محدودیت‌های جدید بانک مرکزی برای واحدهای صنعتی/تسلط ارز صادراتی در اختیار وزارتخانه قرار می‌گیرد – تابناک


بخشنامه های اخیر بانک مرکزی و کاهش سرعت تسهیلات ارزی به کابوسی بزرگ برای شرکت های تولیدی و صنعتی تبدیل شده است. شرکت های تولیدی و صنعتی باید 80 روز پس از ثبت سفارش و شرکت های تجاری 90 روز برای توزیع ارز منتظر بمانند. سپس 30 روز تاخیر برای واریز مبلغ به حساب فروشنده وجود دارد، بنابراین این تاخیر طولانی مدت تامین مواد اولیه و فرآیند تولید را با مشکل جدی مواجه کرده است.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، در حالی که بخشنامه اخیر بانک مرکزی روند ثبت سفارش کالا در توزیع ارز را بسیار طولانی‌تر از گذشته کرده است، اما مسئولان وزارت حراست بر این باورند که سرعت توزیع ارز در ماه‌های اخیر افزایش یافته است.

اخیراً ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت حراست در جمع خبرنگاران گفته است که سرعت توزیع ارز نسبت به نیمه اول سال افزایش چشمگیری داشته و با اقداماتی که انجام شده است، هیچ مشکل بزرگ در فصل زمستان برای واردات ماشین آلات و مواد اولیه.

اظهارات معاون صنایع عمومی از وزارت صمت در حالی مطرح می شود که کاوه زرگران، رئیس کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی تهران چندی پیش در پانزدهمین اجلاس تسهیلات تجاری از سیاست های بانک مرکزی انتقاد کرد. کمیسیون توسعه اتاق بازرگانی تهران گفت: بانک مرکزی دو سال پیش دسترسی به ارز را محدود کرد و توپ را به دست وزارتخانه انداخت. جهاد و وزارت صمت. این اقدام باعث طولانی شدن روند تخصیص و تحویل ارز شد و متقاضی واردات قطعات خط تولید و یا مواد اولیه باید ماه ها منتظر نظر مراجع باشد.

نمی توان به درآمدهای ارزی خوش بین بود

محسن بهرامی ارض اقدس، عضو هیئت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران و ایران در خصوص چالش های ارزآوری به صنعتگران. درخشان وی بیان کرد: با توجه به شرایط فعلی و بررسی آینده وضعیت صنایع نمی توان به حل شدن وضعیت توزیع ارز در بخش تولیدی و صنعتی کشور خوش بین بود زیرا نمی توان به افزایش صادرات نفت امیدوار بود. صادرات غیر نفتی

دبیر سابق ستاد تنظیم بازار ایران افزود: بررسی 7 ماهه وضعیت صادرات کشور نشان می دهد که روند صادرات غیرنفتی کاهشی است. در آینده ممکن است میزان درآمدهای نفتی نیز کاهش یابد و چشم اندازی برای آزادسازی منابع ارزی مسدود شده در چین و قطر به جز غذا و دارو وجود ندارد.

شرایط سخت بانک مرکزی برای واحدهای صنعتی

این عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد: در شرایط فعلی استفاده از ارزهای بلوکه شده سخت است. از سوی دیگر، FATF ایران را در لیست سیاه قرار داده و هشدارهای زیادی برای ممنوعیت تراکنش های بانکی داده شده است که نشان می دهد شرایط بانک مرکزی برای تخصیص ارز به شرکت های تولیدی، صنایع و واحدهای تجاری مساعد نیست.

بهرامی ارض عقدس به سختگیری های جدید بانک مرکزی در تخصیص ارز اشاره کرد و اظهار داشت: اخیرا بانک مرکزی در تخصیص ارز سخت گیری کرده و در کنار گزارش حداکثری پس انداز محدودیت های بیشتری را نیز لحاظ کرده است.

باید در اولویت قرار گیرد

وی سخنان ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت حراست در خصوص تسریع در توزیع ارز را به تمسخر گرفت و توضیح داد: آرزوی مسئولان وزارت امنیت این است که شرایط توزیع ارز آسان و آسان باشد اما واقعیت این است که اینکه بانک مرکزی شرایط خوبی برای توزیع ارز ندارد و باید واحدهایی را در اولویت قرار دهد که اشتغال بیشتر و ارزش افزوده بهتری دارند.

یکی از اعضای هیئت تهران و اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران راهکاری را در این زمینه ارائه کرد و گفت: یکی از راه های حل مشکلات صنعت گران این است که ارز محصولات صنعتی را در جای خود خرج کنند و کنترل ارز صادراتی محصولات صنعتی در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت است و نیازی به بانک مرکزی ندارند. .