نیروگاه نیروگاه در بهترین نقطه انرژی ایران – تابناک


به گزارش خبرنگار تابناک از لرستان، به دلیل زاگرس میانی و از نظر عرض جغرافیایی و زاویه تابش، یکی از بهترین مناطق ایران برای احداث نیروگاه خورشیدی است، اما تاکنون اینگونه نبوده و برق اصلی استان همچنان توسط روش های حرارتی و آبی.

تا سال‌ها پیش بحث تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر یک مشکل خیالی و غیرضروری محسوب می‌شد، اما امروزه کمبود برق در کشور به یک معضل جدی تبدیل شده است. اهمیت و ضرورت ساخت نیروگاه های خورشیدی بیش از پیش می باشد.

متأسفانه غفلت از این ظرفیت عظیم فقط مختص استان لرستان نیست و می بینیم که سهم کشور از نیروگاه های تجدیدپذیر کمتر از 2 درصد است در حالی که تابش خورشیدی در ایران 5 درصد بیشتر از کشورهای اروپایی و به دلیل کمبود انرژی است. عدم کمبود فقدان کمبود تابش خورشیدی در ایران 5 درصد بیشتر از کشورهای اروپایی است و به دلیل عدم کمبود کمبود فقدان کمبود تابش خورشیدی در ایران با 5 درصد بیشتر از کشورهای اروپایی و به دلیل کمبود بارندگی است.

خاموشی‌های بی‌سابقه امسال که در فصل سرد سال رخ داد، بازتابی از توسعه زیرساخت‌های تامین برق در کشور بود. اما اگرچه دیر اما مسئولان ما به این نتیجه رسیده اند که انرژی خورشیدی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، گام مهمی است که می تواند مقدمه ای برای توسعه این امر باشد.

احداث نیروگاه خورشیدی علاوه بر تولید برق می تواند نقش مهمی در اشتغال و درآمد مردم استان داشته باشد که در گزارش بعدی به آن خواهیم پرداخت.

مزایای ساخت نیروگاه خورشیدی

فلاح نژاد کارشناس برق در گفت و گو با خبرنگار تابناک در خرم آباد با اشاره به پتانسیل بالای تابش خورشیدی در ایران و به ویژه استان لرستان گفت: استان ما ظرفیت بالایی برای تولید انرژی خورشیدی دارد و این امکان وجود دارد. بهره برداری کارآمد از این منبع تجدیدپذیر را تضمین می کند.

وی کاهش آلودگی محیط زیست را یکی از مزیت های استفاده از انرژی خورشیدی عنوان کرد و افزود: به عنوان یک منبع پاک باعث کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و بهبود کیفیت هوا می شود که در ارتقای سلامت جامعه و حفظ محیط زیست موثر است.

فلاح نژاد خاطرنشان کرد: احداث نیروگاه های خورشیدی با تنوع بخشی به منابع انرژی می تواند به کاهش سوخت های فسیلی و افزایش امنیت انرژی در منطقه کمک کند و در عین حال موجب اشتغال و توسعه اقتصادی شود.

وی با اشاره به پتانسیل نیروگاه خورشیدی در تامین برق پایدار، گفت: زمانی که نیروگاه ناکافی باشد، نیروگاه های خورشیدی می توانند به عنوان منبع جایگزین عمل کنند.

کارشناس بازار برق گفت: با افزایش تولید برق از منابع خورشیدی می توان از خاموشی های گسترده جلوگیری کرد; علاوه بر این، با تولید برق محلی، نیاز به کاهش انتقال نیرو از فواصل دور، در نتیجه، پایداری شبکه جهانی را افزایش می‌دهد.

وی بیان کرد: در مجموع توسعه نیروگاه های خورشیدی در لرستان می تواند به ارتقای انرژی، اشتغال و حفظ محیط زیست کمک کند.

سیاست های تشویقی دولت برای حمایت از توسعه برق خورشیدی

فلاح نژاد اذعان داشت: برنامه هایی مانند اجرای پروژه نیروگاه خورشیدی 4 کیلوولت با همکاری بسیج سازندگی، کمیته امداد و سایر نهادها نشان دهنده حمایت و پشتیبانی گسترده از این پروژه ها است. در واقع دولت برای توسعه نیروگاه های خورشیدی سیاست ها و تسهیلات تشویقی در نظر گرفته است.

