
اگر با این فرض ادامه دهیم که حداقل در سالهای اول ما شاهد تغییر ویژه ای در سیاست خارجی نباشیم ، البته انتظارات ما نیز شامل استهلاک ارز ملی و افزایش تورم خواهد بود. اما این چگونه بر وضعیت مسکونی تأثیر خواهد گذاشت؟
به گفته Tabnak ، به نقل از ایران جیب ؛ در سال گذشته ، ما تورم و رکود اقتصادی را تجربه کرده ایم تا بازار خانه بازار خوبی نباشد. به همین دلیل ، اگر در سال 2 تغییری ایجاد نشود ، بسیار بعید است که بازار خانه بتواند خود را از سیاست و اقتصاد خارجی کشور فاصله بگیرد.
رکود تورم و افزایش قیمت اجاره نامه و فروش بازار در شهرهای بزرگ ، آفتایی بود که در طول سال توسط مستاجران و خریداران کشته شد. اکنون سؤالات زیادی در مورد آینده بازار مسکن در طول سال وجود دارد.
اگرچه پیش بینی وضعیت مسکن در سال ششم هنوز زود به نظر می رسد ، برخی از سناریوهای موجود در این بازار ممکن است وضعیتی را که مسکن در سن 6 سالگی انجام شده است در نظر گرفته شود. حسن محتاشام ، عضو هیئت مدیره انجمن مسکن و یک متخصص در این زمینه ، در مورد موارد زیر بحث می کند:
احتمال تورم شدید در بازار خانه
حسن محتاشام گفت: ما در طی پنج سال گذشته در واقع رکود سریال دیده ایم. متأسفانه ، در سال ششم ، ما شرایط نامطلوب را هم در بازار خانه و هم در تولید مسکن و اجاره دیدیم. دلیل آن واضح است. رکود در بازار مسکن باعث شد تا تولید کننده نتواند خانه خود را بفروشد و نتواند سرمایه در گردش خود را (به منظور تولید مثل) جمع کند. بنابراین ، اوضاع در ساخت و ساز نیز مؤثر بود و در نتیجه ، تولید زیادی را تجربه می کرد.
چنین وضعیتی نیز بر بازار فروش تأثیر گذاشت. یعنی خریدار واقعی نیز از خرید دور بود. در دیدگاه کلی ، سناریوی بازار خانه به شرح زیر بود: کاهش تولید ، کاهش عرضه ، افزایش قیمت و افزایش مدت انتظار برای خریدار. علاوه بر رکود اقتصادی ، در سن 2 سالگی ، شرایط تورمی را تجربه کرده ایم. با استهلاک ارز ملی در ماه مارس ، ما در حال افزایش شدید قیمت مصالح ساختمانی (در سایه شوک های ارز) بودیم.
اگر با توجه به افزایش حقوق و شرایط بودجه دولت ، می خواهیم در سال 2 به وضعیت مسکونی در سال 2 نگاه کنیم ، گمان می کنم در بازار مسکن با تورم بیشتری روبرو هستیم. این تجزیه و تحلیل را همراه با این واقعیت که در نظر دارید این کار را داشته باشید [این مسأله در صورتی صحیح است که] “التهاب سیاسی و تنش اجتماعی نیز قوی است.”
وی گفت: “این یک اصل غیرقابل انکار است که تا زمانی که تنش سیاست خارجی وجود داشته باشد ، تأثیر زیادی بر ارز خواهد داشت.” علاوه بر این ، اگر تحریم ها تشدید شود ، ما با استهلاک ارز ملی روبرو خواهیم شد. بنابراین ، اگر با این فرض ادامه دهیم که حداقل در سالهای اول ما شاهد تغییر خاصی در سیاست خارجی نباشیم ، انتظارات ما به طور طبیعی شامل استهلاک ارز ملی و افزایش تورم خواهد بود. اما این چگونه بر وضعیت مسکونی تأثیر خواهد گذاشت؟ در سال گذشته ، ما تورم و رکود اقتصادی را تجربه کرده ایم تا بازار خانه بازار خوبی نباشد. به همین دلیل ، اگر در سال 2 تغییری ایجاد نشود ، بسیار بعید است که بازار خانه بتواند خود را از سیاست و اقتصاد خارجی کشور فاصله بگیرد.
