نشست الگوی حکمرانی متمدن در حوزه زنان برگزار شد – خبرگزاری مهر از ایران و جهان



گزارش کردن خبرگزاری مهر به گزارش دانشگاه الزهرا(س)، این جلسه با محوریت جایگاه اطلاعات و آمار در الگوی حکمرانی متمدن در حوزه زنان و خانواده با حضور ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد. ن) و فرهمندپور دبیر اداره و نظارت بر خانواده و زنان شورای عالی انقلاب و رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی خانواده و بانوان، مدیران و اعضای دانشگاه در تالار سپیده کاشانی برگزار شد. بین المللی مرکز کنفرانس دانشگاه

ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا (س) ضمن تشکر از سخنان کارشناسان و حضور مسئولان شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه الزهرا (س) نکاتی را در زمینه داده ها و ضرورت وجود آنها در الگوی تمدنی، به ویژه در رابطه با حوزه هویت زن. وی هدف از برنامه ریزی برای آینده را تشریح کرد. وی گفت: در این حوزه باید به تعاریف مشترکی برسیم. به عنوان مثال، در برنامه ریزی های آینده باید حضور فیزیکی زنان را بازتعریف کنیم.

رئیس دانشگاه به انتخاب صحیح عوامل موثر در برنامه ریزی و تدوین الگوی تمدنی جهان آینده اشاره کرد. و اینکه ناهماهنگی یا غفلت از هر عاملی ممکن است انسجام مدل یا اثربخشی آن را مختل کند.

ناظم بیکای در بخشی دیگر از سخنان خود یکی از اهداف اصلی دانشگاه الزهرا(س) به عنوان تنها دانشگاه جامع بانوان در جمهوری اسلامی را دستیابی به مرجعیت علمی در حوزه زنان و خانواده برشمرد. تاکید کرد که دانشگاه در مسیر تحقق این مهم است. او نیاز به حمایت مادی، معنوی و فکری دارد.

بیکای بیان کرد: دانشگاه الزهرا(س) به عنوان پایگاه اجرایی آماده اجرای سیاست های تدوین شده در الگوی حکمرانی متمدن در حوزه آموزش عالی زنان در کشور با در نظر گرفتن سازوکارهای لازم و کسب حمایت های حمایتی لازم است. ، برای اجرای سومین الگوی زنان در جهان، آمادگی برقراری ارتباط و پایه گذاری با دانشگاه ها و مراکز علمی و فرهنگی جهان را دارد.

فرهمندپور با اشاره به سالروز تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی و تلاش این شورای عالی برای تدوین، تنظیم و طراحی الگوی حکمرانی در حوزه زنان و خانواده، از سرشماری و جمع آوری حدود 50 موضوع و مسائل در فرآیند طراحی وی گفت: این سؤالات به چهار دسته صرفاً نظری (پایه)، نظری، اجرا محور، کاملاً عملیاتی و ابزارهای طراحی مدل یا ابزارهای ارزیابی مدل متوازن تقسیم می شود. مسائل دامنه نیازمند امکان سنجی یک بسته قانونی جامع و دسترسی و بازیابی اطلاعات و آمار سیاست خانواده محور است. به عنوان مثال، در حوزه اعضای هیات علمی، نیازمند بازیابی اطلاعات و آمارهایی هستیم که در حال حاضر برای بررسی سیاست ارتقا، جذب و استخدام در مراکز تحقیقاتی با توجه به «الگوی حکمرانی متمدن در حوزه زنان» در دسترس نیست. و خانواده”.

فرهمندپور گفت: حدود ده موضوع در یک سلسله رویدادها در گروه های مختلف علمی و اجرایی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و این محتوا منتشر و در مکان اجرایی مناسب قرار خواهد گرفت.

وی اظهار داشت که ما در حال حاضر با فرآیند حکمرانی مواجه هستیم که فاقد انسجام معنادار و کارایی داخلی است، فرآیندی که از سیاست گذاری به حوزه ادغام می شود. و ما یک ضعف فرآیندی داریم.

همچنین در این نشست بتول مشکین فام، رئیس مؤسسه مطالعات زنان دانشگاه الزهرا (س) ضمن خیر مقدم و ارائه دستاوردهای مؤسسه مطالعات زنان در حوزه زنان و خانواده.

ملوک السادات حسینی بهشتی، دانشیار پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات (ایراندوک) به موضوع هستی شناسی مطالعات زنان در ایران پرداخت.

عصمت مومنی، دانشیار گروه علوم اطلاعات و معرفت شناسی دانشگاه علامه طباطبایی به ارائه مبحث مدیریت داده ها و اطلاعات آماری و محتوایی مطالعات زنان پرداخت.

ناهید اعظم رمپناهی، دبیر دفتر تخصصی مهاجرت و معاون سابق آمار و اطلاعات شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیشینه راه اندازی بانک های اطلاعاتی زنان و خانواده در ایران را تشریح کرد.

مریم پاکدامن موضوع مدیریت اطلاعات پژوهشی در حوزه زنان و خانواده را مطرح کرد.

مجید صادقیان، معاون سابق رصد، در تحلیل راهبردی مرکز رصد از شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع پیش بینی و سنجش نیازهای اطلاعاتی در حوزه زنان و خانواده می پردازد.