گزارش کردن خبرگزاری مهراولین جشن فارغ التحصیلی دانشجویان دانشکده توسعه فناوری و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در محل کارخانه ایفاسرام در اردکان با حضور دکتر محمد مهدی تکرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
دکتر محمد مهدی تکرانچی وی در آن مراسم با بیان اینکه امروز برای من روز خاصی بود زیرا در جشن فارغ التحصیلی ویژه شرکت کرده بودم، گفت: امروز با بی اثر بودن آموزش عالی در آموزش و پرورش افراد حرفه ای در زمینه های فنی و مهندسی ایستاده ایم ایران در یک مقطعی در رتبه چهارم جهان قرار گرفت آموزش و پرورش دانشجویان رشته های مهندسی اما به یکباره با بحران کاهش گرایش متقاضیان به رشته های مهندسی کنکور مواجه شدند، از سوی دیگر 610 هزار نفر بیش از 3 سال از عمر خود را برای رسیدن به کنکور صرف مطالعه می کنند که از این تعداد 10 هزار نفر دکتر از آن بیرون می آید، این نامزدها کسانی هستند که فکر می کنند تنها راه موفقیت، پزشک شدن است. افرادی که معمولا با ناامیدی مواجه می شوند.
وی با اشاره به اینکه نظام و زمینه اصلی موفقیت در آموزش علوم پزشکی است آمیز وی گفت: امروز اگر بیمار شویم به راحتی خود را به پزشک می سپاریم اما حاضر نیستیم کارخانه ها و کارگاه های خود را به مهندسان فارغ التحصیل بسپاریم زیرا در ایران آموزش مهندسی واقعی ندیده اند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: قبل از سال 1379. شرکت ها 75 درصد سرمایه خود را ماشین آلات می دانستند و تنها 25 درصد سرمایه آنها را دانش فنی می دانستند اما پس از سال 1379. 75 درصد سرمایه شرکت ها دانش و 25 درصد آن تجهیزات بوده است. سرمایه گوگل امروز 1500 او مردی است که جهان را با افکارش تسخیر کرده است. موفقیت شرکت های بزرگ در ذهن آنهاست، سامسونگ یک روز 20 ثبت اختراع رکوردها
تکرانچی وی ادامه داد: امروز کسی که ایده جدیدتری داشته باشد ماندگار می شود، دانشگاه و صنعت دو زبان متفاوت مانند فارسی و انگلیسی دارند، ارتباط دانشگاه و صنعت بدون یادگیری هر دو. زبان ها چه زمانی امکان پذیر نیست دانشگاهیان در صنعت ظاهر شد، ما می توانیم برای این ارتباط امیدوار باشیم. در حالی که استاد دانشگاه یک معلم اگر نشد هیچ اتفاقی نمی افتد، رشته های پزشکی به خاطر دانشجویانش موفق هستند فقط آنها دو سال از دوره آموزشی خود را در کلاس های تئوری می گذرانند و بقیه آن را در بیمارستان می گذرانند.
به گفته وی به شرطی که دانشگاهیان برای اینکه در صنعت حضور داشته باشید و بتوانید به زبان صنعت صحبت کنید می توان قدم هایی برداشت برداشت عالی. به این ترتیب دانش آموزان دیگر احساس نمی کنند که با این صنعت بیگانه هستند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه رشته های مهندسی کشور در لبه پرتگاه قرار دارند، تصریح کرد: این مسیر تنها با تغییر دیدگاه اصلاح می شود. قبلا هم گفتم که اگر به این دستور پیش برویم باید خارج از کشور یک مهندس بیاورید، باید نظرمان را اصلاح کنیم. حافظ، حجاب خودت را بردار.
وی ادامه داد: امروز دانشگاه کلاسی تشکیل داده است که دانشجویان در آن سوالات واقعی صنعتی دارند، این دانشجو از یادگیری لذت می برد. دانشگاه می تواند از این طریق از صنعت حمایت کند.
تکرانچی وی گفت: به عنوان فردی که به تحصیلات عالی و تحصیل اهمیت می دهد آموزش و پرورش از صنعتگرانی که میدانند چه میکنند و میخواهند برای ادامه دادن نوآوری کنند، دارم.
وی افزود: ما نمی توانستیم این کار بزرگ را بدون حمایت صنعت انجام دهیم، کار بزرگی که حاصل آن نگاهی نو به آموزش عالی در ایران است، نگاهی که دانشگاه در آن صنعت حضور دارد . در این نگاه، مسئله صنعت به مسئله دانشگاه تبدیل شد، غرب پیش رفت، زیرا مسئله دانشگاه بحث توسعه بود.
تکرانچی وی تصریح کرد: امروز دانشگاه اکوسیستم جامع تری دارد، دانشگاه دیگر فقط کلاس درس نیست، دانشگاه مسئله محور است، امروز نبود مسئله محوری یکی از ایرادات آموزش عالی در ایران است. امروز ما کارهایی را که پیش رو داریم شروع کردیم قضاوت خواهند گفت نسخه شفابخش است.
لازم به ذکر است در حاشیه این مراسم دانشکده توسعه فناوری و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در کارخانه ایفاسرام با حضور دکتر تکرانچی باز بود