به گزارش تابناک به نقل از فارس«کاهش هزینه های تولید» یکی از مهمترین اصطلاحات اقتصادی برای سودآوری در تولید است، اما در اقتصاد ایران همه هزینه ها از جیب مردم برداشته می شود.
رئیس اسبق اتحادیه طیور و ماهی گفت: «یک مرغ از ابتدای باخمان 90 هزار تومان می شود» چرا که زیان مرغداری ها در فصل زمستان بیشتر بوده و هزینه های آنها افزایش یافته و مرغداران ضرر می کنند.
معنایش این است که می خواهند این هزینه ها را از جیب مردم بردارند. هزینه های تولید همواره مبنای تعیین قیمت محصول برای نرخ های دستوری بوده است، ستاد تنظیم بازار نرخ نهایی تولید را با حاشیه سود به عنوان بازار اعلام می کند. گوشت مرغ، تمام لبنیات طبق این قانون بود.
کشورهای دیگر راه حلی برای کاهش هزینه تولید دارند و از جیب مردم خارج نمی شوند. در ترکیه خوراک طیور مانند ذرت و سویا در داخل کشور تولید می شود اما در ایران 70 درصد به واردات بستگی دارد.
در ترکیه از فناوریهای هوشمند برای پیشگیری از بیماریها و کاهش تلفات در مرغداریها با ضریب تلفات حدود 3 درصد استفاده میشود، اما در ایران به 10 درصد و در مرغداریهای سنتی به 15 درصد میرسد. نرخ بالای تبدیل کود، اتلاف انرژی، عدم مدیریت از دیدگاه انسانی کمبود نیروی متخصص یکی از مشکلات اصلی مرغداری های کشور است.
اگر این مشکلات مدیریت شود، حاشیه سود معقولی برای مرغدار باقی می ماند.