در دولت چهاردهم ، شاهد کاهش شدید ارزش ارز ملی (پس از شوک ارز) بودیم ، اما خانه ها آنقدر قیمت و قیمت تحت تورم نبودند. اما قیمت مواد ، قیمت نیروی کار و خدمات مسکن افزایش یافته است. همه اینها در قیمت ساختمان منعکس شده است و انتظار می رود قیمت آن با ارزش افزوده به مشتری ارائه شود. اما مشتری چه مدت می تواند افزایش تورم را تجربه کند؟ این بار نمی تواند طولانی باشد. برخی ممکن است فکر کنند که هرچه رکود اقتصادی وجود دارد ، قیمت ها در ابتدای سال افزایش نمی یابد. “اما با ادامه رکود اقتصادی ، تورم افزایش می یابد.”
دولت در سال ششم نقدینگی تولید را به عهده می گیرد
یکی از اعضای هیئت مدیره گفت: “اگر دولت نتواند سال ششم را متمرکز کند ، احتمالاً چندین مسیر خاص برای استفاده از این وجوه و نقدینگی سرگردان در جامعه وجود خواهد داشت.” ثبت نام خودرو و بازار خودرو معمولاً این وجوه را تا حدی جذب می کند. برخی به بورس اوراق بهادار می روند ، اگرچه مردم برای سالهای اخیر اعتماد به نفس کمی به بازار سهام دارند. بازار طلایی همچنین سرمایه گذاران خاص محسوب می شود. از آنجا که طلا خطرناک است و ریسک بالایی در بازار طلا وجود دارد.
خرید طلا و ارز به دلیل مشکلات امنیتی کمی خطرناک است ، بنابراین فرض بر این است که وارد بازار مسکن شود. وقتی سرمایه وارد بازار خانه می شود ، تقاضا ایجاد می شود. این جستجو در جستجوی مصرف کننده مؤثر نیست. اما واقعیت این است که تقاضا وجود دارد. بنابراین بازار مسکن ، از یک سو ، باید کمبود تورم را جبران کند ، از سوی دیگر ، باید ضریب مانند تقاضای سرمایه نیز داشته باشد و ما دقیقاً چرخه ای را که در سالهای گذشته دیده ایم تکرار خواهیم کرد. “
وی گفت: “نکته اول این است که وزارتخانه توجه خود را به” جاده ها “جلب کرده است. وی گفت: اداره مسکن تا زمانی که وزارتخانه امتناع ورزد ، هیچ تحول را تجربه نمی کند. متأسفانه دولت هرگز کارفرمای خوبی نبوده و اکنون نمی خواهد به عنوان رهبر یا کنترل کننده عمل کند. واحدها حتی در سه سال گذشته.
در نتیجه این شرایط ، مردم با توجه به عدم موفقیت دولت در مقابله با مسکن ، برخی از امتیازات مسکونی خود را به دیگران می فروشند و این چرخه همچنان ادامه دارد. تا به امروز ، ما تصمیم جدی از سوی وزارت مسکن برای تحقق وعده ها ندیده ایم. اگر دولت بتواند امسال با جهان تعامل داشته باشد ، تحریم ها را کاهش داده و دهانه اقتصادی ایجاد کند ، می توانیم شرایط بهتری را انتظار داشته باشیم. جذب سرمایه خارجی به بخش مسکن نیز در پشت درهای تحریم بسته باقی مانده است زیرا می توانیم با جذب سرمایه خارجی تغییرات اساسی ایجاد کنیم. “حتی در بخش داخلی ، ما در جذب سرمایه مشکل داریم.”