طراحی گرافیک چیست؟ مهارت های طراح گرافیک


اکثر مردم وقتی کلمه طراحی گرافیک را می شنوند، تبلیغات رنگارنگ و وب سایت های زیبا را تصور می کنند، اما گرافیک به این موارد محدود نمی شود. این دو نمونه تنها بخشی از دنیای گرافیک را پوشش می دهند…

اکثر مردم وقتی کلمه طراحی گرافیک را می شنوند، تبلیغات رنگارنگ و وب سایت های زیبا را تصور می کنند، اما گرافیک به این موارد محدود نمی شود. این دو نمونه تنها بخشی از دنیای گرافیک را پوشش می دهند. به طور کلی، همه چیدمان هایی که بین صفحات کتاب ها و مجلات یا لوگوها و پوسترها می بینیم، همگی در دسته گرافیک و دنیای طراحی گرافیک قرار می گیرند. ممکن است با خواندن چند خط قبلی و سوالاتی از این قبیل کمی گیج شوید طراحی گرافیک چیست؟ و آیا تعریف دقیقی برای این رشته هنری وجود دارد؟ ذهن خود را درگیر کنید.

اگر به دنیای گرافیک و هنر علاقه مند هستید یا رنگ ها برای شما مملو از معانی مختلف هستند، در انتهای این مقاله با رشدانا با باشید زیرا می خواهیم شما را با طراحی گرافیک و کاربردهای آن و برای آن آشنا کنیم طراحی چیست؟بیایید بیشتر صحبت کنیم. همچنین مهارت های طراح گرافیک و نحوه دستیابی به این شغل را با شما در میان می گذاریم.

طراحی گرافیک چیست؟

طراحی گرافیک چیست؟

برای پاسخ به سوال فوق، فقط خواندن این مقاله تمام جنبه های مختلف این رشته هنری را برای شما آشکار نمی کند زیرا موضوع بسیار گسترده ای است، اما می توانید یک مرور کلی داشته باشید. این به معنای شناخت جنبه کوچکی از دنیای گرافیک است. دستیابی به نتایج و تحقیقات بیشتر در این زمینه مستلزم مطالعه و تحقیق کافی و یا حتی تمرین در این زمینه است. ابتدا باید یک تعریف نمودار مناسب داشته باشید.

واژه گراف در اصل از واژه ای یونانی به نام graphikos و بر اساس معنای این واژه یونانی گرفته شده است. گرافیک نمایش محتوای بصری بر روی یک سطح است. این سطح می تواند هر چیزی شبیه دیوار، کاغذ، صفحه نمایش کامپیوتر یا حتی دیوارهای سنگی و غاری باشد که اولین انسان در گذشته روی آن کشیده است. از این رو نقاشی های انسان های اولیه بر روی دیوار غارها از اولین نمونه های طراحی گرافیک است. در آن زمان مردم سعی می کردند با استفاده از نمادها و خطوط مختلف پیامی را منتقل کنند و داستانی را روایت کنند و امروزه همچنان بر اساس چنین هدفی از طراحی گرافیک یا طراحی گرافیک استفاده می شود

پیشنهاد ویژه: دوره آموزشی طراحی گرافیک دیجیتال پایه + پروژه محور

پس از اختراع کاغذ، روند نوشتن و ترسیم اشکال مختلف تسهیل شد و نمونه های بیشتری از طراحی گرافیک منتشر و چاپ شد. هر فناوری دیگری که وارد زندگی بشر شده است، تأثیر بسزایی در هنر و گرافیک داشته است. به عنوان مثال 1450 پس از میلاد، زمانی که ماشین تحریر متحرک اختراع شد، روند نوشتن با سهولت بیشتری ادامه یافت و شاید ریشه تایپوگرافی امروزی به همان دوران بازگردد.

تعریف تخصصی تری از اصطلاح گراف وجود دارد آیگا ارائه شده توسط موسسه هنرهای گرافیک آمریکا. بر اساس این تعریف، گرافیک به معنای فرآیند خلاقانه ای است که از ترکیب فناوری و هنر حاصل می شود. در این راستا، یک طراح گرافیک با استفاده از طیف وسیعی از ابزارهای مختلف، ایده های متفاوتی را در میان گذاشته و پیامی را به مخاطب خود منتقل می کند. ابزار اصلی یک طراح برای ارسال این پیام، تصاویر و تایپوگرافی است.

ابزارهای اصلی طراحی گرافیک چیست؟

همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، ابزار اصلی طراحی گرافیک، تصاویر و تایپوگرافی هستند. ابزار دیگری نیز در این زمینه استفاده می شود که در ادامه مقاله به طور خلاصه به تعریف این سه ابزار می پردازیم.

تصاویر

تصاویر یا به طور کلی مجموعه ای از هنرهای تجسمی که در کارهای گرافیکی مانند عکاسی یا تصاویر به کار می روند در ابزار اولیه کارهای گرافیکی قرار می گیرند. این ابزار بخش بزرگی از فرآیند طراحی گرافیکی را پوشش می دهد و بسیار مهم است.

تایپوگرافی

یک طراح گرافیک از ابزارهای تایپوگرافی برای ایجاد جذابیت به طرح یا انتقال پیام مستقل به مخاطب استفاده می کند. این ابزار به فرآیند چیدمان، چیدمان و طراحی حروف اشاره دارد.

حتما بخوانید: پریمیر چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

صفحه آرایی

یکی از کارهایی که یک گرافیست در انجام آن بسیار خوب است، صفحه آرایی است. صفحه آرایی به معنای تنظیم عناصر مختلف یک صفحه برای چاپ یا انتشار است.

