میزان تلفات فیلترینگ به گفته وزیر ارتباطات – تابناک


سید ستار هاشمی شامگاه شنبه در کمیسیون توسعه کسب و کار دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال خراسان رضوی که در محل اتاق بازرگانی استان برگزار شد، اظهار داشت: مدیران دلسوز، آگاه و صاحب نام نقشی بی بدیل در رشد و توسعه دارند. توسعه

به گزارش تابناک به نقل از مهر، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره فناوری های نوین و همزیستی این فناوری ها گفت: اگر برنامه مشخصی برای استفاده از ظرفیت های فناوری نداشته باشیم، این فرصت ها از دست می رود. نتیجه تقابل با تکنولوژی مشخص است و هنر این است که بتوان از ظرفیت تکنولوژی استفاده کرد. اگر به تقابل با تکنولوژی برویم، دیر یا زود قانون را از دست خواهیم داد.

وی افزود: وقتی امروز می بینیم که هوش مصنوعی در حال تغییر و تحول است و زندگی انسان را متحول می کند و وضعیت اشتغال را تهدید می کند و همچنین فرصت ایجاد می کند، باید هشداری جدی برای دیر نکردن باشد. سهمی که هوش مصنوعی در جهان امروز دارد، اگر کسی آن را پنج سال پیش یا حتی کمتر از آن برای من توصیف می کرد، باور می کردم که او یا متوهم است یا از آن بی خبر است.

هاشمی با اشاره به اینکه امروز با پدیده عدم تعادل انرژی در کشور مواجه هستیم، تصریح کرد: این مشکل گریبان بسیاری از صنایع ما را گرفته است. عدم تعادل قدرت یک اثر دومینویی است که زیرساخت ارتباطی را مختل کرده است. اگر زیرساخت های انرژی کافی نباشد، اتصال قطع می شود و اگر اتصال قطع شود، پرداختی نخواهیم داشت و پس از آن امور روزمره مردم آسیب می بیند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: 65 درصد بیشتر از میانگین جهانی انرژی مصرف می کنیم. افزایش مصرف انرژی از سال 1402 نسبت به سال 1401 چهار درصد و از سال 1402 تا 1403 8.5 درصد افزایش یافته است. از سوی دیگر، هوش می تواند بین 20 تا 25 درصد از مصرف انرژی را کاهش دهد.

وی خاطرنشان کرد: در این مدت موضوع ویژه ای را در نظر گرفته و طرحی را برای ایجاد فضایی که پاسخگوی نیازهای کنونی کشور و ایجاد اقتصاد دانش بنیان باشد تهیه کرده ایم. وقتی از هوش مصنوعی صحبت می کنیم، داده ها نقش مهمی دارند و مهم است که در مورد حریم خصوصی افراد صحبت کنیم.

هاشمی افزود: اگر بدون رضایت مردم از داده ها استفاده کنیم، می تواند برای زیست اجتماعی چالش های جدی ایجاد کند. لایحه حریم خصوصی همراه با حمایت از بسترهای دانش بنیان در کشور در حال بررسی است. این یک موضوع حقوقی-فناوری است که ما به ویژه در کشور به آن نیاز داریم. مهمترین عملکرد 5G تولید داده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه باید مشهد مقدس را به صورت ویژه ببینیم و خواهیم دید، اظهار داشت: ظرفیتی که در شهر مشهد برای رشد و توسعه اقتصاد دیجیتال فراهم کرده ایم در اختیار مردم قرار دارد. بخش خصوصی یکی از این مراکز مرکز شهید میری و دیگری مرکز شهید فکوری است که به ترتیب 9.5 و 21 هکتار است. در حال آماده سازی زیرساخت های لازم در این مراکز هستیم. ما زمین را به بخش خصوصی می دهیم و آماده هستیم تا سازوکار آن را نهایی کنیم.

وی در خصوص کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال گفت: این ظرفیت بسیار خوبی است که بخش خصوصی باید در کنار ما باشد. ما به بخش خصوصی اعتقاد ویژه ای داریم، باید فضایی را در نظر بگیرند که بخش خصوصی در کنار این بخش، ماموریت های وزارت ارتباطات در برنامه هفتم توسعه را دنبال کند.

هاشمی در خصوص سهم هوشمندسازی صنعت تبصره 18 تصریح کرد: امیدواریم در این مدت هوشمندسازی صنعت را به صورت ویژه ادامه دهیم. رشد اقتصاد دیجیتال مستلزم این است که هوشمندانه وارد این موضوع شویم. اتفاقاتی که تا به امروز افتاده، ضروری بوده است، اما این رشد مانند گذشته ادامه پیدا نکرده است و این نشان می دهد که باید این طیف را گسترش دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: باید با صنایع بزرگ همکاری کنیم، با حضور در عرصه بین المللی بازار را توسعه دهیم و در بورس نیز حضور داشته باشیم که در برنامه هفتم باید بورس تخصصی اقتصاد ایجاد کنیم. بر اساس دانش یکی از مواردی که در دستور کار ما قرار دارد، شفاف سازی مکانیسم حضور شرکت ها در بورس و تسهیل راه است.

وی خاطرنشان کرد: حمایت از تولید بومی یکی از محورها و ماموریت های ما وزارت ارتباطات است که با جدیت آن را دنبال خواهیم کرد. سفر اخیر ما به آمریکای لاتین نیز در همین راستا بود. در حوزه شبکه و کیفیت ارتباطات باید کیفیت ارتباطات ارتقا یابد و این یک اصل مسلم است.

هاشمی با اشاره به اینکه بحث فیلترینگ مشکل همه مردم است، تصریح کرد: فیلترینگ ابعاد مختلفی دارد و ما در دولت و وزارت ارتباطات با جدیت پیگیر این موضوع هستیم. فیلترینگ باعث کاهش کیفیت شبکه های ما شده و این کاهش چشمگیر بوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: طبق بررسی میدانی 10 درصد درخواست های دریافت سرویس در شبکه از سایت های برون مرزی پاسخ داده نمی شود که این به دلیل آلودگی شبکه ما از استفاده از فیلترشکن است. علاوه بر چالش هایی که برای تجارت ایجاد کرد، استفاده از فیلترشکن ها بر مهاجرت نخبگان نیز تأثیر گذاشت.

وی افزود: استفاده از فیلترشکن نیز دلیلی است که شبکه ما یکی از شبکه های آلوده محسوب می شود که وقتی درخواستی را به سایت های ارائه دهنده خدمات ارسال می کنیم، پاسخی دریافت نمی کنیم. از دست دادن فیلتر برای ارتباطات کشور بیش از 50 هم است. فضای اقتصادی غیرشفافی هم ایجاد شده که چند ده میلیارد تومان است. در شرایط فعلی هیچ چیز خوبی وجود ندارد و باید رویه آن تغییر کند.