
به گزارش Tabnak ، پرونده رئیس بانک مرکزی و احمد اراکچی ، معاون معاون ارز در دولت روهانی ، پس از هفت سال مورد بررسی قرار گرفت و افراد ذکر شده به تمام اتهامات تبرئه شدند.
داستان چه بود؟
Valiula Safe ، بانک مرکزی ایران در اداره حسن روهانی ، و احمد اراکچی ، ارز خارجی این بانک از اوت تا 1 اوت ، پس از بازارهای ارزی و سیاست های بحث برانگیز برای مدیریت بازار ارز مورد آزار و اذیت قرار گرفتند.
هزینه های آنها از پایان سال و آغاز 6 تشکیل شده است ، هنگامی که بازار ارز با تلاطم بی سابقه روبرو است. این بحران با افزایش نرخ مبادله غیررسمی بازار غیررسمی و چند ماه قبل از خروج ایالات متحده از Brusham در ماه مه افزایش یافته است.
از اواسط سال ، هنگامی که علائم نوسانات بازار ارزی پدیدار شده است ، بنا به گفته تاسنیم ، بانک مرکزی تزریق غیر رسمی از ارز کنترل قیمت است. این مداخله با همکاری شخصی به نام سالار آگا خان انجام شد که بعداً به یکی از متهمان اصلی این پرونده تبدیل شد. این اقدامات منجر به “قطع سیستم ارز” و “قاچاق ارز” شد.
ادعاهای خاص SEIF شامل “نقض سفارش بازار ارز و ساخت فروش غیرقانونی 1.5 میلیون دلار و 2 میلیون یورو و 6000 یورو” و همچنین “سهل انگاری و مدیریت بد” بود. عراقی نیز در همان ادعاها مورد آزار و اذیت قرار گرفت و در این اقدامات شرکت کرد.
اولین بازداشت
اولین دستگیری ها در این پرونده در ماه آگوست اتفاق افتاد. به گفته ایسنا ، احمد اراكچی در 5 آگوست دستگیر شد و گولاماههوزین محسبی ، سخنگوی قوه قضاییه ، اعلام كرد كه این اقدام برای بررسی نقض پول و ارز انجام شده است. پای سیف سپس به مناسبت باز بود.
روند آزمون و جملات اولیه
جلسه اول دادگاه در 5 اوت در شعبه دوم دادگاه ویژه فساد اقتصادی برگزار شد.
در اول اکتبر ، سخنگوی قوه قضاییه زابیههههههههههه گفت که سیف به پنج سال زندان و عراق به پنج سال زندان محکوم شده است. این محکومیت ها به اتهام مداخله غیرقانونی در بازار ارز صادر شده و دستور اقتصادی را نقض کرده است.
دادگاه همچنین سالار آگاهانی را به 5 سال زندان و سایر متهمان از جمله Majeshta Trunk و Rasul Sajad به ترتیب پس از 2 سال ، 2 سال و 6 ماه زندان محکوم کرد. این تصمیمات به دلیل صدور جرم ویژه اقتصادی ، نهایی و ناشناخته اعلام شد.
با این حال ، آنها خواستار بررسی تصمیم به درخواست سیف و عراق از طریق دیوان عالی کشور شدند. در ماه دسامبر ، دیوان عالی کشور با محدودیت پرونده به این پرونده اشاره کرد و احکام اولیه نقض شد.
مصیبت دوم و تشدید مجازات
در دور دوم تحقیقات ، که در شعبه اول دادگاه انقلابی جرم اقتصادی صورت گرفت ، پس از دو جلسه دادرسی ، رفتار سیف و عراق به عنوان “قاچاق ارز” شناخته شد.
در ماه مه ، دادگاه سیف و عراق را محکوم کرد که جریمه ای دو برابر بیشتر از قیمت ارز (بیش از 2 میلیارد تومانی) به جای حبس بپردازند. تغییر در حبس به جریمه با اعتراض متهمان روبرو شد و دیوان عالی کشور دوباره این تصمیم را در سال ششم نقض کرد و پرونده برای سومین بار به دادگاه ارجاع شد.
در صورت مداخله در ارز خارجی در بازار فردا ، این راه حل با درخواست ترمیم والی الله سیف و احمد اراکچی نقض شد.
اشاره به tazir و نقطه پایان
در دور سوم تحقیقات ، دادگاه این پرونده را به سازمان ایالتی Tazir هدایت کرد و اظهار داشت که این اتهامات غیر توجیه شده و آنها در خارج از قوه قضاییه است. سرانجام ، امروز ، پس از بررسی ، سیف و عراق تمام اتهامات را توجیه کردند.