیح داد و تجویز کرد!
پوست موز زیر پای دولت؟
هر کارشناس ساده ای می داند که اقتصاد برق ایران ورشکسته است و دقیقاً حضور دولت به عنوان سرمایه گذار در این بخش است که این وزارتخانه را به بدهکارترین بخش تبدیل کرده است ( رقم معروف بدهی 30 هزار میلیارد تومانی در زمان دولت تدبر و امید) و ورشکسته ترین بخش حکومت ایران را درک می کند
جالب اینجاست که علی آبادی مدت کوتاهی پس از معاونت وزیر، به سراغ شرکتی ثروتمند رفت که تقریبا خصوصی است و محدودیت شرکت های دولتی برای سرمایه گذاری در نیروگاه ها را ندارد، اما ارائه مدیریت علی آبادی در مپنا نشان می دهد که جدا از سرمایه گذاری ساخت دو نیروگاه در 14 سال هیچ نقش مهمی در یک سرمایه گذاری افزایش توان نیروگاه ها در کشور
شیوه کار علی آبادی این شبهه را ایجاد می کند که شاید او عمدا درصدد بدهکار نگه داشتن بخش دولتی است، از سوی دیگر در جایگاه بخش خصوصی اقدام جسورانه ای انجام نمی دهد و این رویه مغایر با تمام اصول ساختاری است. جمهوری اسلامی ایران . در عین حال بررسی ها نشان می دهد که عمده تلاش وی در دوران مدیریت شرکت مپنا و البته وزارت حراست دولت سیزدهم عمدتاً معطوف به خودروهای برقی بوده که از نظر کارشناسان این حوزه غیرضروری بوده و عملی نبوده است. نتایج. .