کمیسیون تلفیق مجلس پیشنهاد دولت برای نرخ ارز و سقف ارز ترجیحی در سال آینده را به ترتیب 38 هزار و 500 تومان و تا 12 میلیارد دلار با افزایش 10 هزار تومانی نسبت به سال قبل و از سوی دیگر تصویب کرد. از سوی دیگر، سقف حدود 3 تریلیون دلار کاهش یافت (سال قبل حدود 15 تریلیون دلار بود).
به گزارش تابناک؛ روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: بررسی این موضوع از آن جهت از اهمیت بالایی برخوردار است که معیشت اکثریت مردم به ویژه فقرا در سالهای اخیر چنان پیچیده و نامتعادل شده است که در صورت تصویب نهایی بورس ترجیحی جدید. نرخ در صحن علنی مجلس، تبعات اقتصادی آن برای خانوارها قابل تحمل نخواهد بود
مسئولان نباید عواقب وخیم اسقاط ارز ترجیحی در دولت سیزدهم را فراموش کنند. «عملیات کلان» اقتصادی دولت سیزدهم که اعضای آن این اقدام را «شجاعانه» نامیدند، چنان آثار و نتایج بدی به بار آورد که نه تنها توده های مردم را خالی کردند، بلکه در حوزه بهداشت و درمان نیز عموم مردم با آن مواجه شدند. گرانی افسارگسیخته اقلام دارویی و همچنین هزینه های درمان و بستری که صف های طولانی در مراکز درمانی دولتی و بدهی بیمه به شرکت های دارویی موید آن است.
اکنون مسئولان به جای اصلاح رویه قبلی و کمک به بهبود معیشت مردم، سیاست نادرست تری را در پیش گرفته اند و با تغییری نادرست تر، در آستانه نهایی شدن این اقدام اشتباه هستند.
اگر مسئولان دولت چهاردهم از اجماع صحبت می کنند، اجماع اول باید «اجماع ملی» باشد، یعنی مثلاً در مورد خاص، در مورد هر اقدامی که باعث تغییر وضعیت معیشتی آنها می شود، ابتدا باید نظر مردم را جویا شود. . هیچکس بهتر از مردم نمی تواند در مورد معیشت اظهار نظر کند زیرا اوضاع اقتصادی را با تمام وجود لمس می کند.
کارشناسان و نمایندگان مجلس قبل از هر گونه تغییر در موضوعات کلان به ویژه تغییر نرخ ارز و سقف ارز ترجیحی باید از افکار عمومی استفاده کنند و سپس اعداد را تغییر دهند. بازگشت به آرا و نظرات مردم و یا حتی رصد افکار عمومی در موضوعات کلان و به طور مشخص آنچه گفته می شود نسبت به سال های اخیر اهمیت کمتری پیدا کرده است و انتظار می رود نمایندگان مجلس قبل از ایجاد تغییرات در موضوعات کلان نظرات مردم را جویا شوند و سپس آن را تصویب کنند. .
آنچه در اصلاح ناهماهنگی بیش از سایر جنبه ها اهمیت دارد، اصلاح نکردن به قیمت ناهماهنگی در جیب مردم است. زمینه های دیگری نیز برای اصلاح عدم تعادل درآمدهای ارزی دولت وجود دارد که باید در مراحل پایانی به آن پرداخته شود، مانند افزایش نرخ ترجیحی ارز یا کاهش سقف تخصیص آن. تلاش برای افزایش تولید نفت و فرآورده های نفتی، رفع موانع سرمایه گذاری مستقیم خارجی، افزایش ترانزیت و بهبود فضای کسب و کار و صادرات که تقریباً همگی به رفع محدودیت ها و تحریم ها بستگی دارد، راه حلی منطقی و رایج برای اصلاح عدم تعادل است. از درآمد دولت که انشاءالله این اتفاق نیز خواهد افتاد