بیش از یک ماه پس از عزل وزیر اقتصاد و سال جدید با شعار “سرمایه گذاری در تولید” رهبر انقلاب آغاز شده است ، یکی از مهمترین وزارتخانه های اقتصادی دولت هنوز توسط رهبر اداره می شود. در همین حال ، نمایندگان مجلس در مورد ناامنی در سیاست های اقتصادی هشدار داده اند.
هادی محمدپور ، عضو کمیسیون اقتصادی مجمع مشورتی اسلامی در مکالمه با خبرنگار خیش وی گفت: به مدت دو دهه ، رهبری انقلاب بر لزوم بهبود معیشت و اصلاح ساختار اقتصادی تأکید کرده است ، اما متأسفانه دولتها عملاً مسیرهای مختلفی را طی کرده اند یا سیاست درستی را نپذیرفته اند یا دولت اقتصادی مؤثر نبوده اند. اکنون که مسئله سرمایه گذاری در تولید به عنوان شعاری از سال جدید مطرح می شود ، ما هنوز شاهد عدم عمل دولت هستیم.
بانک مرکزی به دنبال خرید و فروش طلا است!
عضو کمیته اقتصادی بیشتر از ارائه بانک مرکزی انتقاد کرد و افزود: “بیش از سه تا چهار ماه به عنوان عضو شوروی عالی بورس اوراق بهادار گذشت. بانک مرکزی در واقع جایگزین بازار سهام شد. او طلا می فروشد ، طلا می فروشد و یک مرکز خرید برای طلا و ارز ایجاد می کند. در این شرایط ، سوال اصلی این است ، بنابراین نقش مبادله کالا چیست؟ این روش نه تنها پشتیبانی از تولید بلکه برعکس درست است. نتیجه نیز واضح است و به جای تولید ، وجوه منجر به خرید طلا و ارز شد.
به گفته محمدپور ، این روند منجر به سود تولید کمتر از 5 ٪ شده است ، در حالی که بازار طلا طی چند ماه چندین ده درصد داشته است. بنابراین ، نتیجه چنین مسیری از عزت ، بوداین یک فعالیت غیرمولد است و بخش تولید را در کشور تضعیف می کند.
- بیشتر بخوانید:
یک جلسه عجیب در بانک مرکزی با امضای فرزین!
نماینده مجلس با استناد به شوک های موجود در بازار ارز ادامه داد ، عامل اصلی دلار تقاضای عمومی رو به رشد بود و گفت: “مردم در خریدهای دلار هستند و ما شاهد رشد تقاضا هستیم.” این بدان معنی است که اعتماد به بازارهای رسمی از بین می رود. از طرف دیگر ، اقتصاد این کشور با رویدادهای بین المللی بسیار مرتبط است. بنابراین خبرهای کافی برای مذاکرات یا حتی توسعه منطقه ای مانند سوریه و نامه رئیس جمهور ایالات متحده وجود دارد ، به اندازه کافی برای افزایش و کاهش نرخ ارز. این یعنی بانک مرکزی و دولت نتوانستند نرخ ارز را به صورت منطقی ، کارآمد و پایدار مدیریت کنند.
در اسرع وقت وزیر اقتصاد پیشنهادی را معرفی کنید
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجمع مشورتی اسلامی از تأخیر دولت در معرفی وزیر جدید اقتصاد انتقاد کرد: وزیر پیشنهادی اقتصاد باید در اسرع وقت نامزد شود. ما به یک برنامه مدیریت نرخ ارز روشن و مؤثر ، کنترل تورم و تحقق رشد اقتصادی در برنامه توسعه هفتم نیاز داریم. وزیر بعدی باید برنامه ای داشته باشد و برنامه ریزی کند تا رشد نقدینگی را محدود کند ، بدهی دولت بانک ها را سامان دهد و تسهیلات اشتغال را که در دو سال گذشته به حالت تعلیق درآمده است ، احیا کند.
وزارت اقتصاد حراج سکه ها را متوقف می کند
محمدپور نیز خواستار شد سیاست های بحث برانگیز بانک مرکزی در سکه ها و حراج طلا بلند شد و توضیح داد. امسال ، وزارت اقتصاد باید بانک مرکزی را از ادامه برنامه های فروش سکه ها و حراج ها وارد و ممنوع کند. اجرای بانک مرکزی در جهت سرمایه مردم به تولید محافظت نمی شود. این روند نه تنها به تولید کمک کرد ، بلکه آن را تضعیف کرد و ادامه این رویکرد با شعار سال مغایرت دارد.