به گفته Tabnak ، به نقل از IRNA ؛ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا روز دوشنبه به Fox Business گفت: “ایالات متحده به مدت سه سال با روسیه صحبت نکرده است.” “ارتباطات صفر بود. برای دو نیروی هسته ای بزرگ و برای ایالات متحده به عنوان مهمترین و قدرتمندترین کشور جهان ، صحبت با کشوری مانند روسیه معنی دار نیست.”
ترامپ و پوتین دو مکالمه تلفنی در فوریه و اول مارس توسط کاخ سفید اعلام کردند و تمرکز آن بر احیای روابط روسیه و حل و فصل جنگ اوکراین بود.
در دومین گفتگوی تلفنی روسای جمهور آمریکایی و روسیه ، مسکو از ابتکار واشنگتن برای برنامه ریزی آتش سوزی ، از جمله دریای سیاه حمایت کرد ، اما دریافت که این موضوع توسط تعدادی از موضوعات مهم حل شده است.
به گفته مشاور امنیت ملی کاخ سفید ، هیئت های روسیه و ایالات متحده امروز به متوقف کردن درگیری های دریای سیاه در ریاض می پردازند و سپس مذاکرات در مورد موضوعات مربوط به آزمایش آتش سوزی ، نیروهای صلح و مالکیت زمین بحث خواهد کرد.
ادعای وزارت امور خارجه ایالات متحده برای ایران
بروس همچنین به ایران گفت ، پس از حداکثر سیاست فشار رئیس جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ ، تهران چاره ای جز آمدن به جدول مذاکره در مورد برنامه هسته ای خود نداشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریكا گفت: “ایران گزینه های زیادی ندارد. آنها واقعاً باید بدانند كه دنیایی كه می دانستند تمام شده است.”
دونالد ترامپ ، رئیس جمهور آمریكا ، كه بارها و بارها در دور دوم ریاست جمهوری خود ابراز امیدواری كرد تا با ایران به توافق برسد ، گفت كه وی با امضای یادداشت در 7 فوریه ، با امضای یادداشتی برای ادامه سیاست علیه جمهوری اسلامی ، آماده صحبت با رئیس جمهور ایران است. وی گفت: “این برای ایران بسیار دشوار است.” امیدوارم مجبور نباشیم زیاد از آن استفاده کنیم. “ما باید ببینیم که آیا می توانیم با ایران به توافق برسیم؟
رئیس جمهور آمریكا ، اگرچه حداکثر فشار را به تهران امضا كرد ، در مصاحبه با فاكس تجارت نیوز در 7 مارس اعلام كرد كه وی نامه ای را به رهبر عالی ایران ارسال كرد و خواستار مذاكره شد.
وزیر امور خارجه ایران ، ساد عباس اراكچی در 6 مارس اعلام كرد: امشب (چهارشنبه زمان تهران) من از مشاور انور كاراكاش به رئیس جمهور امارات استقبال كردم و علاوه بر بحث در مورد روابط دو جانبه و مسائل منطقه ای ، نامه ای از رئیس جمهور آمریكا دریافت شد.
در همین حال ، براساس اعلام وزارت دارایی ایالات متحده ، چهار دور تحریم علیه فروش نفت ایران در 7 فوریه برای حداکثر فشار به تهران اعمال شد.
مقامات دولت آمریكا همچنان اظهارات بحث برانگیز خود را علیه برنامه هسته ای ایران تکرار می كنند و با دعوت از جمهوری اسلامی برای مذاكره ، خصومت ها را تهدید می كنند. نماینده ویژه ایالات متحده در خاورمیانه استیو ویتکاف به تازگی در مصاحبه با تاکر کارلسون ، شبکه تلویزیونی اخبار Fox News ، گفت: نامه اخیر ترامپ به دولت ایران تهدید نشده است.
او ادعا می کند که ترامپ دارای یک دست نظامی عالی است و به طور طبیعی ایرانی ها به دنبال یک راه حل دیپلماتیک هستند ، “او این سؤال را دنبال می کند.”
ویتاف همچنین در مورد محتوای ترامپ به ایران گفت: “گفته می شود ،” من رئیس جمهور صلح هستم. این همان چیزی است که من می خواهم. هیچ دلیلی برای انجام این کار به روش نظامی وجود ندارد. ما باید صحبت کنیم ما باید یک برنامه چک ایجاد کنیم تا هیچ کس نگران استفاده نظامی از مواد هسته ای شما نباشد. “
فرستاده ویژه آمریکا در خاورمیانه ادعا می کند که مکالمات ایران با ایران از طریق “ارتباطات غیررسمی ، از طریق چندین کشور و کانال های متعدد” ادامه می یابد ، و ترامپ “آماده است تا همه مشکلات را با ایران حل کند و به جهان بازگردد و دوباره به کشور خود بازگردد. او می خواهد به آنها اعتماد کند.”
ویتاف ابراز امیدواری کرد که او یا یکی دیگر از کارمندان دولت ترامپ برای گفتگو به تهران برود.
اما پس از مصاحبه با WITCAF ، مشاور امنیت ملی ایالات متحده ، مایک والز گفت: “دولت دونالد ترامپ می خواهد برنامه هسته ای ایران را به طور کامل از بین ببرد و نه تنها از محدودیت غنی سازی هسته ای راضی خواهد شد.”
وی در گفتگو با CBS News ، گفت: “همه گزینه ها روی میز هستند و ایران باید قصد خود را برای دستیابی به سلاح های هسته ای داشته باشد.”
مقام آمریكا گفت: “پیام ما به ایران حل مسئله از طریق دیپلم و دیپلماسی است ، اما اگر این اتفاق نیفتد ، جالب نخواهد بود.”
با این حال ، جمهوری اسلامی ایران گفت که او هرگز نمی خواست به یک بمب هسته ای برسد ، و فاتوار رهبر عالی انقلاب این موضوع را تأیید می کند.