اهمیت طراحی گرافیک

منظور از طراحی گرافیک چیست؟

از زمان اختراع رایانه و ورود آن به زندگی بشر، تقریباً بیشتر رشته ها دستخوش تغییراتی شده اند. دنیای گرافیک هم از این تغییرات بی بهره بود. امروزه آغاز عصر طراحی گرافیک به موازات تولد کامپیوتر در نظر گرفته می شود. با پیشرفته تر شدن دنیای فناوری و فناوری، آثار گرافیکی با ظرافت و دقت بیشتری منتشر می شوند. با افزایش دسترسی عموم به چنین فناوری هایی، ورود آنها به دنیای طراحی و گرافیک امکان پذیرتر شد و علاقه مندان بیشتری پیدا کرد.

گرافیک به دلیل برانگیختن احساسات افراد مختلف و انتقال پیام های مختلف به صورت خلاقانه، یکی از بخش های مهم و جدایی ناپذیر صنعت تبلیغات و بازاریابی است. کاربردهای گرافیک بسیار متنوع است. برخی از این کاربردها عبارتند از:

  • لوگو
  • صفحه آرایی مجله و کتاب
  • علائم و نشانه ها
  • وب سایت ها و برنامه های موبایل یا دسکتاپ
  • طراحی کارت ویزیت
  • مجموعه های اداری
  • بسته بندی و برچسب گذاری محصولات
  • جلد کتاب و مجلات
  • اینفوگرافیک
  • رابط کاربری نرم افزار
  • طراحی پوستر و اطلاعیه

اهمیت طراحی گرافیک به موارد فوق محدود نمی شود. تصور دنیایی بدون تنوع و خلاقیت واقعا سخت است. گرافیک با افزودن عناصری مانند رنگ، خط، شکل و از همه مهمتر خلاقیت به زندگی ما، معنای زندگی را جذاب‌تر کرده است. برای چند لحظه در نظر بگیرید که در دنیایی بدون طرح و رنگ، بدون تصویر و هنرهای تجسمی محبوس شده اید. چنین دنیایی قطعا غیر قابل تحمل است. شهرها، کتاب‌ها و مجلات درسی، وب‌سایت‌ها و اینترنت که هر روز بیشتر وقت خود را در آنها می‌گذرانیم، همه با گرافیک زیباتر به نظر می‌رسند.

لوگوی شرکت های مختلف یا خواندن پوستر تئاتری که به تازگی به شهر آمده است و همچنین بسته بندی محصول بدون عناصر گرافیکی و فضای هنری چقدر شگفت انگیز و چشم نواز خواهد بود؟ همچنین باید باور داشته باشید که گرافیک و طراحی گرافیک بخشی جدایی ناپذیر از دنیای ما هستند. در همین راستا افراد زیادی علاقه مند به ورود به عرصه گرافیک و فعالیت در آن هستند; اگر جزو این دسته هستید قسمت بعدی مخصوص شما نوشته شده است. به نظر شما مهارت های عملی برای موفقیت در صنعت طراحی گرافیک چیست؟

پیشنهاد ویژه: آموزش کامل گرافیک متحرک

برای مطالعه طراحی گرافیک چه مهارت هایی لازم است؟

برخی از مهارت هایی که برای یادگیری اصول گرافیک و موفقیت در این زمینه نیاز دارید عبارتند از:

تسلط به نرم افزار Adobe

نرم افزار این شرکت برای طراحان گرافیک بسیار کاربردی و مهم است. برای یادگیری این نرم افزارها باید در دوره های تخصصی شرکت کنید. اگر به زبان انگلیسی مسلط هستید و با اصول کامپیوتر آشنا هستید، می توانید خودتان آن ها را یاد بگیرید. در اینجا لیستی از ابزارهایی است که باید یاد بگیرید:

ابزار طراحی گرافیک

  • فتوشاپ: ایجاد تصاویر و هنرهای تجسمی جذاب و خلاقانه
  • تصویرگر: با استفاده از اشکال و خطوط، تصاویر یا تایپوگرافی خلاقانه و متنوع ایجاد کنید
  • عواقب: برای طراحی عمیق تر و دقیق تر، تصاویر را در محیطی حرفه ای ویرایش کنید
  • نخست وزیر: با استفاده از این ابزار می توانید تصاویر خود را جابجا کرده و به صورت انیمیشن نمایش دهید.
  • استماع: صدای با کیفیت بالا را به تصاویر نمایش داده شده اضافه کنید
  • XD: طراحی رابط کاربری وب سایت و برنامه
  • این دیزاین: مخصوص صفحه آرایی کتاب و مجله
حتما بخوانید: چگونه یک طراح گرافیک شویم؟

خلاقیت و تفکر برای طراحی گرافیک

از جمله می توان به خلاقیت و تفکر طراحی گرافیک اشاره کرد که در راه مطالعه گرافیک بسیار ضروری است. برای تقویت این ویژگی ها باید زیاد تمرین کرد و آثار هنرمندان مختلف را بررسی کرد.

پس از همه

در این مقاله به بررسی دنیای گرافیک پرداختیم و به این سوال پاسخ دادیم طراحی گرافیک چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟ شاید دوست داشته باشید وارد دنیای طراحان گرافیک شوید و طرح های جذابی خلق کنید. اول از همه، باید از خود بپرسید که چقدر به خلاقیت و نوآوری علاقه دارید. طوفان فکری چطور؟ رنگ ها و اشکال مختلف در ذهن شما چه معنایی دارند؟ گرافیک به افراد دقیق و خلاق نیاز دارد. اگر این دو عنصر را به وفور می بینید، پس ورود به دنیای طراحان گرافیک را به شما تبریک می گویم. به نظر شما یک طراح گرافیک برای خلق آثار منحصر به فرد چه کارهای دیگری باید انجام دهد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.