
ابراهیم نجفی ، معاون رئیس کمیته پارلمان ، با استناد به سرنگونی اتوبوس حامل دانشجویان در کرمان ، گفت: “این حادثه ناراضی باعث شد تا مردم داغ شوند و امروز کمیته مدنی با وزیر آموزش و پرورش ، رئیس پلیس ایالتی و سایر آژانس های مرتبط با آن ملاقات کرد.” در جلسه رسیدگی ، ترس و مسائل مربوط به این حادثه مطرح شد ، و نماینده قربانیان و فرماندار کرمان توضیحاتی را ارائه دادند و در نهایت تصمیم گرفتند این سؤال را تکرار کنند ، زیرا تلفات معتقدند که گزارش وزارت آموزش و پرورش ضروری نیست.
یکی از اصلی ترین مشکلات عدم وجود اتوبوس های استاندارد در کشور است ، در حال حاضر حدود 6000 اتوبوس بین شهری فعال در کشور وجود دارد ، اما به دلیل عدم واردات خودروها در سالهای اخیر و تولید کافی از تولید کنندگان خودروهای محلی ، این تعداد نیازهای کشور را برآورده نمی کند. در قانون بودجه ، پارلمان یادداشت 2 را تصویب كرد كه باید با 6000 اتوبوس و ون وارد كشور شود.
نجفی افزود: علاوه بر اشتباهات انسانی ، نقش آژانس های اجرایی نیز باید در نظر گرفته شود. وزارت آموزش و پرورش ، پلیس و سایر آژانسهای نظارتی باید هنگام مجوز محتاط تر باشند. بانک مرکزی همچنین موظف بود ارز مورد نیاز برای واردات اتوبوس را تأمین کند ، اما تاکنون این بند اعمال نشده است ، مسئولیت عدم توزیع ارز و واردات مورد نیاز برای وزیر اقتصاد و بانک مرکزی است.
معاون رئیس جمهور در کمیته توسعه مدنی ، ادامه داد: “برخی از کارمندان ادعا می کنند که روند انتقال دانشجویان به اردوگاه ها کاملاً قانونی بوده است.” معاون وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد که کلیه اقدامات مطابق دستورالعمل انجام شده است. اما پلیس و فرماندار کرمان بر این باورند که این قوانین به درستی اعمال نمی شود و باید در نظر گرفته شود.
وی گفت: “سوال اصلی این است که آیا اتوبوس دارای بازرسی فنی است.” وزیر آموزش و پرورش تأکید می کند که قوانین اردوگاه ها رعایت شده است ، اما فرماندار کرمان می گوید برخی از اسناد ممکن است جعلی باشد. به همین دلیل ، موضوع باید با دقت متخصص باشد.