گزارش کردن خبرنگار مهروحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در مراسم پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی که امروز در تالار برتر کشور برگزار شد، با بیان اینکه علوم انسانی آینه جامعه است، گفت: تنها ارائه راه حل های عقلانی برای حل چالش های اقتصادی و فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است، اما جامعه از طریق علوم انسانی به این پرسش مهم می رسد که چیست و معنای ایرانی بودن و انسانیت از طریق علوم انسانی انجام می شود.
وی افزود: جشنواره بین المللی فارابی ویژه علوم انسانی و اسلامی با اهدافی همچون شناسایی آثار و چهره های برتر از کشورهای داخلی و خارجی، ارائه نظریه های برجسته علوم انسانی و ترویج روش ها و طرح های نوین برای انجام پژوهش در علوم انسانی برگزار می شود. و علوم اسلامی، ایجاد سیاست ها و ارتقای الگوها موفقیت علمی، بسترسازی برای ارتقای توسعه علوم انسانی محلی، حمایت از استعدادهای جوان برای رهبری علمی و اجرایی. احیای میراث علمی، فرهنگی و تاریخی، ورود فعال علوم انسانی به فرآیند تصمیم گیری و سیاست گذاری کشور، به کارگیری علوم انسانی موجود در مسائل کشور خواهد بود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین گفت: اکنون جشنواره فارابی با دریافت 2 هزار و 585 اثر داخلی و بین المللی پانزدهمین دوره خود را به پایان رسانده است. در قسمت داخلی این دوره 2 هزار نفر از جشنواره دریافت شد. 202 اثر. تعداد کل آثار و مطالعات دریافتی در 5 قالب «کتاب علمی»، «پروژه علمی»، «پایان نامه دکتری»، «پایان نامه کارشناسی ارشد» و «کار علمی» و در شانزده گروه و کمیته علمی با حضور 124 استاد برجسته ابتدا بررسی شد و خلاصه ها و آثار و مطالعاتی که قرار گرفت قرار گرفت در خور ارزیابی جامع و تفصیلی، به هیأت داوران خارجی و در نهایت بر اساس شناخت گروه های علمی و تأیید علمی و پژوهشی بودن تصمیمات نهایی ارسال شد. ، 17 اثر و پژوهش با نمرات بالاتر انتخاب شدند آثار برتر در عرصه بزرگسالان و جوانان و در دو سطح انتخاب و شایسته تقدیر انتخاب شدند.
وی افزود: در بخش ویژه پانزدهمین دوره جشنواره، 9 استاد به عنوان پیشکسوتان علوم انسانی و اسلامی و پیشکسوتان علوم انسانی اسلامی انتخاب شدند. همچنین در این دوره از جشنواره مترجم برتر عربی به فارسی انتخاب شد. همچنین 2 انجمن علمی برتر دانشگاهی و سمیناری و دو نشریه علمی برتر دانشگاهی و سمیناری بر اساس پیشنهاد وزارت علوم و تحقیقات انتخاب شدند.
شالچی افزود: در بخش جایزه توسعه فرهنگ قرآنی یک اثر برگزیده انتخاب شد، اما در بخش بینالملل این دوره با ۳۸۳ اثر دریافتی، سوابق علمی و پژوهشی اساتید و پژوهشگران خارجی مرتبط با سه حوزه ایرانشناسی. ، ابتدا اسلام شناسی و علوم دینی دریافت شد، با تشکیل شورای علمی بین المللی، سوابق مذکور مورد مطالعه و ارزیابی دقیق قرار گرفت و دو استاد و محقق برتر خارجی و یک نفر برتر. مقاله تحقیقاتی خارجی
وی بیان کرد: برخی از معیارهای انتخاب بهترین اساتید و پژوهشگران خارجی شامل وجود سوابق علمی قوی است. نوآوری و نظریه پردازی مناسب؛ تأثیر علمی، آموزشی و پژوهشی در محیط دانشگاهی بینالمللی؛ و تأثیر علمی در مجامع جهانی داشت. همچنین با نظر شورای علمی بین المللی جشنواره، جایزه «صلح و دوستی» به یک استاد خارجی تعلق گرفت. برخی از معیارهای این جایزه شامل تلاش برای تبیین و برقراری صلح جهانی مبتنی بر عدالت است. تلاش برای ترویج فضایل انسانی؛ گفتگو و همکاری بین مذاهب و تقریب بین مذاهب اسلامی بود.