وی افزود: یکی از این مشوق ها خرید تضمینی برق است به این معنا که دولت با تعیین تعرفه تضمینی برق خورشیدی به سرمایه گذاران اطمینان می دهد که درآمد پایداری خواهند داشت. به عنوان مثال تعرفه فروش برق نیروگاه های خورشیدی حدود 1 تا 2 تومان در هر کیلووات ساعت است.

این کارشناس بازار برق همچنین گفت: برای کاهش هزینه اولیه نیروگاه های خورشیدی، وام های بانکی و تسهیلات دولتی ممکن است این تسهیلات شامل وام های کم یا بدون پرداخت باشد.

وی در خصوص موانع و چالش های پیش روی توسعه نیروگاه های خورشیدی در استان گفت: هزینه و سرمایه گذاری اولیه برای نیروگاه های خورشیدی می تواند کاندیداهای چالش برانگیز باشد که با تامین مالی و قیمت پایین سرمایه گذاران می توان تا حدودی این مشکلات را برطرف کرد.

موانع و چالش های پیش رو

فلاح نژاد بیان کرد: چالش دیگر عدم آگاهی کافی از مزایا و فرآیندهای نیروگاه های خورشیدی است، بنابراین این آگاهی لازم است با برگزاری کارگاه ها و اطلاع رسانی گسترده انجام شود.

وی با انتقاد از فرآیندهای طولانی مدت صدور مجوز و بوروکراسی درگیر، گفت: باید برای تسهیل و تسریع فرآیندهای اجرایی مربوط به ساخت نیروگاه ها توجه شود.

همچنین افزایش قیمت پایه خرید انرژی برای تشویق بیشتر سرمایه گذاران و متقاضیان ضروری است.

مهران امیری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان نیز از برنامه های این شرکت برای توسعه نیروگاه خورشیدی در استان خبر داد و گفت: کشاورزان در صورت استفاده از پنل خورشیدی شرکت توزیع لرستان نه تنها برق خود را قطع نمی کنند. برق، اما آنها نه تنها برق خود را در اوج تابستان قطع می کنند.

توصیه به کشاورزان برای نصب پنل های خورشیدی

وی افزود: خرید تضمینی برق می تواند منبع درآمد پایدار کشاورزان باشد و انگیزه سرمایه گذاری در آن را افزایش دهد.

امیری بیان کرد: کشاورزان برای بهره مندی از این مزایا باید با شرکت توزیع نیروی برق استان لرستان و سایر نهادهای ذیربط هماهنگ و مجوزهای لازم را اخذ و با کارشناسان و کارشناسان مشورت کنند.

شرایط معافیت از همکاری اجباری در پیک تابستانی روستاهای صنعتی

وی با اشاره به شرایط معافیت از همکاری اجباری در پیک تابستانی برای شهرهای صنعتی گفت: شهرهایی که از طریق پنل خورشیدی برق تولید می کنند از محدودیت ها و خاموشی های احتمالی برق در ایام پیک برق در تابستان معاف بوده و می توانند به روال عادی خود ادامه دهند. فعالیت

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان با بیان اینکه توانیر با نصب پنل های خورشیدی قراردادی 5 ساله برای خرید برق مازاد منعقد کرده است، اظهار داشت: با تولید بخشی از برق مصرفی پنل های خورشیدی، هزینه شهرک ها به مدت طولانی کاهش می یابد. هزینه های تسویه در بلندمدت کاهش می یابد، هزینه های تسویه در بلندمدت کاهش می یابد، هزینه های تسویه در بلندمدت کاهش می یابد.

نیاز 2 – رک یا ساختمان های بالای 2 متر برای نصب پنل های خورشیدی

وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت که ساختمان های جدید با زیربنای بیش از چهار یا بیش از هزار متر باید حتماً متناسب با پنل خورشیدی، سقف، سقف، پشت بام، سقف، مساحت سقف و غیره باشند.

امیری با بیان اینکه این دستورالعمل ضروری است و در صدور مجوزهای جدید باید مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: اگر این کار انجام نشود، شرکت توزیع برق تا زمانی که انجام نشود، تمایلی به واگذاری ندارد.

وی گفت: در همین راستا استان های عزیزی که قصد ساخت و ساز با این شرایط را دارند، می خواهیم به شرکت پخش مراجعه کنند تا نحوه طراحی و پیش بینی پنل های خورشیدی در ساختمان خود را راهنمایی کنند.