
سی و پنجمین جلسه شورای عالی کار در مورد حداقل دستمزد و سایر ادعاها در وزارت کار در وزارت کار برگزار می شود.
این جلسه با دستور کار اصلاحیه 2 ماده 2 قانون تأمین اجتماعی با عنوان اجرای یک شهروند متغیر برای بازنشستگی و بحث در مورد تعیین حداقل دستمزد سال 2 است.
در حالی که این کشور در شرایط اقتصادی پیچیده ای قرار دارد ، مشکلات معیشت و نارضایتی کارگران به دلیل کمبود حقوق واقعی و قدرت خرید آنها شدت می یابد. بسیاری از کارگران و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با وجود افزایش تورم و قیمت کالاهای اساسی ، حقوق هنوز با این تغییرات نتوانسته است رشد کند.
براساس آمارهای رسمی ، تورم در سالهای اخیر به طرز چشمگیری افزایش یافته است ، اما حقوق کارگران در بسیاری از بخش ها فقط با درصد کمی افزایش یافته است. این تفاوت بین درآمد و هزینه باعث شد بسیاری از کارگران نتوانند نیازهای اساسی و خانواده های خود را برآورده کنند.
یکی از نگرانی های کارگران تعیین حقوق دستوری امسال است. از آنجا که تجربه سال گذشته نشان داده است که دولت نگران نارضایتی کارگران در تعیین حقوق نیست. سال گذشته ، شورای عالی کار بدون امضای نمایندگان جامعه اشتغال تصویب شد.
احمد مندی ، وزیر همکاری ، کار و رفاه اجتماعی ، در اظهارات اخیر خود گفت: “ارزیابی ما براساس درصد تورم است که تا پایان ماه فوریه 5 ٪ است.” کارگران می خواهند بالاتر از این درصد باشند.
وی گفت: از طرف دیگر ، تخمین زده می شود که حدود 1.5 میلیون نفر به نیروی کار نیاز دارند که به دلیل حقوق کم ، مردم تمایلی به کار در واحدهای تولیدی ندارند. همچنین ، شرکت های کوچک افرادی را دارند که حقوق خود را جمع می کنند ، منجر به عزل آنها می شوند یا مشاغل غیر رسمی را جذب می کنند. خود کارفرمایان نگران این هستند که نیروی کار به بخش غیررسمی مانند تاکسی های اینترنتی منتقل شود. این جنبه های مختلف را بررسی می کند و سپس قفل می شود.